Свірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсії

Свірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсії

Свірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсії Фото: loda.gov.ua

Дозвілля та їжа
04 травня 2022 20:03

Свірзький замок, що у селі Свірж Перемишлянського району на Львівщині, відкрили для туристів. Наразі екскурсії відбуваються у тестовому режимі, а офіційне відкриття туристичного сезону заплановане на 15 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Унікальна фортифікаційна пам’ятка ХV-XVI ст. сьогодні перебуває у користуванні Національної спілки архітекторів України. Будівля добре збережена, а внутрішній простір часто використовується для проведення різноманітних заходів та зйомок кінофільмів.

Свірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсіїСвірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсії Фото: loda.gov.ua

Як розповіла директорка «Архітектурного клубу ЛОО НСАУ» Надія Согор, на екскурсіях можна краще дізнатися про історію, таємниці та легенди замку, а ще зустріти Грифона. Екскурсії є безпечними для відвідувачів, оскільки на території замку є укриття.

Екскурсії: скільки і коли

Екскурсії вихідного дня у замку Свірж проводять для груп до 20 осіб щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00. На екскурсію потрібно попередньо записатись за номером телефону (068) 027 55 35.

Вартість екскурсії – 100 гривень з людини. Для студентів і пенсіонерів дещо дешевше – 50 гривень. А діти до 12 років в супроводі батьків можуть піти на екскурсію безкоштовно.

Щодо учнівських екскурсій, то це коштує 50 гривень з людини. Двоє дорослих, що супроводжують дітей, йдуть на екскурсію безкоштовно.

Членам спілки архітекторів, особам з інвалідністю, ветеранам бойових дій і АТО за пред'явлення посвідчення – вхід безкоштовний.

Свірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсіїСвірзький замок відкрили для туристів – ціни на екскурсії Фото: loda.gov.ua

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах