Куди піти у Львові на довгі вихідні, 7-9 січня

Куди піти у Львові на довгі вихідні, 7-9 січня

Куди піти у Львові на довгі вихідні, 7-9 січня Фото: prolviv.com

Дозвілля та їжа
07 сiчня 2022 10:17

Триденні Різдвяні вихідні – не лише чудова нагода провести затишний вечір у компанії найближчих людей, а ще й час цікавих та атмосферних подій. Впродовж трьох днів практично звідусіль лунатимуть колядки, а святкові декорації Львова допоможуть поринути у справжню Різдвяну казку! Тим паче, що на львів’ян чекають тематичні фестивалі, різдвяні концерти, Хода звіздарів, затишні виставки та ще багато цікавого.

Коляда з Уляною Горбачевською

Коляда з Уляною ГорбачевськоюКоляда з Уляною Горбачевською Фото: inlviv.in.ua

У день святкування Рождества Христового Львів співатиме колядки з Уляною Горбачевською – співачкою, дослідницею автентичних українських пісень та давніх духовних наспівів. Заплановане унікальне театралізоване різдвяне дійство, що бере за основу традиційний український вертеп 17 століття.

Коли: 7 січня о 19:00

Де: площа С. Яворського

Фестиваль «На Різдво до Гаю»

На Різдво до ГаюНа Різдво до Гаю Фото: facebook.com/Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

А як же без коляди на Різдво? Точно – ніяк! Тож гайда в Шевченківський Гай на веселу спільну коляду! Тут заплановані коляда з гуртом звіздарів та найкращими музикантами Львова, мистецькі вертепи у Різдвяній шопці, ексклюзивна екскурсія та народні танці. Також на гостей свята чекають різдвяні інтер’єри, святкові фотозони, «жива» шопка, автентична кухня та трав’яний чай за коляду.

Коли: 7-8 січня, з 12:00 до 20:00

Де: у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького

Скільки: загальний квиток коштує 100 гривень, а пільговий – 50 гривень

Фестиваль «Велика коляда»

Велика колядаВелика коляда Фото: facebook.com/velykakoliada

І знову про колядки. «Велика коляда» – щорічний всеукраїнський фестиваль колядок і щедрівок, який проходить Домініканському соборі у Львові. Довкола фестивалю щороку об’єднуються диригенти, композитори та інші митці, звучать прем’єри. Також буде можливість приєднатись до фестивалю в онлайн-режимі.

Коли: 7-19 січня

Де: у Церкві Пресвятої Євхаристій, що на площі Музейній

Львівський фестиваль «Спалах різдвяної звізди»

Спалах різдвяної звіздиСпалах різдвяної звізди Фото: lvivskansen.org

«Хода звіздарів», яку іноді також називають «Парад вертепів у Львові», традиційно пройде містом! Сотні львів’ян і гостей міста пройдуть вулицями міста Лева у сяйві різдвяних красунь. Біля міської шопки на площі Ринок звіздарів зустріне міський голова Львова Андрій Садовий, який спільно з учасниками фестивалю заколядує, а тоді пригостить учасників ходи пампушками. Хода завершиться на площі перед Львівською оперою, після чого на головній сцені розпочнуться виступи колядницьких колективів.

Коли: 8 січня, початок о 12:30

Де: площа Музейна – площа Ринок – площа перед Оперним театром у Львові

Фестиваль «Країна мрії»

Фестиваль "Країна мрій"Фестиваль "Країна мрій" Фото: vezha.org

«Країна Мрій» – найбільший в Україні міжнародний етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є відомий український музикант Олег Скрипка.  Під час фестивалю на відвідувачів чекають: ялинка, резиденція Святого Миколая, різдвяна Шопка, вертепи, мистецькі майстерні та майстер-класи, ярмарок, майданчик для дітей, традиційні танці, смачна етнічна їжа та гарячі напої. Також впродовж фестивалю «Країна Мрій» виступатимуть артисти:

  • 7 січня, 15:00 – Хорея Козацька та Майстерня ЧГС;
  • 8 січня, 15:00 – БУРДОН та РОЯЛЬ КІТ;
  • 9 січня, 15:00 – Олег Скрипка та НАОНІ.

Де: в Ennio Event Square, що на вулиці Джерельній, 22

Коли: 7-9 січня, з 15:00 до 20:00

Ціна: вхід на фестиваль вільний. Вхід на концерти – від 290 гривень

Балет «Лускунчик»

Балет «Лускунчик»Балет «Лускунчик» Фото: facebook.com/Львівська Національна Опера

Довгі січневі вихідні – хіба не чудова нагода сходити в Оперний театр? Тим паче, що тут на сцені пройде вистава «Лускунчик», яка вже давно стала одним із символів Різдва. Балет Петра Ілліча Чайковського «Лускунчик» також вважають символом чарівних змін і постійного оновлення життя. Це історія про те, як дерев’яна лялька виявилася зачарованим принцом, який за допомогою доброї і самовідданої дівчинки Марі переміг злого Мишачого короля.

Де: у Львівському театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, що на проспекті Свободи, 28

Коли: 7-9 січня, о 18:00

Скільки: 80-700 гривень

Різдвяний квест з Музейком

Різдвяний квест з МузейкомРіздвяний квест з Музейком Фото: facebook.com/ancientlvivmuseum

І дітей буде чим зайняти у довгі вихідні! У музеї «Львів Стародавній» пройде Різдвяна квест-пригода з Музейком для дітлахів. Під час квесту діти познайомляться з музейними експозиціями і знаходитимуть на них ласощі, які необережний щурик Музейко загубив, намагаючись допомогти Миколаю. В кінці усі отримують подарунки.

Де: у музеї «Львів Стародавній», що на вулиці Краківській, 21

Коли: 7-9 січня, з 10:00 до 18:00

Скільки: 200 гривень

Різдвяна виставка

Різдвяна виставкаРіздвяна виставка Фото: facebook.com/GreenSofaGallery

Вже у п’ятнадцяте у «Зеленій канапі» у Львові пройде традиційна Різдвяна виставка. Тут художники представлять свої роботи у різноманітних жанрах – скульптура, живопис, графіка, колаж, витинанка, ляльки, скло тощо. Традиційні і несподівані алюзії на тему святкового духу зимових днів і святкових традицій поєднають в одному місці! А якщо якісь роботи сподобаються – їх можна буде придбати.

Де: у «Зеленій канапі», що на вулиці Вірменській, 7

Коли: 8-9 січня, з 12:00 до 19:00

Скільки: вхід вільний

Прем’єра «Коляда та й плєс … Ізпрежди віка…»

Прем’єра «Коляда та й плєс … Ізпрежди віка…»Прем’єра «Коляда та й плєс … Ізпрежди віка…» Фото: galychyna.if.ua

В останній день довгих вихідних львів’янам випаде нагода потрапити на прем’єру вистави від Франківського драмтеатру –  «Коляда та й плєс … Ізпрежди віка…». За словами організаторів, це феєрична коляда-притча про те, що є основою нашого життя на землі, про те, що єднає людей у народ і дає світлу Різдвяну надію на єдність у любові. Рідкісні, автентичні та відомі колядки, а також містична історія Різдва у виконанні акторів театру обіцяють занурити глядачів в атмосферу свята.

Де: Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької, що на вулиці Лесі Українки, 1

Коли: 9 січня, о 15:00 та о 19:00

Скільки: 290-790 гривень

Різдвяний концерт гурту «Львівські музики»

Різдвяний концерт гурту «Львівські музики»Різдвяний концерт гурту «Львівські музики» Фото: amazonaws.com

Завершаться довгі вихідні у Львові різдвяним концертом фольк-гурту «Львівські музики». Гурт був заснований ще у 1988 році, тож їхні мелодії знайомі кожному з дитинства. У репертуарі гурту не тільки фольклорні та традиційні українські пісні, а й сучасні композиції. Спеціальні гості – Гриць Драпак та Мирон Блощичак, а ведучим музичного заходу буде Ігор Кобрин.

Коли: 9 січня, з 19:00 до 20:30

Де: у Центрі Довженка, що на проспекті Червоної Калини, 81 у Львові

Скільки: 150-350 гривень

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах