Новий рік у Трускавці: як розважитися, ціни та особливості відпочинку 2022

Новий рік у Трускавці: як розважитися, ціни та особливості відпочинку 2022

Новий рік у Трускавці: як розважитися, ціни та особливості відпочинку 2022 Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
11 грудня 2021 10:53

Місто Трускавець у Львівській області – ідеальне місце для зустрічі Нового року. Природа, чисте карпатське повітря та численні зимові розваги зроблять відпочинок незабутнім. А ще туристи помітили, що бажання, загадані у Трускавці, неодмінно здійснюються, головне – правильно загадати.

VG Львів розповідає про найцікавіші зимові розваги у Трускавці – за гроші й безкоштовні, ціни на житло 2021-2022, найкращі сувеніри на згадку про відпочинок на курорті й те, чому важливо підписатися на youtube-канал Львів Депо.

Старовинні вілли у закопанський стилі

Старовинні вілли у закопанський стилі - «візитівка» ТрускавцяСтаровинні вілли у закопанський стилі - «візитівка» Трускавця Фото: Юрій Богун

Перше, що вражає туристів, коли вони сходять із потяга у Трускавці – чисте гірське повітря, такого у великому місті немає, друге – старовинні дерев’яні вілли. У місті їх залишилося небагато, найкращий вигляд мають ті, які стали музеями, приватними готелями або ресторанами.

Вілли у закопанський стилі – «візитівка» Трускавця, таких в Україні немає більше ніде. 

Парк «Адамівка» – пам'ятка садово-паркового мистецтва

Парк «Адамівка» у ТрускавціПарк «Адамівка» у Трускавці Фото: Юрій Богун

Гуляти у зимову пору в трускавецькому парку «Адамівка» – ще більше задоволення. Тут росте немало чудернацьких дерев і кущів, які під сніговими «шубами» створюють дуже інстаграмні локації. Не забудьте прихопити горішки для білок і соняшникове насіння для пташок, вони їх люблять, людей не бояться й забирають гостинці просто з рук.

На території парку є молодильне джерело «Юзя». Влітку тут вишиковуються довжелезні черги з туристів, аби вмитися й «скинути» кілька років. Взимку, зважаючи на температуру повітря, робити це не найкраща ідея. 

Новорічна ялинка, Різдвяний ярмарок, хатинка святого Миколая

Головний символ 2022 року – новорічну ялинку у Трускавці щороку встановлюють на майдані Незалежності. Поруч – Різдвяний ярмарок із хатинкою святого Миколая, цікавими інсталяціями, фотозонами, кафе просто неба та крамницями сувенірів. Цьогоріч різдвяне містечко розпочало роботу 10 грудня й працюватиме майже до кінця січня.

Тут можна зігрітися гарячими глінтвейном, чаєм або кавою? cкуштувати равликів, домашньої ковбаски та овечого сиру, придбати цікаві сувеніри. 

Хатинка святого Миколая у Трускавці працює щодня, але лише у вечірню пору: з 17.00 до 20.00. Вхід платний: дорослий квиток – 20 гривень, дитячий – 100 гривень. Придбати їх можна придбати у дерев'яному будиночку навпроти входу у хатинку. 

Концерти зірок естради

Трускавець – місто, де можна безкоштовно потрапити на концерт улюбленої «зірки». Відомі співаки, співачки, гурти та коміки щодня приходять до бювету №1 під час обіднього та вечірного «водопиття», аби заспівати та запросити відпочивальників на свої виступи. Концерти відбуваються у Палац культури імені Тараса Шевченка, квитки – від 150 гривень.

Найбільший в Україні музичний сквер у формі скрипки

Дуже романтичне місце у Трускавці, яке неодмінно слід відвідати, – музичний сквер із деревами-ліхтарями біля школи мистецтв імені Романа Савицького, що на вулиці Річки, 11. Відкрили його цьогоріч і він вже навіть встиг потрапити до книги рекордів України, як найбільший в Україні музичний сквер.

Найвища в Україні статуя Ісуса Христа

Ще одна «візитівка» Трускавця – статуя Ісуса – 12-метрова копія Христа-Спасителя з бразильського Ріо-де-Жанейро. Незвичайну скульптуру спорудили на вулиці Лесі Українки, на Гошівській горі. Її видно майже з будь-якої точки міста. Це найвища скульптура Ісуса в Україні.

Дендропарк і пташник із екзотичними птахами

У Трускавці є безкоштовний міні-пташник. Знаходиться він на території дендропарку, що біля санаторію «Карпати». Серед його мешканців – пави, каролінки, дикі качки, екзотичні кури, інші птахи й із два десятка грайливих котів і кішок. Колись тут жили дикі звірі, нині ж залишилися лише птахи. Вхід – безкоштовний.

Катання на сноутюбах

Неподалік санаторію «Карпати» є траса для катання на сноутюбах  Dream Park «Покатушки на плюшках». Це прекрасний варіант активного зимового дозвілля для дітей і дорослих. Станом на 11 грудня траса ще не працювала, але у компанії запевнили, що до відкриття залишилося зовсім небагато часу. Ціни 2021 року.

Дельфінарій

Трускавець – єдине місто у Західній Україні, яке може похизуватися дельфінарієм. Шоу морських мешканців у дельфінарії «Оскар» проходять щоденно (окрім понеділка). За додаткову плату можна поплавати з дельфінами.

Ціна квитка на виставу – від 250 гривень, плавання з дельфінами – від 1550 гривень.

«Живе кіно» від Youtube-каналу Львів Депо

А ще Трускавець – єдине місто в Україні, казкові туристичні прогулянки яким щодня з’являються у мережі. Youtube-канал Львів Депо, відео якого VG Львів використав у цьому огляді, щоденно знімає і публікує нові ролики з життя популярного бальнеологічного курорту. Особливістю каналу є те, що зняті відеопрогулянки викладаються абсолютно без монтажу. І дивитися їх цікавіше за улюблений серіал! Більше того, будь-хто може стати  героєм цього «живого кіно», треба лише приїхати у Трускавець і прогулятися його вулицями. Окрім того, підписники помітили, достатньо хоча б раз потрапити у кадр до оператора Youtube-каналу Львів Депо, а потім знайти себе його на відео, як можна одразу ж загадувати бажання – і воно здійсниться (перевірено!).

Як доїхати до Трускавця

В оздоровницю курсують три потяги (Київ-Трускавець, Дніпро-Трускавець і Харків-Трускавець), а також рейсові автобуси. Популярний варіант – доїхати до Львова, а вже звідти – маршруткою. У будь-якому разі проблем із доїздом на бальнеологічний курорт немає. Як, до речі, й із житлом.

Ціни на квартири у Трускавці на зимові свята 2021-2022

У Трускавці варіанти житла для оренди – на будь-який гаманець, особливо зараз, коли через карантин відпочивальників на бальнеологічному курорті суттєво поменшало. У приватному секторі орендувати кімнату зі зручностями і спільною кухнею, а якщо добре пошукати, то і з власною, можна від 450 гривень за добу (за двох). За 500-600 гривень можна знайти хороший номер у невеликому готелі в центрі міста. За 600-650 – велику двокімнатну квартиру у новобудові з якісним ремонтом і необхідною домашньою технікою недалеко від центру. Приблизно у стільки ж обійдеться номер у старовинній віллі в закопанському стилі на центральних вулицях Трускавця. Двомісний номер у великому готелі зі SPA-зоною і сніданком, що входить у вартість, – від 1500 гривень за добу.

Що привезти з Трускавця

Трускавецькі андрути (ні, андрути – це вам не якісь «перемащені вафлі»!), карпатський чай, бринзу, вовняну камізельку, сувеніри з дерева.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах