Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня з дітьми

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня з дітьми.

Безкоштовно: куди піти у Львові цього тижня з дітьми. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
26 вересня 2022 15:44

Війна перевернула наші життя з ніг на голову. Та, незважаючи на біль і страждання, які випали на долю України, ми повинні жити та працювати, аби боротися, донатити ЗСУ, допомагати переселенцям і відновлювати країну. А для цього потрібно відпочивати та "перезавантажуватися".

Розповідаємо про те, куди можна піти у Львові цього тижня з дітьми безкоштовно. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Квест від Музею Міста

Квест від Музею Міста у Львові.Квест від Музею Міста у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв"

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв".Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв". Фото: facebook.com/lvivcitywalks.

Музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Коли: щодня, з 9:00 до 21:00.

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30.

Екоцентр

Екоцентр.Екоцентр. Фото: facebook.com/dovkilya.at.ua.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: у будні – з 10:00 до 17:00. У вихідні – з 10:00 до 15:00. 

Де: вулиця Кубанська, 12.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин у Львові.Домівка врятованих тварин у Львові. Фото: galinfo.com.ua.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Екскурсія Музеєм "Львів Стародавній" 

Екскурсія Музеєм "Львів Стародавній".Екскурсія Музеєм "Львів Стародавній". Фото: facebook.com/ancientlvivmuseum.

Музей "Львів Стародавній", який розсташований у старовинному підземеллі храму, запрошує усіх охочих на екскурсії, під час яких гості зможуть дізнатися про багатостолітню боротьбу з ордою і Московію, а також про звичаї і цінності нашого народу.

Коли: 1 та 2 жовтня, початок о 15:00.

Де: Музей Львів Стародавній, вулиця Краківська, 21.

Обмін книгами

Обмін книгами у Львові.Обмін книгами у Львові. Фото: vikna.if.ua.

Захід для тих, хто любить читати. Протягом дня необхідно принести книгу (сучасне видання, не обов’язково нове, але в хорошому стані) у бібліотеку, віддати її працівнику й обрати собі іншу.  Віддаючи свою книгу на обмін, ви отримуєте право обрати собі у подарунок будь-яку книгу серед принесених інших учасниками. Зазначимо, що книги російською мовою не приймаються до участі в обміні. 

Коли: 29 вересня, з 11:00 до 19:30.

Де: Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки, вулиця Мулярська, 2а.

!FEST Weekend

Осінні вихідні у FESTrepublic.Осінні вихідні у FESTrepublic. Фото: facebook.com/FESTrepublic

!FESTrepublic запрошує на перші жовтневі вихідні. Відпочинкові зони з пуфами, гамаками та лежаками, настільний футбол і великі шахи – тут є все для хорошого відпочинку і дорослих, і дітей. 1-2 жовтня на території !FESTrepublic діятиме безліч розваг та активностей, а саме: музичні сети від ді-джеїв, перегляд улюблених мультфільмів на великому екрані, професійні аніматори, майстер-класи. 

Активні заклади на території: Реберня, Братванка, Milk Pub, кав’ярня Kulturrra, фуд-корти, Правда, П‘яна вишня та бар !FESTrepublic. Також працює Видавництво Старого Лева, де можна купити цікаві книги і дітям, і дорослим.

Коли: 1 та 2 жовтня, з 15:00 до 21:00.

Де: FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах