Свято наближається: куди піти у Львові в грудні

Новина - Дозвілля та їжа - Свято наближається: куди піти у Львові в грудні

Новина - Дозвілля та їжа - Свято наближається: куди піти у Львові в грудні

Дозвілля та їжа
22 листопада 2017 11:33
Автор: Ольга Стоноженко

Грудень прекрасний тим, що в передноворічній метушні зовсім не хочеться сидіти вдома, а так і тягне кудись сходити. Відкриття новорічних локацій у місті, джаз, концерти Бумбокса, DAN BALAN та NOIZE MC, зустріч з найвідомішим мандрівником України – такі події підготували для львів’ян.

Куди ж сходити в грудні? VG Львів по традиції підготував для вас огляд найцікавіших подій. Бажаємо чудово провести час!


Фестиваль "Jazz Bez"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото

Сімнадцятий міжнародний "JazzBez" об’єднає довкола джазу українські Київ, Суми, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Ужгород та польські Варшаву, Вроцлав, Перемишль, Люблін, Білосток. Вдруге фестиваль відбудеться на Прикарпатті у Дрогобичі та Стрию. Родзинкою фестивалю є презентація максимальної кількості джазових стилів: свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, ясс, фанк, кул, фрі-джаз тощо.

Традицією фестивалю є проведення концертів у селі Новиця Малопольського воєводства, де народився український поет Богдан-Ігор Антонич. Однак, ідеологічним та організаційним центром фестивалю є Львів.

Окремим проектом в рамках фестивалю “Jazz Bez 17”  є тур Мар’яни Садовської з проектом "ISadovska – Тут і Тепер" містами Східної і Південної України. Протягом 10 днів у рамках фестивалю відбудеться 87 концертів, в яких візьме участь понад 60 музикантів зі США, Канади, Австралії, Люксембургу, Данії, Німеччини, Угорщини, Польщі та України.

Серед зірок цьогорічного фестивалю: найвідоміший американський саксофоніст сучасного покоління Марк Тернер (внесок якого у розвиток джазу порівнюють із Джоном Колтрейном) із проектом видатного німецького барабанщика Йохена Руекерта; джазова співачка, що походить із Багамських островів – Деббі Камерон; володар премії "Grammy" – саксофоніст Майрон Уолден; Вперше на фестивалі виступлять музиканти з Австралії. Всесвітньо відоме австралійське тріо The Necks, яке грає разом із Ніком Кейвом, Браяном Ено, Swans та іншими ідолами світової музики.

Квитки можна придбати у галереї "Дзиґа" (вул. Вірменська,35), у касі Львівської Філармонії (вул. Чайковського,7) та сайті gastroli.ua.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7), арт-центр “Дзиґа” (вул. Вірменьска, 35)

Коли: 1 – 10 грудня

Ціна: 80 – 300 грн.

Телефон: (032) 235-81-36, (050) 379-99-69


Ювілейний концерт гурту "Піккардійська Терція"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 1

Унікальний колектив для української музичної культури – "Піккардійська Терція" – цього року святкує своє 25-річчя.

Сценічне святкування свого ювілею вокальна формація "Піккардійська Терція" розпочала наприкінці вересня із Києва, зібравши аншлаг у Національному палаці мистецтв "Україна".У жовтні ювілейну концертну програму "піккардійців" "Лети..." почули за океаном – у США та Канаді. У неділю, 3-го грудня, гурт виступить у Львові.

"На цих концертах ми розповідаємо нашу історію. Але не історію "Терції", а історію української музики, на якій ми виростали і яка вплинула на нас як на музикантів. Тож це не просто святкування 25-річчя "Піккардійської Терції", а вечір, присвячений нашій улюбленій музиці. Це 25 років "піккардійській" музиці", – розповідає художній керівник "Терції" Володимир Якимець.

За чверть століття стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання "музичної легенди України", а його учасники стали визнаними "метрами акапельного співу". Від 1992-го, року свого заснування, "Терція" випустила чотирнадцять різножанрових альбомів та збірок. А до свого 25-річчя "піккардійці" після п’ятирічної перерви у дискографії презентували новий, п’ятнадцятий за ліком, студійний альбом, який називається "Лети…". Пісні з новинки звучатимуть на ювілейних концертах колективу.

У репертуарі "Піккардійської Терції" – понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Австрія, Канада, США, Велика Британія, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди – Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр.Свободи, 28)

Коли: 3 грудня, 17:00, 20:00

Ціна: 150 – 600 грн.

Телефон: (032)255-49-60


Лесь Подерев'янський "Таинственный Амбал та все найкраще"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 2

Лесь Подерв'янський – український художник, автор сатиричних п'єс. Почав писати перші п'єси наприкінці 1970-х рр. і тепер має їх понад 50. Картини зберігаються в Національному художньому музеї та багатьох приватних колекціях України, Росії, Німеччини, США, Швеції.

У четвер, 7 грудня, у Львові Подерв’янський представить свій літературний доробок, презентуючи програму "Таємничий Амбал та все Найкраще". Вона зібрала в собі кращі уривки творів автора, які буквально оживуть – адже сам Подерев'янський додасть словам потрібного відтінку. Як завжди, автор не маніриться і не грає у високий стиль. Гостро, іронічно, зухвало, гротескно і навіть трошки боляче для нашого его, звичайно. Саме так пройде вечір-зустріч з самим некерованим українським драматургом Лесем Подерев'янським.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 7 грудня, 19:00

Ціна: 200 – 600 грн.

Телефон: (050) 555-51-95, (097) 555-51-95


Кастинг на шоу "Розсміши коміка. Діти"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 3

Студія "Квартал 95" оновлює популярне шоу "Розсміши коміка", яке вже 10 сезонів поспіль піднімає настрій своїм шанувальникам. На цей раз в шоу візьмуть участь тільки діти, і назва його буде відповідна – "Розсміши коміка. Діти". За правилами цього проекту всі учасники повинні бути не старше 12 років, але можливі й винятки. Завдання учасників – протягом  хвилини змусити усміхнутися хоча б одного з двох членів журі. Зіркові коміки проекту – Володимир Зеленський і Євген Кошовий. Ведуча Настя Каменських.

"Ваша дитина вміє розсмішити не лише Вас? Тоді приходьте на кастинг і не пропустіть шанс побачити свою дитину на сцені кращого народного шоу України", – говорять організатори події.

Шоу "Розсміши коміка. Діти" транслюватиметься по телеканалу "1+1". Однак, сезон для дорослих ніхто не відміняв, тому глядачі зможуть насолоджуватись передачею вдвічі більше.

Де: готель "Львів" (просп. В'ячеслава Чорновола, 7)

Коли: 12 грудня, 12:00

Ціна: вхід вільний

Телефон: (080) 050-40-72 (обов'язкова попередня реєстрація)


Різдвяний ярмарок

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 4

З 10 грудня до 20 січня у Львові діятиме Різдвяний ярмарок. Перший такий захід відбувся у 2009 році, і відтоді щороку є епіцентром новорічно-різдвяних святкувань у Львові. Це місце зустрічі мешканців та гостей міста, які великою львівською родиною святкують Різдво Христове. Це фестивалі, концерти, етновечірки просто неба, різноманітні народні забави, а також панорама найкращих сувенірів і різдвяних смаколиків.

Ярмаркове містечко облаштовують у центрі Львова, на проспекті Свободи (перед Львівським Національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької)  і площі Ринок. Гасло цьогорічного ярмарку – "Я дарую тобі Львів". Під час Різдвяного ярмарку відбуватиметься чимало цікавих заходів: конкурс скульптур, святкова хода звіздарів, різдвяний фестиваль.

Традиційний ярмарок – на зразок тих, які працюють у найбільших містах Європи – це 220 модульних дерев’яних будиночків, кожен із яких прикрашений святковими атрибутами та світловою ілюмінацією. Ярмарок буде поділений на сектори: гастрономічний із традиційними різдвяними стравами та напоями європейської та галицької кухонь, та продовольчий, де можна купити вироби народних майстрів, традиційні сувеніри та вироби українських компаній. Торгівлю здійснюватимуть у робочі дні з 12.00 до 22.00, а у святкові – з 11.00 до 23.00.

Де: проспект Свободи, площа Ринок

Коли: 10 грудня – 20 січня

Ціна: вхід вільний


Фестиваль українських виробників "Гармидер"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 5

9-10 грудня на оптовому ринку "Шувар" у Львові буде весело та гамірно, адже тут вкотре відбудеться фестиваль молодих підприємців "Гармидер". Його започатковано в 2014 році з метою популяризації виключно українських брендів. Крім цього, він націлений на розвиток нового для України способу ведення бізнесу – соціального підприємництва.

На фестивалі буде представлено понад 100 українських брендів.

Протягом двох днів львів’яни та гості міста зможуть знайти подарунки на будь-який, навіть найвибагливіший смак: горнятка, стильні обкладинки для паспортів чи автодокументів, унікальні прикраси ручної роботи, мило, одяг та навіть меблі. Також передбачена смачна їжа, музика та розваги для всієї родини.

10% від внесків учасників організатори спрямовують на підтримку Центру інтегральної опіки для жінок в кризових ситуаціях.

Де: Виставковий центр "Шувар-Експо" (вул. Хуторівка, 4б)

Коли: 9 – 10 грудня, 12:00

Ціна: вхід вільний

Телефон: (097) 761-65-71


Жіночий фестиваль Ольги Горбачової "Сонце"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 6

Ольга Горбачова – артистка, автор пісень, телеведуча, ментор, володар найвищої нагороди в сфері журналістики "Золоте перо" – оголосила про унікальний жіночій фестиваль "Сонце", з яким вирушила в тур по містах України. За словами Ольги, це перший в Україні соціально-музичний проект для розвитку жінок, пар та сімей. Вона не тільки підготувала сольну програму, але і привезе з собою фахівців різних напрямків, які працюють особисто з нею останні роки.

Жінка зуміла кардинально змінити своє життя завдяки внутрішньому розвитку.

"Секрет нашої молодості і щастя насправді полягає у тому, щоб ми знаходили час для себе. Я хочу вам допомогти розібратися в тому, що заважає вам бути щасливими, люблячими, улюбленими і сяючими. Одного разу з цієї пастки нелюбові і нещастя мені допомогли вибратися дуже хороші люди і фахівці. І тепер вони відправляються зі мною в тур, щоб допомогти вам розкрити свій жіночий потенціал", – говорить Ольга.

Початок лекцій о 14:00. Теми: сімейне і сексуальне навчання, все про відносини Чоловіки і Жінки. Початок концерту о 19:00. Протягом дня фестивалю діє ярмарок жіночої продукції.

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 10 грудня, 14:00, 19:00

Ціна: 350 – 750 грн.

Телефон: (050) 555-51-95, (097) 555-51-95


Mozart L’Opera Rock Le Concert

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 7

Світова прем’єра MOZART L'Opera Rock відбулась у вересні 2009 року у Парижі. Іронічна Франція миттю схилила голову перед революційною, практично скандальною постановкою, ідея якої спочатку взагалі здавалася авантюрою – розказати про життя Моцарта у стилі рок. Однак, неможливе виявилося не тільки можливим, а ще й успішним!

10 грудня вечір розповідь про життя Моцарта перетвориться на рок-концерт із 24 рок-хітів про силу пристрасті і справжній талант. У концерті задіяно понад 100 артистів. Меломани та шанувальники якісних шоу будуть вражені яскравими костюмами, дивовижною сценографією, запаморочливим світловим шоу і безсмертною музикою.

Сила і міць семи дивовижних голосів, епатажність головного героя, РОКовість його ворога, зворушливо-тривожне звучання симфонічного оркестру, грандіозні декорації та світлове шоу – геніальність ще ніколи не була настільки масштабною.

Життя і музика великого генія Моцарта буде по-новому втілена у реальність, а сам композитор постане перед глядачами як справжній рок-музикант, що заперечує канони і несправедливість свого часу. Артисти покажуть захоплюючу історію життя, кохання і смерті великого Моцарта, якого по праву можна вважати першим рок-музикантом в історії. Він був справжньою рок-зіркою своєї епохи: геній-бунтар, чия доля буяла злетами й падіннями.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи, 28)

Коли: 10 грудня, 16:00, 19:00

Ціна: 350 – 1200 грн.

Телефон: (032) 255-49-60


Концерт Арсена Мірзояна

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 8

Арсен Мірзоян – український співак, автор усіх своїх пісень, учасник шоу "Голос країни". Артист має приємний голосо, його композиції дуже атмосферні і ліричні, тим більше, коли автор виконує свою ж музику це звучить вкрай душевно. 

У 2011 році став учасником шоу "Голос країни", пройшовши складні відбіркові етапи, та потрапив до прямих ефірів у складі команди Стаса П'єхи. На проекті серед учасників та організаторів проекту за Арсеном закріпилося звання "бунтаря", але тим не менше співак проявив себе з усіх своїх позитивних сторін як талановитий виконавець, що заслуговує уваги, і таки домігся визнання аудиторії.

У фіналі "Голосу Країни", де він посів четверте місце, виконував авторську пісню "Ніч", яка згодом ввійшла в альбом під іншою назвою "Вагітні майбутнім".

11 грудня, Арсен Мірзоян виступить у Львові. "Попереджаємо! Ви купуєте квиток на подорож в інший світ. Вам доведеться на пару годин залишити планету Земля разом з нами", – говорять організатори.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Коли: 11 грудня, 19:00

Ціна: 190 – 590 грн.

Телефон: (032) 235-67-62


Брати Шумахери

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 9

Творчий дует "Брати Шумахери" – Сергій Цвіловський і Юрій Великий – герої  гумористичних телепроектів України: "Бійцівський клуб", "Київ вечірній", "Вечірній квартал" виступатимуть у Львові з новою програмою #ШуМастгоуон.

Комедійний дует "Брати Шумахери" – приголомшливий тандем гумору і сатири, реприз і каламбурів, пародій і мініатюр, самовдоволення і вихваляння.

Хлопці закінчили Одеський Інститут Інженерів Морського Флоту, який свого часу закінчив М.М.Жванецький, тому працюють не за фахом ВНЗ, а за фахом Жванецького. "Брати Шумахери" – часті гості концертів студії "Квартал 95".

Де: Львівський державний цирк (вул. Городоцька, 83)

Коли: 1 грудня, 19:00

Ціна: від 150 грн.

Телефон: (032) 238-53-30


DAN BALAN

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 10

1 грудня у Львові в Malevich Night Club з сольним концертом виступить один з найпопулярніших і сексуальних співаків світового масштабу – DAN BALAN. Кожен виступ співака – це яскраве шоу разом з запальними і проникливими композиціями, які вже стали світовими хітами.

DAN BALAN пройшов довгий шлях від невідомого молдавського виконавця до зірки світового масштабу, який співпрацює з Ріанною, Джессі Діланом і багатьма іншими виконавцями. Його талант міг би залишитися непоміченим, оскільки батьки майбутнього музиканта готували йому долю юриста, але Дан виявився наполегливіше і пішов своїм шляхом.

Дан Балан з'явився з тіні проекту O-zone, який він сам же і заснував. Тріо видало кілька хітових альбомів. Завдяки цьому до співака прийшла світова слава та гучний успіх, яка прогриміла на весь світ. Сингл "Dragostea Din Tei" розійшовся тиражем більше 12-ти мільйонів копій, на нього було зроблено більше 200 кавер-версій на 26-ти мовах, він очолив чарти в 32-х країнах. Мелодія "Dragostea Din Tei" лягла в основу суперхіта "Live Your Life", виконаного Rihanna і T.I., а сам композитор був номінований на премію "Grammy" в якості співавтора. Відео на пісню "Chica Bomb", зняте знаменитим режисером Hype Williams входить в десятку найстильніших і сексуальних кліпів.

Після успіху групи "Озон" Dan Balan почав спочатку, вже сольно. І відразу з високих місць в музичних рейтингах. "Freedom", "Люби", "До утра", "Плач", "Hold on Love", "Chica Bomb", "Fanny Love", і ще море улюблених пісень прозвучить першого дня зими у Львові цієї ночі. Отже, буде гаряче!

Де: Нічний клуб Малевич (пр. Чорновола, 2)

Коли: 1 грудня, 19:00

Ціна: 500 – 1800 грн.

Телефон: (050) 555-51-95, (097) 555-51-95


Концерт NOIZE MC

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 11

Іван Алексєєв, більш відомий під сценічним псевдонімом Noize MC, народився 9 березня 1985 року в Ярцево Смоленської області.

У гуртожитку РДГУ, тоді ще студент, Ваня Алексєєв познайомився з хлопцями: Сашею, Максом і Пашею, разом з якими в 2003 році він створив групу Protivo Gunz і перетворив вміст своєї голови в справжні пісні.

За минулі з того часу роки хлопці згуртувалися в справжню турів команду, об'їхавши всю країну з солд-аутів концертами. Першу серйозну популярність здобув завдяки численним пісням, викладеним музикантом в мережі за роки творчої діяльності, а також синглам "Літо в столиці", "Пісня для радіо", "За зачиненими дверима", "З вікна" і "Видихай", які перебували в ротації на радіостанціях і музичних телеканалах.

Музика Noize MC поєднує в собі риси кількох стилів. Сам артист охарактеризував свою творчість як "сучасна урбаністична музика на стику хіп-хопу, панку, реггі та брейк-біту". Іван Алексєєв aka Noize MC – цілеспрямований і успішний реп-артист.

Де: FESTrepublic. club (вул. Старознесенська, 24-26)

Коли: 13 грудня, 20:00

Ціна: 400 – 750 грн.

Телефон: (067) 310-73-86


Творча зустріч Дмитра Комарова

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 12

Дмитро Комаров – журналіст, фотограф, автор і ведучий телепроекту "Світ навиворіт" на 1+1.

Співпрацював з десятками друкованих видань, серед яких газета "Комсомольская Правда", в якій наш мандрівник трудився майже 6 років, і журнали, як "Playboy" та "EGO". З 2007 року – спеціальний кореспондент газети "Известия в Украине". Його ексклюзивний фотопроект "Індосутра" за підсумками унікальної індійської експедиції в 2008-2009 році, коли Дмитро проїхав своїм ходом по країні 20 000 кілометрів за 90 днів. Експедиція була внесена до Книги рекордів України, а фотовиставка все ще продовжує турне по країні. Її бачили не тільки в Україні, але і в сусідній Росії. Великі фотоекспозиції про Бірму, Камбоджу та інші екзотичні країни.

Ми знайомі з ним завдяки проекту "Світ Навиворіт". Ідея знімати програму "Світ навиворіт" у Комарова з'явилася під час самостійних подорожей по екзотичних країнах. Сюжети вражають своєю насиченістю. Часом закрадається думка, що події просто вимушені підлаштовуватися під нього. І якщо ми дивимося його програми на одному диханні – значить він бачить те, про що ми тільки можемо здогадуватися. Найімовірніше наша зустріч змінить все ваше життя. Після такого осяжного спілкування, все, що здавалося нездійсненною мрією – стане, практично реальністю. Поради і неймовірні історії, подолання себе і рух назустріч новому.

Де: Кінопалац ім. О.Довженко (пр. Червоної Калини, 81)

Коли: 10 грудня, 12:00

Ціна: 130 – 500 грн.

Телефон: (032) 221-61-31, (032) 227-39-39


Різдвяний концерт "LvivMozArt"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 13

"Різдвяний концерт" за участі диригентки Оксани Линів, Академічного симфонічного оркестру "INSO-Львів", Львівської державної академічної чоловічої хорової капели "Дударик" та запрошених оперних співаків – Данаї Кондора (сопрано, Греція–Німеччина), Тетяни Журавель (сопрано, Україна), Ірини Житинської (мецо-сопрано, Україна–Польща), Юрія Самойлова (баритон, Україна–Німеччина) та Михайла Малафія (тенор, Україна).

Унікальність концерту – в особливій драматургії програми, яка будується на контрастному поєднанні двох музичних настроїв: почавши з духовних творів, що змальовують таїнство Різдва, ми продовжимо творити феєричне відчуття свята з улюбленими шедеврами світової оперної музики.

У програмі: твори українських та західноєвропейських композиторів: духовна музика О. Козаренка, В.А. Моцарта, К. Сен-Санса та Є. Станковича, а також найвідоміші арії та дуети з опер Ж. Бізе, Ж. Оффенбаха, Дж. Пуччіні, Е. Корнґольда та ін.

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Коли: 24 грудня 2017, 18:00

Ціна: 200 – 1500 грн.

Телефон: (032) 255-49-60


Гурт "Бумбокс" з новим альбомом "Голий король"

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні фото 14

"А король-то голий!" В казці ця фраза викликала сміх натовпу, але в нашому випадку "Голий король" –  це виключно буря яскравих музичних емоцій. Адже мова піде про новий альбом групи Бумбокс. Як завжди, нас очікує музика найвищої якості, неймовірно яскраве шоу та душевний діалог з глядачем – все те, що робить виступи Бумбокс незабутніми. Родзинка вечора – знайомство із 6 новими піснями: "Болельщик", "Голий Король", "Колишній", "Сталеві квіти", "Вечір в Ріо" та "Люди".

Офіційний реліз платівки пройшов у серпні, а з вересня почався концертний тур, що охопить 21 місто України. Всі пісні для альбому були записані в Києві на студії "Бобіна" саундпродюсером Дмитром "Бобом" Хомулко. Акустична версія пісні "Люди" записана в Василькові, на студії "На Хаті Рекордз", звукорежисером став Алекс Крамер. Пісня "Вечір в Ріо" записана разом з групою O.Torvald. Реліз буде доступний на компакт дисках, касетах і в цифровому вигляді.

Де: Палац спорту "Україна" (вул. Мельника, 18)

Коли: 16 грудня 2017, 19:00

Ціна: 299 – 399 грн.

Телефон: (032) 237-73-33

ДИВИСЬ ЩЕ:

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

Стейки з мангалиці, безлімітна подача та тортури: ТОП львівських закладів, де готують м’ясо

Пивний пуп, Пікасо в трусах та жаба: ТОП оригінальних пам’ятників Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах