Де поплавати біля Львова під час карантину: ТОП озер

Де поплавати біля Львова під час карантину. Фото: pexels.com (умовне)

Де поплавати біля Львова під час карантину. Фото: pexels.com (умовне)

Дозвілля та їжа
14 липня 2020 15:31

Хоча літо до Львова завітало з проливними дощами, проте днями після них, нехай не на довго, але настає справжнє літо. А в спеку важко всидіти серед бетонних джунглів міста, коли так хочеться поплавати та позасмагати біля води. І навіть карантин не стане на заваді гарному і безпечному відпочинку.

VG Львів зібрав добірку з 7 озер біля Львова, де можна поплавати під час карантину.

Озеро у «Тартак Резорт»

Озеро в "Тартак Резорт". Фото: www.active.lviv.uaОзеро в "Тартак Резорт". Фото: www.active.lviv.ua

Раніше популярне озеро «Вульки» модернізували у вишуканий готельно-відпочинковий комплекс «Тартак Резорт».  Серед зручностей тут є  готель, ресторан, фінська сауна на дровах, альтанки, лежаки на пляжі біля озера, також є можливість порибалити.

Як далеко: 3 км від вулиці Зеленої, 10 км від центру Львова

Як доїхати: добратись сюди можна наразі лише власним авто, найзручніше – заїжджати з вулиці Зеленої. Треба повернути до заводу «Іскра» і проїхати ще близько 2,5 км. Також можна їхати із Кільцевої дороги

Ціна: вхід на територію з людини коштує 150 грн у будні і 200 грн у вихідні. У цю вартість входить шезлонг і парасолька. Діти зростом до 115 см безкоштовно, а вищі – за повну вартість. Вартість альтанки з мангалом тут стартує від 350 грн/день залежно від величини і кількості людей

Львівська Швейцарія

Львівська Швейцарія. Фото: ua.igotoworld.comЛьвівська Швейцарія. Фото: ua.igotoworld.com

Біля Львова є своя маленька «Швейцарія», яка ховається посеред лісу  неподалік від кільцевої дороги, при виїзді з міста по вулиці Зеленій. Для відпочивальників тут облаштували безкоштовні кабінки для переодягання, душ, парасольки, туалети, смітники та місця для куріння. Також можна забронювати альтанку чи залишитись з ночівлею в готелі на березі озера. Тут часто можна почути скарги, що в озері зелена вода.

Як далеко: 5 км від Львова

Як доїхати: найкраще автомобілем, адже до найближчої маршрутки доведеться йти 2 км пішки. Їхати автівкою приблизно 10 хв від ТРЦ «King Cros Leopolis», якщо зі Стрийської по Кільцевій у напрямку Києва. Також зручно із вул. Зеленої – треба виїхати на Кільцеву і проїхати 1,5 у напрямку Києва. Із громадського транспорту найкращий варіант – це маршрутка №160, яка курсує від вул. Шота Руставелі у Львові.

Ціна: для дорослих у будні 75 грн, на вихідні – 100 грн, для дітей з 7 до 13 років – 20 грн у будні, 25 гривень – на вихідні та свята

Брюховицьке озеро

Брюховицьке озеро. Фото: lh3.googleusercontent.comБрюховицьке озеро. Фото: lh3.googleusercontent.com

Оскільки озеро в Брюховичах не є глибоким, то цей варіант чудово підійде для відпочинку з дітьми. Щодо пляжу, то частина вкрита піском, а інша – заросла травою. Також тут можна орендувати лежаки та парасольки. Та оскільки в спекотні дні сюди приїздить багато людей, то в озері може бути брудна вода.

Як далеко: 9 км від Львова

Як доїхати: автобусами №8, 22 та 144. Деякі з них можуть тимчасово не курсувати. Якщо їхати автомобілем, то з вул. Львівської біля популярної брюховицької "Чебуречної" треба повернути ліворуч на вул. Курортну, а через 250 м – праворуч на вул. Пляжну. Через кількасот метрів вхід на пляж.

Ціна: із понеділка по четвер 100 грн, а з п’яниці по неділю і також у святкові дні – 125 грн, для дітей від 7 до 12 років – у пів ціни. Оренда шезлонга –  100 грн, парасольки – 100 грн, альтанки з мангалом для групи людей – 800 грн

Озерний край

Озерний край. Фото: central-1.amazonaws.comОзерний край. Фото: central-1.amazonaws.com

Ще один відпочинковий комплекс з озерами, розташований неподалік Львова – в Пустомитах. Тут є декілька невеликих озер для риболовлі та одне, де можна поплавати. Також тут можна орендувати альтанки і є можливість залишитись на кілька днів, адже на території є готель.

Як далеко: 12 км від Львова

Як доїхати: електричкою до залізничної станції «Пустомити», автобусами №116 та №141, а найкраще - автомобілем.  Якщо їхати автомобілем, то при в'їзді в Пустомити треба повернути праворуч на вул. Лісневицьку.

Ціна: для дорослих – 50 грн у будні та вихідні, для дітей – 20 грн у будні дні та у вихідні.

Озеро у Суховолі

Шутер. Фото: cdn-0.mapio.netШутер. Фото: cdn-0.mapio.net

Мешканці Сухововолі Городоцького району своє озеро називають «Шутер», адже воно утворилося в результаті видобутку тут вапнякового каменю. Озеро є невеликим і неглибоким, з невеликим піщаним пляжем.

Як далеко: 15 км від Львова

Як доїхати: маршруткою №184. Автомобілем треба їхати з вул. Городоцької і за 4 км від виїзду з міста повернути праворуч на Суховолю. Через 2 км перед в'їздом у село, треба повернути ліворуч.

Ціна: оскільки пляж дикий, то безкоштовно

Озеро в Солуках

Озеро в Солуках. Фото: www.active.lviv.uaОзеро в Солуках. Фото: www.active.lviv.ua

У селі Солуки Яворівського району, поряд із однойменним заводом мінеральних вод, є два озера – у більшому купаються та рибалять.

Як далеко: 15 км від Львова

Як доїхати: до Солук треба їхати з вул. Шевченка у напрямку Яворова. Треба минути розворот на Кільцеву Львова, проїхати ще 2,5 км, в Солуках повернути ліворуч, проїхати ще 1 км і знову повернути ліворуч. Маршрутки на Солуки курсують від автостанції №4 з вул. Шевченка

Ціна: оскільки пляж дикий, то безкоштовно

«Альбатрос»

"Альбатрос". Фото: Альбатрос/Facebook"Альбатрос". Фото: Альбатрос/Facebook

База відпочинку «Альбатрос» розташована в селі Воля-Гомулецька Жовківського району. Зі зручностей – альтанки на пляжі біля озера.

Як далеко: 16 км від Львова

Як доїхати: автомобілем до бази «Альбатрос» зручно їхати і з київської траси – треба повернути у Волю-Гомулецьку та проїхати у кінець села, і з Брюхович – біля «Чебуречної» треба повернути праворуч і їхати ще близько 3 км.

Ціна: дорослі – 50 грн, діти до 15 років – безкоштовно, стоянка 20 грн. Альтанки – 400 грн

Зазначимо, хоча в межах 50 км від Львова розташовано значно більше озер, проте деякі пляжі ще не відкрились через карантин в країні. Більше озер можете переглянути за посиланням.

Їдемо на море: 7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах