Львів різдвяний: атмосферні відеопрогулянки

Львів різдвяний: атмосферні відеопрогулянки

Львів різдвяний: атмосферні відеопрогулянки Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
06 сiчня 2022 17:52

На Різдво до Львова – це вже добра традиція. Щороку тисячі туристів у святкову зимову пору їдуть до міста Лева, аби на собі, а не з екрану телевізора чи смартфона відчути дух Різдва. Дідух, шопка біля кожного храму, вертепи, пампухи, розкішно прикрашені вітрини, колядки та щедрівки у громадському транспорті – усі прекрасні різдвяні традиції у культурній столиці України бережуть і шанують.

VG Львів разом із Youtube-каналом Львів Депо прогулялися вулицями Львова напередодні Різдва, аби показати нашим читачам і глядачам, яка неймовірна атмосфера нині панує у місті. 

На жаль, січень цьогоріч видався скупим на сніг. Втім, до парасольок львів'янам і туристам не звикати. Всі знають, що дощ у Львові падає ще з 1256 року.

На довгі вихідні туристів у Львові суттєво побільшало. Звісно, гостей у центрі міста не так багато, як було у «докарантинний час», але перед дверима деяких ресторанів навіть почали утворюватися черги («Реберня під Арсеналом», «Криївка», «Ресторація Бачевських»). 

Багато туристів гуляє і на проспекті Свободи, де встановлені головна новорічна ялинка Львова 2022 та різдвяний ярмарок.

Немало людей фотографується біля Різдвяної шопки на площі Ринок, головного Дідуха міста на площі Яворського, на Різдвяному пляці за Арселаном, під янголами на Галицькій і музичній ялинці на площі Маланюка. Усім хочеться привезти додому інстаграмні світлини з різдвяного Львова.

На зимові свята потішила містян і туристів і Львівська залізниця. З Головного залізничного вокзалу у Брюховичі запустили ретро-потяг. Подивитися на унікальний паровоза серії Ер № 797-86 щодня приходять немало охочих. 

А тим часом на львівських ринках уже почали колядувати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах