Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які відкрились у минулому році

Нові заклади Львова 2017

Нові заклади Львова 2017

Дозвілля та їжа
16 сiчня 2018 15:33
Автор: Ольга Стоноженко

Нові ресторани і кав’ярні для Львова – не дивина. Навіть якщо ви корінний мешканець міста Лева, воно однаково щоразу дивуватиме вас чимось новим і оригінальним.

VG Львів підготував для вас огляд закладів, які відкрились у 2017 році.


Dogs Like Ducks

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото

Якщо Ви давно хотіли спробувати незвичні веганські страви, то "Dogs Like Ducks – це саме такий заклад. Саме тут Вам пропонують перші веганські хот-доги в Україні. Спочатку локація відкрилася у червні цьогоріч на вулиці Староєврейській. Однак, вже у  листопаді, серез розширення меню та зростання попиту, власники вирішили поміняти формат і створили повноцінне кафе на вулиці Валовій.

Саме тут можна замовити хот-доги з рослинною сосискою, які виробляються у цільнозерновій бездріжджовій булочці. Вибір напоїв теж доволі широкий, безалкогольний: чай, кава, какао, молочні коктейлі, та лимонади. Зазначимо, молоко у закладі – також рослинного походження. Спеціально для любителів солоденького, у кафе пропонують декілька варіантів смачних, веганських солодощів.

Адреса: вул. Староєврейська, 28, вул. Валова, 27

Тел.: (063) 756-86-60


Ветеранська ресторація "Патріот"

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 1

У червні у центрі Львова для відвідувачів відкрив двері новий ресторан. А поміж інших його вирізняє те, що його власники – учасники АТО Остап Проць та Юрій Антонов. Власними силами ці хлопці за три місяці створили цікавий заклад, в якому сьогодні відпочивають і працюють бійці, які повернулися з війни.

Основа меню: піца та страви з вогню (шашлики і стейки), є холодні й гарячі закуски, салати, супи та закуски до пива. З напоїв – кава, чай та різноманітний алкоголь.

Інтер’єр доповнюють пам’ятними фото, шевронами та іншими реліквіями, котрі дарують колишні військовослужбовці.

У закладі проводяться тематичні вечори та презентації проектів, пов’язаних з війною.

Адреса: вул. Дорошенка, 7

Тел.: (098) 776-29-00


Food & Good

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 2

Бургерна "Food & Good" відкрилась у червні на місці, де раніше працювала кав’ярня "Бахчисарай" — на вулиці Друкарська. Його відкрив хлопець з Туреччини на ім’я Фаті.

Тут пригощають бургерами, супами, салатами, пастою, стравами з грилю та десертами. Напої: чай, кава, пиво, вино та кілька коктейлів.

Заклад малий, але просторий і світлий, має два зали. Інтер’єр оформлено в стилі лофт.

Адреса: вулиця Друкарська, 11

Тел.: (097) 245-04-54


Хінкальня "Ахалі"

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 3

Грузинський ресторан "Ахалі" відкрився у червні цього року на місці легендарного Tex-Mex BBQ (вул.Дудаєва).

Тут частують традиційними стравами: хачапурі, хінкалі, шашлик, харчо, чіхіртма, лобіо та оджахурі. Всі позиції зі складними назвами мають детальні пояснення. А серед напоїв пропонують грузинське вино, тан або тархун.

Заклад просторий та світлий. Цегляну кладку на стінах доповнили картатими диванчиками.

Адреса: вул. Дудаєва, 7

Тел.: (068) 457 2737


Druzi Cafe

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 4Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 5Druzi – приклад справжнього міського кафе – є продовженням київської мережі. В одній будівлі на різних поверхах – кафе та хостел, де мешкають туристи зі всього світу.

У меню широкий вибір страв як для вегетаріанців, так і м’ясоїдів, а також тих, хто рахує калорії. Меню формується залежно від сезону, але завжди є страви з ягодами, фруктами та овочами.

Фірмовою "фішкою" закладів мережі є велосипеди. У Львові акцент зроблено на ретро-велосипедах.

"Druzi" мають два зали на 15 столиків.  Загальна місткість – 60 людей. Тут діє ігротека, де можна зібратись на настільні ігри.

Свої двері кафе відкрило 17 червня 2017 року.

Адреса: вулиця Краківська, 5

Тел.: (097) 970-87-76


L`Apero

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 6

У червні цього року у центрі Львова відкрився канапас бар, що є частиною культури Аперo – щоденного відпочинку за келихом якісного неміцного алкоголю та різноманітними закусками.

Концептуально в барі присутній дух іспанських тапасних, гостей пригощають закусками з в'яленого м'яса власного виробництва, тапас і пінчос, наливають вино і роблять самі автентичні коктейлі на основі вина. Рецепти закусок та їх ідеї були надбані творцями закладу в численних подорожах.

Заклад відкрили ресторатор Антон Білецький, за плечима якого більше 15 закладів, зокрема, фан-бар "Банка", кафе-дайнер "Жовток", та творець кулінарної студії "Крива Липа" Олексій Хоменко.

Адреса: проїзд Крива липа

Тел.: (096) 776-77-00


Варенична "Балувана Галя"

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 7

"Галя балувана" – це львівська версія того ж столичного формату вареничної.

У меню: велике розмаїття вареників (солодкі або солоні) які ліпилися вручну, з найрізноманітнішими начинками, голубці, млинці, сирники та багато інших, з дитинства знайомих нам страв.  Їх також пропонують запивати узваром або фірмовими настоянками.

Адреса: Площа Яворського, 1

Тел.: (098) 622 4466


Юшка Шніцель Бар


Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 8

Заклад відкрився у серпні цього року на вулиці Вірменській. Його засновник – власник  "Delicateka", "Rock`n`Dogs" та "Корки й Крихти" Костянтин Смолій.

У меню: п’ять видів юшки, три види шніцелю, а також закуски, салати та десерти.

Адреса: вул. Вірменська, 3

Тел.: (063) 933-11-74


Plates & Cups

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 9

"Plates & Cups" – це новий заклад у Львові, який попри свою "молодість" вже встиг здобути популярність серед гостей і жителів міста. А все завдяки унікальним авторським солодощам, лаконічному інтер’єру та стравам американської кухні.

Заклад позиціонується як урбан кафе з американської концептуальної кухнею і авторськими солодощами.

У меню: великий вибір салатів, других страв, коктейлів, традиційних і незвичайних десертів, наприклад, гарбузові булочки з журавлиною або морквяний торт з корицею. З напоїв радять скуштувати апельсиновий капучино або малиновий мохіто.

Зазначимо, тут приймають індивідуальні замовлення на торти.
 

Адреса: вул. Братів Рогатинців 47/12

Тел.: (098) 848-68-12


L`affinage artisan cheeses

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 10

Ляфінаж – це маленька крамничка "крафтових" українських сирів та вина з усього світу (виключно сухі).

Тут можна спробувати та придбати більше тридцяти видів сиру. Також тут пропонують випічку, канапки, йогурти та напої.

"Якщо ви полюбляєте сири і хочете підтримати вітчизняного виробника, вам сюди!Тут ви знайдете великий вибір сирів, які нічим не поступаються по якості і смаку імпортним смаколикам. Надзвичайно приємно, що в Україні починає розвиватись культура сироваріння і що можна смакувати нашим, українським продуктом! Всім рекомендую завітати і скуштувати", — пишуть відвідувачі.

На додачу до сирів тут пропонують в’ялені томати та джеми, сиров’ялене м’ясо та солодощі.

Адреса: провулок Крива Липа, 7

Тел.: (098) 986-62-47


Супкультура

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 11

Цього літа у Львові відкрилась точка вуличної їжі, яка працює за принципом франшизи. Перша "Супкультура" з’явилась у Києві, згодом почала роботу у Польщі, а тепер потрапила до Дніпра та Львова.

Тут пригощають вегетаріанськими супами (грибний, сирний, сочевичний, томатний) у спеціальних свіжовипечених хлібних стаканах. Щодня пропонується 3-4 варіанти супу. Порція буде коштувати 40-45 гривень.

Адреса: вул. Чайковського, 13

Тел.: (063) 636-58-81


Під золотою зіркою

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 12Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 13

У липні цього року на місці відомої аптеки Міколяша тут відкрили інтерактивний музей-кондитерську "Під золотою зіркою". Зазначимо, що однойменну аптеку було засновано з ініціативи чеського підприємця Петра Міколяша у 1828 році. А вже 1853 року у цьому приміщенні винайшли ту саму, популярну гасову лампу.

Оскільки, окрім ліків Міколяш торгував ще чаєм, шоколадом та настоянками в історичній будівлі вирішили відкрити кондитерську.

Проект повинен стати першим кроком до відновлення "Пасажу Міколяша", що був зруйнований під час Другої світової війни.

Адреса: вул. Миколи Коперника, 1

Тел.: (032) 297-10-79
 


Антрекот

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 14Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 15

М’ясний ресторан "Антрекот" відкрився восени. 

Тут пропонують велике різноманіття страв (хоча основу меню складають стейки з відбірного м'яса приготовані на відкритому грилі), доволі велика винна карта а також затишний простір з об’ємною кількістю дерева та світла у інтер’єрі.

У закладі є затишна лаунж-зона, влітку працює тераса.

Адреса: вул. Кульпарківска, 226а

Тел.: (067) 422-22-33


Club Split Lviv

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 16

На початку вересня цього року ресторанний комплекс Split відкрив двері у новий фьюжн-ресторан авторської паназійської кухні. Така паназітська, ексклюзивна кухня, вбирає в себе сучасні. Нестандартні смаки та інгредієнти.

Тут є  можливість вибрати морепродукти на власний смак одразу в спеціальних акваріумах, і, безпосередньо спостерігати за приготуванням морепродуктів приготуванням на відкритій кухні ресторану. Страви у закладі подаються в креативному, дизайнерському посуді.

Інтер’єр закладу cтворений у стилі лофт, де кожен елемент дизайну – ексклюзивна річ, виготовлена на замовлення. Ресторан вміщує приблизно 160 осіб у форматі банкету, 300 – у форматі фуршету.

Адреса: пл. Мицкевича, 6/7

Тел.: (032) 242-22-00


Вівсянка, сер

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 17

Окрім "London in the capital of Great Britain", кожен з нас знає не менш впізнавану, класичну фразу - "Вівсянка, сер!".

Тому не дивно, що заклад за інтер’єром та смаковими вподобаннями нагадує квартиру Шерлока Холмса. Заклад в прямому значенні практично "обвішаний" найрізноманітнішою атрибутико, такою як: люлька, скрипка, лупа, кепка та інші. Також на стінах можна побачити портрети багатьох акторів, які коли-небудь грали Шерлока. Попри все це, загалом інтер’єр витриманий у строгому, англійському стилі.

Тут частують сніданками, ситними та смачними обідами, а сімейна і легка вечеря, очікує на поцінувачів хорошої домашньої кухні. Також тут готують львівський сирнік за традиційним рецептом.

Адреса: вул. Дудаєва 5

Тел.: (096) 722-11-77


Наливкарня

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 18Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 19

Звичайно, що назва "Наливкарня" говорить сама за себе: заклад спеціалізується на хороших, сертифікованих і натуральних наливках, міксах та найрізноманітніших коктелях. Всі вони зроблені на основі лікерів та настоянок власного виробництва. Загалом алкогольна мапа закладу налічує майже 30 видів наливок, та 7 видів різних лікерів. До них пропонують авторські закуски: фруктові, м’ясні та рибні.

Окрім наливок та страв, заклад дивує ще одною цікавинкою: "Наливкарня" розташована в  кам'яниці, збудованій в 1631 році. На будівлі зберігся справжнісінький герб Львова, напис на якому латиною означає, що будинок зведено на землі, яка належить місту.

Збереглося і автентичне обрамлення брами та вікон, яке мистецтвознавці приписують відомому італійському архітектору Амвросію Прихильному.Так звані "Сліпі дегустації" почали проводити вперше у Львові теж тут.


Адреса: вул. Бр.Рогатинців, 37 (вхід з Староєврейської)

Тел.: (068) 248-35-50


Jager Wald

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 20

Єдина у місті мисливська хатинка, знаходиться у історичній частині Львова.

А присвятили власники це місце всесвітньовідомому напою Jagermeister. Однак, у закладі представлена унікальна коктейльна карта, що включає10 коктейлів на основі самого напою, 12 авторських коктейлів та 8 класичних коктейлів.

В меню також представлені різноманітні страви з дичини, а також салати, закуски супи, десерти і напої.

Адреса: вул. Івана Федорова, 2

Тел.: (067) 274-22-44


Vinoteca Praha Wok & Wine

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 21Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 22 Відомий  нам ресторан "Прага" нещодавно змінив свою концепцію та інтер’єр.

Тепер він має назву "Vinoteca Praha Wok & Wine". Оснивний його напрямок – паназійська кухня. У меню:  вок-страви з м'ясом, рибою, закуски до вина, м’ясні та рибні страви, десерти та напої. 

У винотеці представлено понад 450 позицій вин світу.

Адреса: вул. Леся Курбаса, 2

Тел.: (098) 737-37-77


Tapas Papas

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 23

"Tapas Papas" – це перший креативний бар іспанських тапас у Львові. Тапас – це іспанська традиція поєднувати келих вина з легкими закусками в теплій атмосфері. У закладі рекомендують спробувати такзваний пінчос (подається на багеті) разом з маслинами, авокадо, песто із руколи, і в додачу до нього - смачний келих червоного сухого вина.

На першому поверсі можна приємно побалакати з подругою або другом, сидячи за барною стійкою. Заклад потурбувався і за тих, хто любить тишу: на другому поверсі можна усамітнитись за маленьким столиком із келихом Іспанського вина.

Адреса: вул. Соборна, 2

Тел.: (093) 550-42-60


Гастрономічний бар "Будьmore"

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 24Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 25

Тут поєднується відкрита кухня та барна стійка, алкоголь та їжа.

Також особливістю є використання технології sous vide – приготування страв за допомогою вакууму. Цікавинкою є наявність у меню коктейлів з найкращих барів Гонконгу.

У майбутньому в "Будьmore" планують розширення коктейльної карти фірмовими рецептами не тільки світових бартендерів, а й львівських.

Адреса: вул. Федорова, 29

Тел.: (068) 706-17-13


Вежа

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 26

Панорама-бар "Вежа" знаходиться у Стрийському парку і є прикладом відновлення старого закладу на новий лад. Він відкрився у відновленій водонапірній вежі 1894 року.

У закладі – авторська кухня (салати, супи, закуски, десерти), а любителям солодкого пропонують спробувати фірмовий десерт "Шоколадна вежа". До їжі – широкий вибір алкогольних та безалкогольних коктейлів, чаї та кава. Радять скуштувати обліпиховий чай, грейпфрутово-розмариновий лимонад та коктейль Sex on the Vezha.

Є тут окремі зали з 3-метровим екраном та Xbox на 2, 3 та 5 поверсі, кальян-бар на 6 поверсі, xbox one та sony PS4 Pro на 7 поверсі, панорамний бар на 8 поверсі, а завершує все це зал, з вікон якого відкривається вид на Львів.

Адреса: вул. Івана Франка, 160

Тел.: (063) 015-12-33


Kompot espresso bar

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 27

Невеличка кав’ярня "Kompot espresso bar" відкрилась у Львові у червні цього року. Знаходиться на вулиці Пекарській недалеко від університету ветеринарної медицини.

В меню – кава та напої на її основі, чаї, мілкшейки, лимонади та випічка. Кавові напої пропонують у різному об’ємі та з різними додатками. До кави пропонують сандвічі.

Адреса: вулиця Пекарська, 35

Тел.: (067) 260-48-11


Saigon coffee

Хто на новенького: ТОП закладів Львова, які  відкрились у минулому році фото 28

Перший у Львові заклад з в’єтнамською кухнею. У меню – 8 традиційних в’єтнамських страв: бун нем, фо бо, нем га, фо га, плов по-в’єтнамськи, локшина по-в’єтнамськи, бутерброд, салат з капусти. До кожної із них є коротке пояснення українською мовою. На столах – дві соусниці з гострим та гостро-солодким соусами. З напоїв: в’єтнамська кава, чаї та газовані напої.

Інтер’єр кафе досить таки простий та невибагливий: білі стіни закладу прикрашені кількома віялами, понтером та різнокольоровими статуетками.

Зауважимо, що власники, практично не володіють українською мовою, а спілкуються з відвідувачами більше англійською.

Адреса:  вулиця Менцинського, 5

ДИВИСЬ ЩЕ:

Засніжені гори, гуцульскі смаколики та гарячі чани: де зустріти Новий рік у Карпатах

Мулен Руж та венеційський карнавал: що пропонують бази відпочинку біля Львова на Новий рік

Між офісом та домом: ТОП коворкінгів та антикафе Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах