Куди піти у Львові у п’ятницю та на вихідних

Куди піти у Львові у п’ятницю та на вихідних

Куди піти у Львові у п’ятницю та на вихідних Фото: istockphoto.com

Дозвілля та їжа
10 червня 2022 09:10

Львів маленькими кроками намагається повернутися до "нормального" життя. На скільки це можливо під час війни. Тож, у місті поступово збільшується кількість подій, з яких левова частка спрямована на збір коштів для Збройних сил України. З 10 по 12 червня у місті Лева відбудеться багато цікавих подій: концерти, вистави, фестивалі і інше.

VG Львів дізнався, чим зайняти себе на вихідних у Львові і, навіть, таким чином допомогти військовим.

Фестиваль «Мельпомена Таврії»

Фото: khoda.gov.uaФото: khoda.gov.ua

Щорічний міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» зазвичай проходить у місті Херсон у середині червня. Попри воєнний стан в Україні, задля підтримки херсонців, які перебувають в окупації, а також тих, хто був змушений покинути свої домівки, фестиваль відбудеться у запланований раніше термін, але змінить формат. У фестивалі задіяно 57 театрів із 34 міст та 11 країн світу: України, Португалії, Чехії, Польщі, Туреччини, Грузії, Німеччини, Румунії, Франції та вперше – Японії і США. Фестиваль об’єднає зусилля з французьким «Festival in Extremis».

Де: Львівська Національна опера імені Крушельницької, Львівський театр ляльок

Коли: з 10 по 19 червня

Комедія "Біжи, путін, біжи"

Фото: concert.uaФото: concert.ua

Після програшу Росії у війні, режим диктатора зламаний. Але путіну вдалося втекти. За головного злодія планети назначено винагороду в 1 мільярд долларів. Ну що ж, полювання починається. І де б не був колишній диктатор, скрізь на нього чекає пекло. Надзвичайно смішна комедія про останні дні Путіна та його вірного слуги Лукашенка.

Де: Будинок Науки і Творчості Львівської Залізниці РОКС

Коли: 10 червня 18:00

Ціна: від 300 гривень

Фестиваль «Файне Місто»

Фото: Olena HavronskaФото: Olena Havronska

"Файне місто" щороку відбувається у Тернополі, але міська влада заборонила проведення. Подія відбулась онлайн, і багато людей повернули свої квитки. Тому організатори  зазначають: ті, хто вирішив не повертати кошти за придбані квитки на попередній благодійний фестиваль, можуть скористатися цими квитками на фестивалі у Львові. Фестиваль буде благодійним і всі виручені кошти буде передано на потреби полку “АЗОВ”. Протягом трьох днів зіграють 15 гуртів і артистів. Серед них такі, як: Паліндром, Стас Корольов, Tember Blanche, The Unsleeping, Макс Пташник, Epolets, "Фіолет" та інші. "Не вистачить жодних слів, щоб висловити нашу вдячність тим, хто захищає нас, але ми робимо те, що вміємо найкраще, аби пришвидшити нашу спільну перемогу", - зазначили організтори. 

Де: FESTrepublic

Коли: 10 - 12 червня, 16:00

Ціна: 700 гривень

Концерт органіста з Австрії Лукаса Гаслера

Фото: facebook.com/lukas.hasler.organistФото: facebook.com/lukas.hasler.organist

Лукас Гаслер – молодий, та вже досвідчений виконавець. На своїх концертах у Львові він гратиме твори Йоганна Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Людвига ван Бетовена, Фелікса Мендельсона-Бартольді. Це не випадковий вибір, адже Лукас згадує про історію Львова і про вплив великих митців минулого на неї, зокрема Моцарта, син якого довгий час жив та творив тут, у Львові, або, як тоді його називали, у Лемберзі.

Де: Львівський органний зал

Коли: 10 та 11 червня, 19:00

Ціна: 100 гривень

Фермерський ярмарок

Фото: facebook.com/lvivFarmersFairФото: facebook.com/lvivFarmersFair

На Львівському фермерському ярмарку відвідувачі зможуть придбати натуральні сири, ковбаси, овочі, ягоди та фрукти, домашні вина, соки, випічку. Вже третій рік поспіль Львівська міська рада надає майданчик для місцевих фермерів, де вони можуть ділитися досвідом із колегами, презентувати свою продукцію та продавати її покупцю. 

Де: площа Ринок

Коли: 11 червня, 10:00 - 16:00 

Документальний фільм «Четверта фаза»

Фото: redbull.comФото: redbull.com

Над зйомкою фільму робота проводилася кілька років під керівництвом Тревіса Райса. Спільно зі своєю командою молоденький хлопець вирушає в поїздку по горах, де вони випробовуватимуть свої можливості на сноуборді. Усі члени команди професійно екіпіровані. Усі вони хочуть ризикувати власними життями на найнебезпечніших схилах, щоб довести самим собі, що вони нічого не бояться. Екстремальне катання багатьох лякає і небезпідставне. На тих схилах, де хочуть спускатися герої, часто трапляються лавини і вони її відчують на собі.

Де: What's On Friday

Коли: 11 червня о 15:00

Ціна: 80 гривень, дитячий - 60 гривень

Прем’єра вистави «Касандра»

Фото: zankovetska.com.uaФото: zankovetska.com.ua

10 років триває облога Трої гинуть герої та вояки по обидва боки. У місті є людина, що може зупинити смерть — це Кассандра, але її дар віщування для неї прокляття. Їй ніхто не вірить і вважають винною в усіх нещастях, втратах і бідах, ба більше для багатьох вона - божевільна. Троянцям потрібні позитивні новини та кінець війни й саме це їм віщує Гелен, брат Кассандри. Вона ж несила врятувати місто, свого коханого Долона, свою родину…Греки підступом здобувають Трою і полонять Кассандру. Що ж у фіналі? Часом замало  бачити правду, треба вірити в неї і вміти її відстояти.

 Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 11 червня, 17:00 - 19:00

Ціна: 80 – 150 гривень

Вистава "Тихо без слів. Український шансон" 

Фото: facebook.com/wordandvoiceФото: facebook.com/wordandvoice

Нова Вистава-кабаре збудована на одному із найулюбленіших жанрів української пісні. Це міський романс або шансон (фр. Chanson - "пісня", від латинського cantio, gen. cantionis). Тканину вистави формують пісні та тексти Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка на музику Б. Веселовського, А. Кос-Анатольського, А. Філіпенка та інших композиторів - а також французький та польський шансон, який органічно вплетений в музичну культуру Львова. 

Де: Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос"

Коли: 11 червня, 18:00 - 19:15

Ціна: 200 гривень

Швидкі побачення

Фото: beyondwords.lifeФото: beyondwords.life

Якщо хочеться стосунків, нових друзів чи просто нових контактів чи знайомств у житті, то саме час відвідати швидкі побачення. Вони відроджують живе спілкування. Це, звичайно, не знайомство на вулиці, але хороша його імітація, причому одразу з багатьма людьми.  До участі запрошуються жінки і чоловіким віком 20 - 40 років.

Де: Rafinad People Night Club & Tusa Bar

Коли: 12 червня 17:00-20:00

Ціна: чоловіки - 400 гривень, жінки - 350 гривень

Вечір волонтерських історій

Фото: life.pravda.com.uaФото: life.pravda.com.ua

Це можливість для волонтерів зустрітися в компанії однодумців, отримати нові зв’язки та просто гарно провести час. Організатори запрошують всіх охочих, хто є у волонтерському русі. Подія відбудеться у форматі вільного мікрофону: кожен зможе розповісти свою історію та поділитися досвідом з іншими. Свою історію під час зустрічі розповість і відомий львівський волонтер Володимир Андрєєв.

Де: Lviv Open Lab

Коли: 12 червня о 17:00 

Ціна: безкоштовно, обов’язкова реєстрація за посиланням

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах