Хто на новенького: 10 ресторанів, які відкрилися у Львові у серпні

Хто на новенького: 10 ресторанів, які відкрилися у Львові у серпні.

Хто на новенького: 10 ресторанів, які відкрилися у Львові у серпні. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
31 серпня 2022 07:09

Влітку 2022 року на гастрономічній мапі міста Львова продовжують з'являтися нові ресторани. Розповімо про найцікавіші з тих, які відкрилися у серпні. Де поїсти у Львові.

Babo Gardens

Новий ресторан "Babo Gardens" на вулиці Кузневича, 16, що у Залізничному районі міста Львова, з'явився напередодні Дня Незалежності України. Відкрився він у приміщенні колишнього ресторану Вардкеса Арзуманяна "Тарон". 

"Babo Gardens" – це розкішний інстаграмний ресторан із власним садом, який працює у старовинній віллі.

Babo Gardens.Babo Gardens. Фото: facebook.com/Babo Gardens.

Кухню нового дітища Арзуманяна називають "кухнею Львова". Трохи менше половини страв закладу – вегетаріанські. А ще тут подають дуже добре українське вино. 

Адреса: вулициця Кузневича, 16.

Trdlo

Трдло – традиційний солодкий пиріг, що походить зі словацького міста Скалиця. Його готують із дріжджового тіста, яке намотують навколо навколо дерев’яної або металевої палиці, смажать і посипають цукром, змішаним із горіхами та корицею. Це надзвичайно популярні ласощі у багатьох країнах світу. Зокрема, у Чехії, де трдло смажать чи не на кожній вулиці, називаючи цю випічку стравою своєї національної кухні.

У центрі Львова відкрили кав’ярню, де готують легендарні чеські ласощі.У центрі Львова відкрили кав’ярню, де готують легендарні чеські ласощі. Фото: facebook.com/trdlo.lviv.

Поласувати трдлом у новій кав’ярні з однойменною назвою на Ставропігійській у Львові можна щодня з 10.00 до 22.00.

Додамо, що трдло на цьогорічні новорічно-різдвяні свята користувалася шаленою популярністю серед туристів у Львові. Аби скуштувати гарячу трубочку щодня стояла черга.

Адреса: вулиця Ставропігійська, 5.

GastroFamily Market

Це фуд-хол, який об’єднав на одній локації одразу шість різних ресторанів. Корнери «GastroFamily Market»: «Білий Налив», «БПШ», «Mushlya», «Dogs&Burgers», «Ronin», «Шашлики вино та друзі». Автор ідеї – відомий ресторатор Дмитро Борисов.

Всі кухні цих гастрономічних закладів є відкритими, гості можуть спостерігати за процесом приготування страв. До речі, замовлення обіцяють видавати не пізніше, ніж за 300 секунд.

GastroFamily Market.GastroFamily Market. Фото: facebook.com/GFMarket.Ukraine.

Меню ресторанів різне, тож кожен гість, завітавши у «GastroFamily Market», знайде собі тут щось до смаку.

Адреса: площа Ринок, 20.

New York Street Pizza

Наприкінці серпня 2022 року у Львові відкрили інстаграмний ресторан із зайцями, який одразу ж став дуже популярним серед дівчат і дітей. Великі та маленькі, м'які й тверді – вони тут на кожному кроці. Гігантський зайчисько зустрічає відвідувачів перед входом до ресторану, вухані сидять за столиками з тими гостями, яким сумно, а також прикрашають численні інстаграмні закапелки нової гастрономічної локації. 

Інстаграмне місце: у Львові відкрили ресторан із зайцями.Інстаграмне місце: у Львові відкрили ресторан із зайцями. Колаж: lviv.vgorode.ua.

У меню ресторану " New York Street Pizza" – піца, бургери, суші, роли.

Адреса: вулиця Гетьмана Мазепи, 25А.

Остання барикада

Це атмосферний заклад для тих, у кого в плейлисті Бумбокс, Джамала, O.Torvald впереміш із Квіткою Цісик та Братами Гадюкіними. Поки що він працює у тестовому режимі, потрапити сюди можна тільки, якщо знаєте пароль (його скажуть після бронювання столика).

У колекції артефактів «Останньої Барикади»: мікрофон Святослава Вакарчука, гітари Андрія Хливнюка та Жені Галича, костюм Джамали, шолом Onuka та інші цікаві речі. Деякі артефакти можна «приміряти» у доданій реальності за допомогою сучасних технологій.

Дмитро Борисов відкрив у Львові секретний ресторан-музей.Дмитро Борисов відкрив у Львові секретний ресторан-музей. Фото: facebook.com/ostannya.barykada.kyiv.

Всі страви у меню приготовлені винятково з українських продуктів. Алкоголь – також наш.

Адреса: площа Ринок, 20.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах