Небанальне місце: нові ресторани, кав’ярні і кнайпи, які відкрилися у Львові восени 2020

Небанальні ресторани, кав’ярні і кнайпи, які відкрилися у Львові восени 2020.

Небанальні ресторани, кав’ярні і кнайпи, які відкрилися у Львові восени 2020.

Дозвілля та їжа
04 грудня 2020 17:30

Попри карантинні обмеження, ресторанне життя Львова не стоїть на місці. У вересні-листопаді 2020 у місті Лева відкрилися кілька дуже цікавих гастрономічних місць, відвідини яких надовго запам’ятаються навіть тим гурманам, яких важко здивувати. 

Про небанальні ресторани, кав’ярні і кнайпи, які відкрилися у Львові восени 2020 року розкаже VG Львів.

Гризло

Нова міні-кнайпа у Львові "Гризло". Фото: Фейсбук/ГризлоНова міні-кнайпа у Львові "Гризло". Фото: Фейсбук/Гризло

Це міні-кнайпа у центрі Львова, де кожен гість може розбутими у собі хижака, перед ситною трапезою, роздержи м’ясо кігтями. Панянки можуть не турбуватися про свій манікюр – кігті для цього небанального процесу видають у закладі. Ні, вони не поламаються у найнесподіваніший момент цієї непересічної гастрономічної процедури, кігті, на щастя, металеві. Хоча вам можуть сказати, що кнайпа названа на честь американського ведмедя Грізлі, не вірте. Це про нашого карпатського героя.

«Характерним для Гризла є те, що він роздирає тушку на дрібні шматки та тільки тоді починає ласувати м’ясом», - розповідають автори закладу, пропонуючи зробити теж саме.

У меню багато м’яса, паляниць і ще більше крафтового пива. Адже заклад розташований на першому поверсі Театру пива «Правда».

Де: площа Ринок, 32

Коли приходити: з 12:00 до 00:00

Пара булок і компот

Нова сімейна пиріжкова "Пара булок і компот". Фото: Фейсбук/Пара булок і компотНова сімейна пиріжкова "Пара булок і компот". Фото: Фейсбук/Пара булок і компот

Як зрозуміло із назви, це ідеальне місце для тих, хто обожнює булки. Їх тут пропонують різних форм, розмірів, солодкі та солоні й, ясна річ, із різними начинками. Пекарі нової сімейної пиріжкової запевняють, що для приготування випічки тут не використовують маргарину і штучних додатків. Також у меню є: питні зупи, вареники, салати. З напоїв, окрім компоту, пропонують крафтове пиво, домашнє вино та газовану воду. Заклад дружній для тварин. Можна замовити їжу «з собою».

Де: проїзд Крива Липа, 8

Коли приходити: будні з 8:00 до 21:00, у вихідні з 8:00 до 22:00

The Wave Project

Нова кав'ярня у Львові The Wave Project. Фото: Фейсбук/The Wave ProjectНова кав'ярня у Львові The Wave Project. Фото: Фейсбук/The Wave Project

Цієї осені в центрі Львова відкрили класичну кав’ярню в скандинавському стилі з панорамою на Оперний театр. Тут можна смакувати спешелті-каву власного обсмажування та насолоджуватися міськими пейзажами міста Лева.

У новій кав’ярні готують виключно спешелті-каву власного обсмажування. Окрім класичних кавових напоїв, тут готують V60, Clever, Kalita та Aeropress. Також пропонують тости, смузі-боули та випічку.

Де: Шпитальна, 1

Коли приходити: 10:00 до 20:00

People Place

People Place. Фото: Фейсбук/People PlacePeople Place. Фото: Фейсбук/People Place

Нове атмосферне місце на площі Катедральній (там, де колись було кафе «Цвібак»). Тут можна слухати музику на вінілі та пити органічне вино, сидр або коктейль.

У коктейльній карті закладу – дев’ять коктейлів по 160 гривень, які назвали на честь емоцій. Наприклад, є такі напої: «Радість», «Бадьорість» і «Здивування», «Довіра», «Збудження» , «Цікавість» , «Ентузіазм» .

Меню «People Place» називають «середземноморським фастфудом». Тут поєднують страви різних національних кухонь. Гурмани неодмінно зацінять шакшуку і хумус.

Де: площf Катедральна, 6

Коли приходити: з 11:00 до 22:00

Ramen mo

Нова раменна у Львові. Фото: Фейсбук/Ramen moНова раменна у Львові. Фото: Фейсбук/Ramen mo

Нове популярне місце у Львові для шанувальників азіатського фаст-фуду. Рамен, локшина WOK, рис, морозиво за авторським рецептом – усе це вам запропонують у новій раменній на Наливайка.

Працівники закладу обіцяють принести замовлення до 6 хвилин і, за бажанням, додати різні інгредієнти до смаку. З бонусів – з собою до Ramen mo завжди можна прихопити пиво чи сидр.

Де: вулиця Наливайка, 11

Коли приходити: з 12:00 до 22:00

Urban Pizza Shop

Urban Pizza Shop. Фото: Віталій КолошицьUrban Pizza Shop. Фото: Віталій Колошиць

Цієї осені на проспекті Свободи у Львові відкрили нову піцерію «Urban Pizza Shop», де піцу подають окремими трикутниками. Одна така порція важить 400 грамів та коштує від 39 гривень.  Готують піцу на відкритій кухні та видають порції за півтори хвилини завдяки технології Turbochef. Це новий формат закладу від власників мережі «Львівські круасани».

До меню «Urban Pizza Shop» входить вісім видів піци, салат «Цезар», холодні та гарячі напої.

Де: проспект Свободи, 3

Коли приходити: з 8:00 до 23:00

Offshore Pub

Offshore Pub. Фото: Offshore PubOffshore Pub. Фото: Offshore Pub

23 жовтня у центрі Львова запрацював новий м’ясний паб, де можна досхочу наїстись м’яса та напитись пива. «Offshore Pub» розташований на другому поверсі старої будівлі банку. "Родзинка" закладу, яка не залишить нікого байдужим, – неймовірний краєвид на проспект Свободи.

У меню – понад 10 видів пива і смачне м’ясо. Безумовним фаворитом у закладі є стейки.

Де: вулиці Гнатюка, 2

Коли приходити: з 12:00 до 00:00

Не пережили карантину: популярні ресторани Львова, які закрили у 2020-му

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах