Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 5-11 вересня

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 5-11 вересня.

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня, 5-11 вересня.

Дозвілля та їжа
05 вересня 2022 11:37

У понеділок традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові цього тижня безкоштовно – огляд подій, анонсованих на 5-11 вересня. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Екскурсія музеєм історії електрифікації 

Екскурсія музеєм історії електрифікації.Екскурсія музеєм історії електрифікації. Фото: unsplash.com

У понеділок, 5 вересня, в Музеї історії електрифікації Львівщини відбудеться безкоштовна екскурсія. На відвідувачів чекає захоплива розповідь про те, як і де у Львові вперше з'явилось електричне освітлення, які казуси та оказії супроводжували цей процес, звідки у нас в домівках "береться" електроенергія і який шлях вона "проходить" від електростанції до нашої розетки. Окрім того, на дітей чекає чимало атракцій та експериментів. 

Для участі необхідна попередня реєстрація

Коли: 5 вересня, о 17:00.

Де: Музей історії електрифікації Львівщини, вулиця Мушака, 56. 

Квест від Музею Міста

Квест від Музею Міста у Львові.Квест від Музею Міста у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин у Львові.Домівка врятованих тварин у Львові. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Тренування зі скандинавської ходьби

Тренування зі скандинавської ходьби у Львові.Тренування зі скандинавської ходьби у Львові. Фото: life.pravda.com.ua.

Щосереди о 16:00 у Стрийському парку у Львові відбуваються безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує тренування Львівський обласний центр "Спорт для всіх". Вже цієї середи охочих чекають на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Коли: 17 серпня, о 16:00.

Де: Стрийський парк, збір біля  корпусу кафедри фізичної культури "Львівської Політехніки".  

Виступи вуличних музикантів

Попри війну, у перервах між повітряними тривогами, Львів із усіх сил намагається жити тим культурним життям, за яке його всі так люблять. На площі міста Лева повернулися вуличні музиканти.  

Більшість концертів у Львові – благодійні, на них збирають гроші на підтримку бійців Збройних Сил України, переселенців або хворих людей. Якщо не всю суму, то якусь її частину майже всі виконавці обіцяють пожертвувати тим, хто потребує.   

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, проспект Свободи (біля Оперного театру).

Молодвіж 4.5.0

Молодвіж 4.5.0. || !FEST Weekend. || Фото: facebook.com/FESTrepublic.Молодвіж 4.5.0. !FEST Weekend. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

Ювілейний п’ятий молодіжний івент «Молодвіж 2022» відбудеться десь у Львові у суботу, 10 вересня. Говоритимуть про: свідому молодь, яка рухатиме країну далі; базові поняття українства; ментальне здоров’я і роль кожного з нас у війні. 

На молодь чекають як і традиційні освітні лекції, дискусії, виступи улюблених виконавців та нічні активності, так і нові формати та цікаві локації, як-от кімната, де можна буде дати волю емоціям чи тиха вечірка. 

Для участі необхідна попередня реєстрація

Коли: 10 вересня, з 10:00 до 21:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Дні УКУ

Дні УКУ 2022.Дні УКУ 2022. Фото: days.ucu.edu.ua.

Щорічні Дні УКУ – це святковий тиждень в Українському католицькому університеті з нагоди початку нового академічного року, під час якого відбудеться серія відкритих лекцій, майстер-класів, інтерв’ю від запрошених промовців, посвята першокурсників у студенти, а також святкування празника Храму Святої-Софії Премудрості Божої.

Запрошують студентів, працівників, львів’ян та друзів УКУ долучитися до інтелектуальної дискусії про відбудову України після перемоги. 

Повна програма і реєстрація – за посиланням. 

Коли: 10-16 вересня, з 12:00 до 19:00.

Де: Український католицький університет, вулиця Іларіона Свєнціцького, 17.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах