Куди піти у Львові: найцікавіші події вихідних, 19-21 серпня

Куди піти у Львові у п'ятницю та вихідні, 19-21 серпня

Куди піти у Львові у п'ятницю та вихідні, 19-21 серпня Фото: pexels.com

Дозвілля та їжа
19 серпня 2022 07:44

Попри активні бойові дії в Україні, культурне життя міста Лева триває. Більшість заходів, які проводять у місті – благодійні. VG Львів зібрав найцікавіші івенти, куди можна піти у Львові у п'ятницю і на вихідних, 19-21 серпня. 

LVIV CITY STAND UP У ТЕАТРІ

Фото: facebook.com/lvivcitystandupФото: facebook.com/lvivcitystandup

Lviv City Stand Up - спільнота людей, що намагаються популяризувати у Львові один з жанрів моно-комедії. «Розвиваємо один з жанрів моно-комедії так як вміємо: помічаємо смішне у своїх буднях та ділимось цим з вами», – кажуть організатори.

Де: вулиця Академіка Гнатюка, 11, Перший український театр для дітей та юнацтва

Коли: 19 серпня, 19:00 - 21:00

Ціна: 350 гривень. 

ШМАТА. ОДНОГО ВЕЧОРА У БОМБОСХОВИЩІ. ВИСТАВА

Фото: lvivoblrada.gov.uaФото: lvivoblrada.gov.ua

На сцені “Нижнього залу” Театру ляльок у Львові покажуть комедійну драму з елементами стенд-апу на основі акторських імпровізацій. Звичайне бомбосховище і п’ятеро незнайомих людей, які прийшли сюди, пересидіти повітряну тривогу. Усі різні, усі з характером – хтось перевдягає шкарпетки, хтось пшикає дезінфектором, а хтось – навіть приніс з собою вікно, щоб помити! Аж раптом, виявляється, що підвал, в якому сховалися наші герої, має свої непрості містичні таємниці, які потрібно розгадати, щоб врятувати себе і світ від чогось недоброго. Та на кожне зло знайдуться свої “добрі чари”, адже в українців є таємна суперзброя – міцний, щирий гумор. Розмовляючи, сварячись, конфліктуючи, жартуючи та звіряючи найпотаємніше, герої вистави долають прикрих демонів та наближають Перемогу над злом. 

Де: площа Данила Галицького, 1, Нижній Зал в Театрі Ляльок

Коли: 19 - 20 серпня, 19:00 - 20:40

Ціна: 250 гривень. 

ДЕГАНСЬКІ ІСТОРІЇ. КОМЕДІЙНЕ ШОУ

Фото: allevents.in/ternopil Фото: allevents.in/ternopil

Три амбасадори порядного гумору, представники «Курган і Агрегат» та інародного театру абсурду «Воробушек» беруть повні кишені сємок та сухариків і їдуть до Львова розповідати різноманітні деганські історії про себе, про старшачків, про лиганів, які думали, шо бріджі з білою сорочкою з випускного класно гармоніюють і про всяке інше.

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 19 серпня, 19:00 - 21:00

Ціна: 350 гривень.

 ВІНТАЖНИЙ МАРКЕТ ДЛЯ ЗСУ

Фото: facebook.com/tlumkramФото: facebook.com/tlumkram

Це вже 8-ий благодійний ярмарок під гаслом "Купуй красу заради ЗСУ".
За чим йти на Тлум&Крам 21 серпня? українська автентика (вишиті сорочки та інші елементи строю, різьблені трійці та скрині, кераміка, ікони тощо) вінтажний одяг та аксесуари (сумочки, ремені, окуляри) ювелірні вироби, біжутерію, прикраси вінтажний декор, меблі, предмети інтер‘єру, годинники, кухонне начиння, сервізи твори мистецтва (старовинні скульптури, картини, гравюри тощо) книги, журнали, поштівки, бони, марки, монети, значки вініли, диски, касети та іншу старовину, вінтаж, антикваріат. 

Де: вулиця Вітовського, 57, Lem Station

Коли: 21 серпня, 12:00 - 19:00 

Ціна: будь-яка купюра.

ОКЕАНАРІУМ

Фото: oceanarium.lviv.ua Фото: oceanarium.lviv.ua

Зустрічають відвідувачів зелені черепахи, а в найбільшому акваріумі тут мешкає двадцять піврічних акул. Загалом в океанаріумі мешкає три тисячі різних рибок. Серед "родзинок" – штучна водойма з араваною – рибою, родом з Південної Америки. Вона має давнє походження – ще з часів динозаврів. Цікаво, що вони мають спеціальний міхур, який дозволяє їм підніматися на поверхню води, ковтати повітря і опускатися таким чином вниз. 

Де: проспект Шевченка, 8, Океанаріум

Коли: будні – 10:00 - 20:00, вихідні – 10:00 - 20:30

Ціна: 150-250 гривень. 

МЕЛОДІЇ ВЕЧІРНЬОГО ЛЬВОВА

Фото: facebook.com/FESTrepublicФото: facebook.com/FESTrepublic

Авторський проект заслуженого артиста України скрипаля-віртуоза Назарія Пилатюка «Мелодії вечірнього Львова. Summertime. Baroque Tango&Jazz». На сцені творитимуть магію «Promenade Trio»: Антон Сопіга - гітара, Петро Довгань - фортеп’яно, Назарій Пилатюк - скрипка. У програмі твори А. Вівальді, Й. С. Баха, А. П’яццолли. Частина виручених коштів буде передана на потреби ЗСУ. 

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 19 серпня, 19:00 - 21:00

Ціна: 250 – 550 гривень. 

ТНМК. ВІЙНА СВІТІВ

Фото: facebook.com/TNMKband Фото: facebook.com/TNMKband

Тисячі концертів, сотні фестивалів, більше, ніж тридцять кліпів, десятки фільмів та платівок, легендарні ТНМК - вже понад двадцять років займають вагоме місце на український сцені. З початком повномасштабного вторгнення вокаліст Олег Фагот пішов до лав тероборони, бас-гітарист Костянтин Жуйков - до Нацгвардії, а гітарист Ярослав Верьовкин - до Збройних Сил України. Всі вони продовжують службу, а на час концертів отримали відпустки від керівництва, аби зайняти позиції арт-оборони України та зібрати кошти на допомогу країні. 

Де: вулиця Старознесенська, 24-26, FESTrepublic

Коли: 20 серпня, 18:00 - 20:00

Ціна: 400 гривень.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ТАНЦТЕАТРУ "ЖИТТЯ"

Фото: luckyukraine.in.ua Фото: luckyukraine.in.ua

Танцювально-мистецький проєкт «Ремінісценції» у виконанні танцтеатру «Життя» під орудою народної артистки Ірини Мазур. Учасники проєкту - журналіст Остап Дроздов та співачка Ірина Доля. Зібрані кошти використають для придбання дрона та планшетів для ЗСУ. 

Де: проспект Червоної Калини, 81, Центр Довженка\Lviv Dovzhenko Centre

Коли: 20 серпня, 17:00 - 18:00 

Ціна: 300 гривень. 

ВИСТАВА "КАТЕРИНА"

Фото: zankovetska.com.uaФото: zankovetska.com.ua

Доля – це шлях і чи готові ми прийняти усі покарання за наші вчинки і пройти всі випробування, щоб досягти раю? Чи відповідаємо ми за свої дії не перед людьми, а перш за все перед собою? Не надто щасливий в особистому житті, поет виливав усі свої почуття у власних творах. Він промовляв через свою душу і таким чином оспівував жінку і співчував її долі. Неймовірно глибокий та драматичний твір “Катерина” змушує і сьогодні замислюватися та занурюватись у світ власних переживань, де перед кожним постають вічні питання про життя, смерть та вибір власного шляху. 

Де: вулиця Лесі Українки, 1, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 21 серпня, 18:00 - 19:40

Ціна: 150 гривень.
 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах