Краще моря: три термальні курорти на Закарпатті, які варто відвідати влітку

Краще моря: три термальні курорти на Закарпатті, які варто відвідати влітку.

Краще моря: три термальні курорти на Закарпатті, які варто відвідати влітку. Фото: zhayvoronok.net

Дозвілля та їжа
31 травня 2023 14:06

Літо – пора для відпочинку. VG Львів розповість про найкращі термальні курорти на Закарпатті, які неодмінно варто відвідати. Адже краще моря можуть бути лише гори!

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Берегове

Курорт у Береговому.Курорт у Береговому. Фото: zhayvoronok.net

Берегове — невелике містечко в Закарпатті, один з найбільш унікальних термальних курортів нашої країни. На території курорту в Берегово є багато джерел і басейнів з термальними водами, купатися в яких можна як влітку, так і взимку.

Порівняти закарпатську сірководневу термальну воду можна з водами Ісландії, Новій Зеландії, на Курильських островів. Мінералізація води тут становить 24%.

Косино

Відпочинок у Косино.Відпочинок у Косино. Фото: kosino.ua

На території  термальні води в Косино  не мають аналогів в Україні та за своїм складом подібні до термальних курортів Угорщини. Цілюща вода курорту піднімається з однієї із трьох діючих свердловин на Закарпатті. Температура термального басейну 41 градус. Глибина свердловини 1190 метрів під землею. Вода корисна для лікування захворювань опорно-рухового апарату, наслідків травм кісток і м’язів, серцево-судинних, нервових і шкірних захворювань, а також є ефективною у виведенні солі з нирок.

Велятино

Санаторій у Велятино.Санаторій у Велятино. Фото: vsesanatorii.com

У селі Велятині Хустського району є кілька хороших санаторіїв та відпочинкових баз із термальними іодами. Термальні джерела тут мають підвищений вміст брому і йоду. Вода надходить зі свердловини глибиною понад кілометр, при температурі 40 градусів. Для приємного перебування у воді її охолоджують до 30 градусів. Тут лікують захворювання опорно-рухового апарату, органів дихання, серцево-судинної і нервової системи.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах