Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче

Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче.

Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче.

Дозвілля та їжа
21 грудня 2020 16:36

Кліматичний курорт Яремче – ідеальний варіант для тих, хто хоче провести зимову відпустку у Карпатах, але не за всі гроші. Ціни на житло у Яремчому взимку, хоч і вищі, ніж в інші пори року, але значно нижчі, ніж у Буковелі – найдорожчому курорті України. А ще, Яремче якнайкраще підійде для шанувальників пасивного зимового відпочинку. Чани, риболовля, чисте повітря, неспішні піші прогулянки, неймовірні краєвиди, карпатська кухня – тут є на що подивитися і є чим зайнятися взимку.

VG Львів дізнався, що цікавого пропонують гостям у Яремчому взимку 2020-2021 та у скільки це обійдеться.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковицю

Як доїхати

Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: Тravel.tochka.netГід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: Тravel.tochka.net

Місто Яремче розташоване за 68 кілометрів від обласного центру – Івано-Франківська. Зусебіч оточене горами, вкритими густими хвойними і листяними лісами. Це найвідоміший кліматичний курорт Прикарпаття, туристичний центр Гуцульщини.

Яремче має непогане залізничне сполучення з різними українськими містами. Сюди курсують більше десяти пасажирських потягів.

Фото: скріншот із сайту УкрзалізниціФото: скріншот із сайту Укрзалізниці

Часто туристи вибирають й інший варіант доїзду до міста Яремче: приїжджають в Івано-Франківськ, а тоді вже з залізничного вокзалу, скориставшись послугами приватних перевізників, їдуть сюди.

Ціни на житло у місті Яремче

Невеликий двомісний номер зі зручностями та кухнею на дві-три кімнати у Яремчому взимку 2020-2021 можна орендувати за 450-500 гривень. За цю суму на сайтах оренди житла є багато помешкань, які розташовані на відстані не більше, як кілометр від центру. Доплативши 50-100 гривень можна знайти номер вже з власними ванною та туалетом. А за 700-800 гривень можна орендувати невеликий котедж на трьох людей. Двомісний номер у готелі зі сніданком взимку 2020-2021 року обійдеться у щонайменше у 1000 гривень. Зі сніданком і обідом – від 1800 гривень. Номер у великому готелі зі сніданком і безкоштовним доступом до spa-центру – від 2000 гривень.

Їдемо на лижі

В урочищі Багровець у місті Яремче функціонують дві гірськолижні траси, які обслуговуються одним бугельним підйомником. Траси не дуже довгі (200 метрів та 300 метрів) і пологі, тож їх неодмінно оцінять лижники-аматори. Також тут можна кататися на санчатах. А тим, хто любить круті віражі, рекомендуємо поїхати на Буковель.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковель

Вольєрне господарство

Вольєрне господарство у Яремчому. Фото: Shovkova.comВольєрне господарство у Яремчому. Фото: Shovkova.com

Вольєрне господарство у Яремчому — це частина комплексу «Ведмежа гора». Це неймовірне для міського мешканця місце, де можна поспостерігати за життям диких тварин, які мешкають у Карпатах у напів вільному середовищі. Тут немає тісних кліток, умови, в яких живуть тварини і птахи максимально наближені до реальних. На території вольєрного господарства у Яремочому живуть благородні олені, козулі, дикі кабани, лисиці, лебеді, фазани, дикі і свійські качки, декоративні голуби.

Адреса: вулиця Михайла Грушевського, 29

Водоспади Пробій та Дівочі сльози

Водоспад "Дівочі сльози". Фото: Михайло КозакВодоспад "Дівочі сльози". Фото: Михайло Козак

Ці водоспади - «родзинки» Яремча. Пробій — каскадний водоспад на річці Прут, один із найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 метрів, кут нахилу — майже 45 градусів. Дівочі Сльоози — водоспад на річці Жонка (ліва притока Пруту) на заході міста. Висота перепаду води — 1,7 метра. І не кажіть, що взимку на водоспади дивитися нецікаво, бо холодно. Ви просто не бачили, як вони замерзають.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі до Славського

Зимова риболовля

Зимова риболовля у Яремчому. Фото: Skyta.com.uaЗимова риболовля у Яремчому. Фото: Skyta.com.ua

Поціновувачам риболовлі у місті Яремче теж нудно не буде. На місцевих форельниках сподобається навіть аматорам, адже риба тут завжди клює, а чистити й готувати її не потрібно. Кухарі зроблять це за вас, запікши форель на мангалі зі спеціями так смачно, як це вміють лише у Карпатах. Ціна за 1 кілогам форелі – 350 гривень. Вага однієї рибини – приблизно 350 грамів. Кілька «червонців» доведеться заплатити ще за приготування.

Риболовля "Посеред Карпат": Яремче, вулиця Василя Стефаника, 94а, телефон – 097 453 9333

Риболовля "Дикий Ліс": Яремче: Яремче, вулиця Василя Стефаника, 101, телефон – 097 330 4073

Гарячі карпатські чани

Гарячі чани у Яремчому. Фото: Mandrivnyk.in.uaГарячі чани у Яремчому. Фото: Mandrivnyk.in.ua

Купання в гарячих чанах, які ще називають spa по-карпатськи, особливо популярні взимку. У місті Яремче чани, як правило, встановлюють просто неба. Купатися в морозний день у гарячій воді з відваром запашних трав (ромашки, шавлії, звіробою), лісових ягід чи пелюсток троянд, серед мальовничих карпатських пейзажів – неймовірне задоволення. Ціна – від 600 гривень за годину.

"Жива вода": Яремче, вулиця Свободи, 298, телефон – 095 326 8896

Яремчанські Чани: Яремче, вулиця Галицька, 126 (в’їзд із вулиці, вулиця Богдана Хмельницького), телефон - 096 179 1502

Чан & Sauna в Guculka Apartments: Яремче, вулиця Вітовського, 74, телефон - 073 308 7072

"Вуйко": Яремче, вулиця І.Петраша, 76, телефон 067 996 8899

Гарячі чани: Яремче, вулиця Вітовського, 17, телефон - 097 903 8005

Чани: Яремче, вулиця Свободи, 147, телефон -  067 343 5703

Гарячі чани: Яремче, вулиця Галицька, 48, телефон - 067 675 9129

Гуцульські ринки

Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: Prostoturist.com.uaГід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: Prostoturist.com.ua

Гід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: УніанГід зимовими Карпатами: їдемо у Яремче. Фото: Уніан

З гостинних Карпат не повертаються з порожніми руками. Та й після того, як потрапите на сувенірний гуцульський ринок, вам це навряд чи вдасться. Сорочки-вишиванки, рушники, килими, ковдри, вироби з овечої вовни, різьблені шкатулки та дерев'яний посуд, прикраси з бісеру, металу, каміння та шкіри, іграшки…

Адреси: вулиця Свободи 278/1;  вулиця Петраша, 2б.

Що привезти з Яремчого

Коц або шкарпетки з овечої вовни, подушку-овечку, сушені білі гриби, мед, медовуху.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Плай

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах