Ярмарок, майстер-класи, кінофільми: львів'ян кличуть на екологічний фестиваль

Львів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Фото: hsmedia (умовне)

Львів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Фото: hsmedia (умовне)

Дозвілля та їжа
29 червня 2021 15:22

Вже цих вихідних, 3-4 липня, у Львові пройде екологічний фестиваль Zero Waste Fest 2021. В рамках події гості зможуть відвідати ярмарок з 40 екобрендів, гаражний розпродаж від відомих львів'ян, різноманітні майстер-класи та інші цікаві локації. Також буде розважальна програма для дітей. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Ярмарок, майстер-класи, кінофільми

Ключовою темою цьогорічного фестивалю буде відмова від пластикових пакетів. Символічно, захід стартує 3 липня, у Міжнародний день відмови від пластикових пакетів. Тож організатори планують експонувати екологічну фотовиставку «Торба» про феномен пластикового пакета в нашому повсякденному житті.

Упродовж двох днів у «просторі спілкування» гості фестивалю зможуть отримати поради від фахівців про практики свідомого споживання і життя без відходів, а також взяти участь в обговореннях та дискусіях. Зокрема, своїм досвідом поділиться спеціальна гостя - авторка книги «104 дні без поліетилену», журналістка Маріанна Бойко.

В ярмарковій зоні фестивалю кожен зможе підібрати собі торби і торбинки, посуд, декор, натуральну косметику, одяг з близько півсотні zero waste брендів. Під час фестивалю гості також зможуть дати нове життя старим речам — взяти участь у гаражному розпродажі, віддати одяг потребуючим, навчитись робити торби чи килимки з старих футболок на одному з 15-ти майстер-класів. Окрім виставки, у програмі — покази фільмів, екскурсії, зустрічі з дизайнерами про sustainable fashion та кава для екопідприємців.

Львів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Програма: Львівська міська радаЛьвів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Програма: Львівська міська рада

Zero Waste Fest 2021 буде простором і для дітей. Малечу очікує спеціальна дитяча програма, у якій передбачені майстер-класи, фільми, ігри, а також дитячий гаражний розпродаж протягом обох днів.

Львів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Програма: Львівська міська радаЛьвів'ян кличуть на екологічний фестиваль. Програма: Львівська міська рада

Також на фестивалі можна буде здати вторсировину (папір, пластик і метал) на переробку, а батарейки й ртутовмісні лампи - на утилізацію.

Коли приходити

Zero Waste Lviv відбудеться 3-4 липня на території «!FESTrepublic», що на вулиці Старознесенській, 24-26 у Львові. Вхід на фестиваль коштуватиме 40 гривень. Для пенсіонерів, ветеранів АТО, вагітних, дітей до 12 років та іменинників – вхід безкоштовний.

«Запрошуємо львів’ян прийти та познайомитись з рухом «нуль відходів», дізнатись про різноманітні практики і вже сьогодні переходити на свідоме споживання без продукування зайвого сміття», - розповіла організаторка фестивалю, виконавча директорка громадської організації Zero Waste Lviv Ірина Миронова.

Нагадаємо, на вихідних, 3-4 червня, у Львові відбудеться завершення фестивалю «Французька весна 2021», який проходить в Україні  щороку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах