Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю

Новина - Дозвілля та їжа - Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю

Новина - Дозвілля та їжа - Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю

Дозвілля та їжа
23 листопада 2017 14:08
Автор: Ольга Стоноженко

Традиція тотального "цінопаду" прийшла до нас з США, де у Black Friday знижки сягають 80-90%. В останню п’ятницю місяця американці беруть вихідні, займають черги з ночі, а в гонитві за найкращими пропозиціями влаштовують бійки.

В Україні шопоманія ще не сягнула таких масштабів, однак, і нашим магазинам є чим порадувати клієнтів у "Чорну п’ятницю". Цього року розпродажі стартують 24 листопада.

VG Львів дізнався, які львівські магазини приєднались до всесвітнього свята шопінгу.


Традиція "Чорної п’ятниці"


Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото

Чорна п'ятниця – знаменитий сезон розпродажів, яких проходить практично в усьому світі після 23 листопада. Звичай влаштовувати великі розпродажі народився в США, де з п’ятниці після Дня подяки в США починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Звичай влаштовувати розпродажі в цей день встановився ще в XIX столітті, а термін "Чорна п'ятниця" з'явився в 1966 році і спочатку використовувався в основному на Східному узбережжі США.

Чорна п'ятниця не є офіційним святом, але багато працівників в цей день беруть відгул, за винятком співробітників роздрібної торгівлі, так як в цей день потік покупців істотно зростає. В Чорну п'ятницю магазини відкриваються дуже рано – близько 5 ранку, а деякі найбільші торговельні мережі – навіть опівночі.

Чорна п'ятниця відрізняється розміром знижок: від 30 і до 90%. Тому, в торгових центрах завжди спостерігаються натовпи людей і нескінченні черги. Коли люди виїжджають за здешевленими товарами, на дорогах утворюються великі затори. До того ж, покупці завжди влаштовують хаос в магазинах, а служби допомоги частіше виїжджають на місця нещасних випадків.

Не варто ставитись із повним скептицизмом до цього свята. Зі знижками продають не тільки товари, які вже давно лежать на полицях і нікого не цікавлять. Сучасний розпродаж – це не утилізація, а грамотна акція, яка стимулює продаж абсолютно усього асортименту. В цей день бренди здешевлюють далеко не найгірший товар, а навпаки – ходовий. Лише протягом чорної п'ятниці ритейлери (працівники роздрібної торгівлі) можуть заробити набагато більше, ніж зазвичай отримують за місяць. Тому чорна п'ятниця – це не міф, а можливість зекономити.

До світового тренду масових розпродажів Україна приєдналася кілька років тому. У 2017 році Чорна п'ятниця в Україні відбудеться 24 листопада і пройде в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі та інших містах. Великі торгові центри і навіть невеликі магазинчики порадують шопоголіків приємними цінами на одяг, взуття, техніку, аксесуари, книги і багато іншого.


ТРЦ "Forum Lviv"

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 1

"Black Friday is coming! Обведіть у календарі 24 листопада чорним фломастером, адже магазини Forum Lviv готують справді круті знижки, а шопінг триватиме до 24:00!" – говорять у торговому центрі. Щоправда, зазначають, що поки не всі магазини надіслали свої пропозиції для публікації. Однак, підкреслюють, що в більшості знижки сягатимуть 80%.

Зокрема, магазин BROCARD пропонує 7 чорних п’ятниць. З 20 по 26 листопада 2017 року тут можна купити парфумерію, косметику, засоби по догляду за шкірою обличчя і тіла, набори зі знижкою 30%. Деталі можна дізнатися у продавців-консультантів.

Супер знижки на весь асортимент пропонує Arena, де з 24 по 26 листопада можна купити речі для бігу, плавання та активного життя за півціни. Знижка розповсюджується на весь асортимент.

У LC WAIKIKI, згідно з акцією, можна купити 4 речі, а заплатити за 3.

У Будинку Іграшок Black Friday стартувала 20 листопада. Тут пропонують знижки до 70% на іграшки до 28 листопада.

В магазині взуття ESTRO діє 20% знижка на зимове взуття, на увесь демісезон та аксесуари – 30%. Термін дії акції з 10 по 23 листопада 2017 року.

Магазин Women’secret пропонує відсвяткувати "Чорну п’ятницю" на піжама паті, тому на весь асортимент одягу для сну тут знижки до 50%. Акція діє з 9 по 22 листопада.

ProMenu оголошує місяць гарячих знижок. Тут весь листопад ви зможете придбати кухонні аксесуари від іменитих європейських брендів зі знижкою до 30%.

Більше про акції магазинів торгового центру Forum Lviv ви можете дізнатись на сайті.

Адреса: вулиця Під Дубом, 7Б


ТРЦ "King Kross Leopolis"

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 2

"Black Friday is coming. 24 листопада – особлива п'ятниця цієї осені. Знижки в улюблених магазинах понад 50%! Шукайте на сайті відмітку Black Friday та обирайте свій маршрут для шопінгу. Для всіх наших покупців ми підготували приємний сюрприз – розіграш IPhone 6s", – повідомляє прес-служба найбільшого торгово-розважального центру у Львові.

Магазин Levi's пропонує до 27 листопада 2017року знижки до 50% на другу одиницю товару. Акція діє на всю осінньо-зимову колекцію.

Тільки 24 листопада в магазинах "Фіссман" також 50% знижка на другий товар у чеку.

Неймовірно вигідний шопінг пропонують у IDEXE, де обіцяють знижки до 30% на всю колекцію осінь/зима 17/18

З 24 листопада до 1 грудня 2017 р. в магазині "Світ шкіри та хутра" проходить Чорний тиждень знижок. Обирайте шуби, дублянки, хутряні жилети, шкіряні куртки та френчі, пальто з вовни та кашеміру, вітровки, теплі зимові куртки, головні убори, сумки та аксесуари з додатковою знижкою.

Магазин BROCARD пропонує 7 чорних п’ятниць. З 20 по 26 листопада 2017 року тут можна купити парфумерію, косметику, засоби по догляду за шкірою обличчя і тіла, набори зі знижкою 30%. Акція діє у всіх парфюмерно-косметичних магазинах BROCARD і BONJOUR в Україні на весь асортимент товарів, крім подарункових карт і продукції Kiehl's. Під час акції не діють інші знижки, в тому числі за дисконтними картками. Акція не діє на покупки з використанням подарункових карт. Додаткова інформація про акцію, перелік магазинів, приклад розрахунку ціни зі знижкою і співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару – у консультантів магазинів і на www.brocard.ua. В інтернет-магазині Letu.ua з 20 по 26 листопада 2017 р проходить акція "7 чорних п'ятниць 30% на все" (за винятком продуктів марки М.А.С. і подарункових карт).

Магазин Snow Image дарує знижку 20% на весь асортимент тільки 24 листопада.

В магазині Sawyer Beard & 'Stache 24 листопада, у чорну п’ятницю з 10.00 до 22.00 діятимуть знижки на всі покупки та он-лайн замовлення. Згідно з умовами акції, знижки будуть такі: 5% на перший товар у чеку; 15% на другий товар у чеку; 25% на третій і наступні товари у чеку. Однак, знижка буде діяти на дешевший товар у чеку.

Адреса: вулиця Стрийська, 30


ТРЦ Victoria Gardens

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 3

Магазин вишитих футболок, жіночих, чоловічих, дитячих вишиванок, етнічного одягу та аксесуарів KOLORYT радує знижками до 35%. Акція триває 24-26 листопада у всіх офлайн магазинах.

З 20 по 26 листопада 2017 року зустрічайте акцію в магазинах BROCARD "7 чорних п'ятниць -30% на все". Акція діє у всіх парфюмерно-косметичних магазинах BROCARD і BONJOUR в Україні на весь асортимент товарів, крім подарункових карт і продукції Kiehl's. Під час акції не діють інші знижки, в тому числі за дисконтними картками. Акція не діє на покупки з використанням подарункових карт. Додаткова інформація про акцію, перелік магазинів, приклад розрахунку ціни зі знижкою і співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару - у консультантів магазинів і на www.brocard.ua. В інтернет-магазині Letu.ua з 20 по 26 листопада 2017 р проходить акція "7 чорних п'ятниць -30% на все" (за винятком продуктів марки М.А.С. і подарункових карт).

До 30 листопада триває акція в ETERNA, де при покупці двох будь-яких товарів можна отримати знижку на всю покупку 15%.

Чорна п`ятниця – як вигідно придбати подарунки для дітей? Це можливо в магазині "Будинок іграшок". В період з 20 до 28 листопада на дитячі іграшки діють знижки до 70%.

Святкує Чорну П'ятницю і JYSK, де розпродаж триває з 23 до 26 листопада, замість однієї п'ятниці. У період розпродажу на Вас чекатимуть шалені знижки на безліч товарів з усього асортименту магазину: меблі для спальні, вітальні, дитячої та кухні; товари для сну (подушки, ковдри, комплекти постільної білизни, матраци); домашній текстиль (пледи, покривала); побутові та декоративні предмети інтер'єру, а також багато іншого. Усі пропозиції доступні як в роздрібних магазинах, так і на сайті JYSK, де в пару кліків мишею можна скупитись без черг.

Більше інформації про акції та знижки в ТРЦ "Victoria Gardens" можна отримати на сайті торгового центру.

До речі, тут підготували не тільки знижки, а й розважальну програму. Так, у п’ятницю, 24 листопада гостей чекає музика Black friday від кавер-бенду "Sub Rosa". Зазначимо, роботу магазинів продовжено до 24:00. В суботу та неділю з 12:00 до 20:00 геймери зможуть взяти участь у турнірі Lenovo & Foxtrot Gaming 2017. Розважальну програму підготували і для дітей. Їх чекають квести, майстер-класи, розваги та веселий сміх.

Адреса: вулиця Кульпарківська, 226А


ТЦ "Роксолана"

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 4

"24 листопада стартує всесвітній sale-марафон, започаткований у США – "Чорна п’ятниця", з якого починається період новорічно-різдвяних покупок. Але ми пропонуємо більше – не обмежуємо лише одним днем, а надаємо 3 дні знижок – "Black Weekend", щo триватиме протягом 24, 25, 26 листопада. Це вікенд мега-знижок, розпродажів, спеціальних пропозицій у магазинах ТЦ "Роксолана", – пишуть на сайті торгового центру.

Вихідні ексклюзивного та вигідного шопінгу пропонують магазини:

Loriblu – до40%.

Impero Uomo: 1 річ – 10% , 2 речі – 20%, 3 речі – 30%.

Sternat – до 80% та ексклюзивні подарунки.

Stefano Lompas – від 5% до 30% у вигляді лотереї.

Inglot – 10% на все окрім аксесуарів та акційного товару.

Varan accessories – 20% на все.

Sofi – 10% на все та до 30% на окремі позиції.

AndreTan – до 80%.

Lily – від 10% до 70%.

Cherchez la Femme – від 20% до 40% на нові колекції, від 50% до 80% на ексклюзивні пропозиції.

Triumph: купуючи дві одиниці жіночої білизни  ТМ “Triumph” або “Sloggi”, третю отримуєте у подарунок.

Компанія традиційного гоління – 10% на все.

Бізненс-Стиль – до 70% на окремі товари.

Pompidou – 30% на все.

Rinatti – 10% на все.

Імідж – 30% на парфуми, крім акційних позицій, Dior та Chanel та 20 % на все (догляд, декоративну косметику), крім акційних позицій.

Milan – 40% на жіноче взуття (Gelmetti, Gibellieri).

Час відпочити – найкращі ціни на відпочинок, деталі у магазині.

D&P parfumum – 10% на все та 50% на нові позиції.

Акварель – 30% на колекцію ранців 2017р., 40% на колекцію 2016р. та 50% на інші моделі.

Жан – від 10% до 30%.

Di Forte – 30% на осінню колекцію.

Philipp Plein – 30% на осінню колекцію.

Irene Bukur – від 50% до 80%.

Sanzh – від 20% до 70%.

Partyfon – 30% на алкоголь (тільки 24.11)

Адреса: площа Соборна, 14


Opera Passage

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 5

"Отже, наближається день, який більшість чекає цілий рік... Тому не будемо багато розповідати, а анонсуємо тільки невелику частинку зі всіх акцій та знижок, що будуть чекати на тебе в нашій Торговій галереї "Опера Пасаж", – говорять тут.

Brocard Ukraine  – 30% на весь асортимент товару (окрім подарункових сертифікатів).

Cava.cool: ювелірні вироби з діамантами – знижка 25%, всі інші ювелірні вироби від бренду Cava.cool – знижка 15%.

Marc & Andre Ukraine – до 50% на всю продукцію.

Бутік Oksana Karavanska –від 50% до 75%.

Person – знижки до 20% на жіночі пуховики bugatti.

SexyFairy – до 90% на літню колекцію, до 60% на колекцію осінь-зима.

Крамниця при Етно-галерея Роксоляни Шимчук – 10% на всі прикраси з сучасних матеріалів.

Адреса: пр.Свободи, 27 / вул.Л.Курбаса, 6


ТЦ "Магнус"

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 6

Святкує Чорну п’ятницю і торговий центр "Магнус".

"Black friday sale! І безліч сюрпризів для Вас! Тільки для Вас, в #blackfriday, працюватимуть два професійних стиліста – Катерина Дорошенко та Hrystynka Stylog Huk-Koval. Дівчата за радістю підберуть Вам образи, від повсякденного до святкового, відповідно до ваших побажань", – говорять тут.

Також в магазинах діятимуть знижки до 70% у більш ніж 40 магазинах.

Адреса: вулиця Шпитальна, 1


Побутова техніка


Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 7

Багато з нас мріють про новий телефон, ноутбук, пральну машину, холодильник або електровелосипед. Тому напередодні Чорної п'ятниці VG Львів проаналізував, в яких магазинах техніки та електроніки покупці зможуть придбати все необхідне за зниженими цінами.

Comfy.ua – тут обіцяють знижки до -50% на смартфони, ноутбуки, планшети, телевізори, холодильники, мультиварки й іншу техніку. Знижки діють як в онлайн, так і офлайн магазинах. Знижка розповсюджується на 1049 моделей.

Адреса: ТЦ Forum Lviv, 2 поверх, вулиця Під Дубом, 7 Б.

City.com.ua – розпродажі в магазинах City.com стартують о 9:00 24 листопада і тривають до кінця дня. Покупців чекають великі знижки на планшети, смартфони, ноутбуки та іншу техніку. Придбати акційні товари львів’яни можуть на сайті.

Allo.ua – Чорна п'ятниця 2017 в цьому магазині буде тривати з 24 по 26 листопада. Вас чекають знижки на цифрову та побутову техніку.

Адреси: просп. Шевченка, 24; вул. Шпитальна, 8; вул. Городоцька, 179; вул. Сихівська, 8; просп. Свободи, 1/3; вул. Городоцька, 106; вул. Під Дубом, 7Б (ТРЦ "Forum Lviv").

Eldorado.ua – акція Чорна п'ятниця 2017 Eldorado стартує не вночі одного дня, а 13 листопада, і триватиме два тижні до самого останнього клієнта. Очікуються знижки до 50%.

Адреси: вул. Наукова, 35А; просп. В'ячеслава Чорновола, 65; вул. Княгині Ольги, 106; вул. Богдана Хмельницького, 214.

Rozetka.com.ua – про акції та знижки на Чорну п'ятницю 2017 цей онлайн-магазин ще не оголосив. Однак з 15 по 22 листопада магазин проводить генеральну репетицію Чорної п'ятниці зі знижками до 50%, що говорить про те, що в п'ятницю нам варто очікувати ще більш масштабний онлайн-розпродаж електроніки, побутової техніки та інших товарів, представлених на сайті.

Foxtrot.com.ua – в цьому магазині Чорна п'ятниця буде проходити з 23 до 26 листопада. Покупців чекають знижки до 60%.

Адреси: вул. Княгині Ольги, 106; вул. Городоцька, 16; просп. В'ячеслава Чорновола, 57; просп. Червоної Калини, 62; вул. Зелена, 147; вул. Кульпарківська, 226А (ТРЦ Victoria Gardens)

Moyo.ua – Чорна п'ятниця 2017 тут розпочалась вже з 17 листопада. Протягом тижня будуть діяти знижки від 25 до 75%.

Адреси: вулиця Угорська, 14; площа Міцкевича, 8; вулиця Під Дубом, 7А (ТРЦ "Forum Lviv"); вул. Кульпарківська, 226А (ТРЦ Victoria Gardens).


Інтернет-шопінг


Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 8

На яких сайтах шукати знижки на чорну п'ятницю в Україні (список):

Shops-ukraine – цей сайт пропонує шукати знижки в окремих розділах "Косметика", "Товари для дому", "Техніка", "Одяг" тощо. При виборі конкретного магазину – ви потрапите на офіційну сторінку магазину, тож не бійтесь жодних переплат.

Skidochnik – цей сайт генерує знижки усіх своїх магазинів. Тож він може стати в нагоді не лише в чорну п'ятницю. На сайті досить зручний пошук та широкий вибір подарунків. Також ви можете в розділі "Акції міста" знайти гарні знижки у своєму місті та не витрачатись на доставку.

Black-friday-sales – тут можна ознайомитися із знижками на товари від близько 80 інтернет-магазинів. Тут вам і побутова техніка, і косметика, і електроніка, і брендовий одяг. До того ж, якщо здійснювати покупки через цей сайт – ви стаєте учасником акції та можете виграти призи від магазинів-партнерів.

Blackfriday – зареєструвавшись на цьому сайті, ви отримаєте інформацію про розпродажі, що стартують 24 листопада. Купувати можна буде безпосередньо з цієї сторінки.

Придбаний товар можна замовити із доставкою додому. Усі ці сайти пропонують реєстрацію, також радимо підписатись на e-mail розсилку. Найбільш вигідні пропозиції будуть розбирати, як гарячі пиріжки. Тож будьте готові діяти негайно! На ваш e-mail чи смартфон будуть приходити сповіщення про вигідні пропозиції від конкретних магазинів чи конкретної групи товарів.

На яких закордонних сайтах шукати знижки на чорну п'ятницю (список):

Qwintry — отут вже можна спробувати ловити iPhone! Це сайт-агрегатор, його можна використовувати для пошуку магазинів в США. Цей сайт дозволяє створити особисту адресу в США, на яку ви можете здійснити покупку, а також обіцяє доставити товар до вас додому — в Україну. Щодо тарифів — за посилку у два кілограми з США ви заплатите 22 долари (доставка 8-14 днів). Тут можна знайти вигідні пропозиції із Ebay, Amazon, GAP, Walmarket та інших. Але за найбільшими магазинами краще слідкувати на їхніх сайтах, там пропозиції будуть з'являтися швидше.

Amazon — найбільший гіпермаркет в США вже анонсував знижки, щоб не змушувати своїх клієнтів чекати. Всі товари, які потрапляють під розпродажі Black Friday і pre-Black Friday можна знайти тут. Найкраще поєднувати моніторинг цього розділу сайту і підписатися на e-mail розсилку від сайту.

Ebay.com — найбільший аукціон в світі онлайн-аукціонів також пропонує привабливі знижки напередодні Black Friday. Пропозиції дня pre-Black Friday вже можна знайти на сайті. Вибір широкий — від колекційних монет до ноутбуків і планшетів.

Walmart.com — один з найбільших гіпермаркетів. В цьому році магазин обіцяє шалені знижки електроніку, іграшки та відеоігри, товари для будинку, одяг і ідеї для подарунків.

Galeries Lafayette — легендарний паризький універмаг і інтернет-магазин пропонує знижки до -70%.

Arktis — у цього авторизованого продавця Apple в чорну п'ятницю бувають знижки до -70% на гаджети та аксесуари Apple.

AliExpress – інтернет-гіпермаркет, де можна купити все. Тут продаються кросівки, смартфони, товари для будинку, сігвеї, карнавальні костюми та дивани. Величезний асортимент – понад 100 мільйонів товарів – і низькі ціни зробили цей інтернет-магазин найпопулярнішим серед мешканців України. Попереду Чорна п'ятниця, яка завершиться кіберпонеділком, коли продавці запропонують кращі ціни на техніку і електроніку.

Поради:

обвал настає опівночі в США, коли у Києві це шоста ранку. Купувати треба швидко, тому що в цей день всі товари зникають з віртуальних полиць так само швидко, як і ті, які лежать на полицях в американських магазинах. Крім того, у багатьох магазинах для перших покупців існують особливі знижки, так що краще в п'ятницю прокинутися раніше, щоб потрапити в категорію Early Bird;

зберіть у кошик ті товари, які ви хочете купити;

якщо кошик на обраному сайті зберегти не можна, зберіть їх в "список бажань", це є практично в кожному магазині;

поповніть рахунок на перевірених картах. Краще запасіться декількома, на випадок, якщо американський магазин якусь із них не прийме.


Як не пошитися у дурні на чорну п'ятницю


Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю фото 9

Визначте бюджет. Підготуйтеся заздалегідь до прийдешньої чорної п'ятниці, визначивши, яку суму збираєтеся витратити. Так ви позбавите себе від ризику разом з вигідною покупкою придбати ще безліч інших речей, потреба в яких сумнівна. Якщо ж ви собі не довіряєте — встановіть обмеження по карті.

Складіть список покупок за ступенем важливості. Такий підхід допоможе структурувати ваші потреби і співвіднести з вашими бажаннями і можливостями.

Завантажте онлайн кошик. Підберіть завчасно товари і зберіть їх в віртуальної кошику. У перші хвилини початку розпродажів залишається тільки натиснути кнопку "Купити". При онлайн-покупках регулярно оновлюйте сторінку і підпишіться на розсилку.

Перевіряйте ціну. Якщо ви не хочете потрапити на сумнівну знижку (коли ціну на товар напередодні завищили), прослідкуйте за товаром хоча би тиждень. Або порівняйте з цінами в інших магазинах.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

Расчехляй геймпад: бесплатный StarCraft 2, новый Need for Speed и еще 8 игровых релизов ноября

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах