Популярні ресторани Львова, які закрилися під час війни

Популярні ресторани Львова, які закрилися під час війни.

Популярні ресторани Львова, які закрилися під час війни. Фото: facebook.com/lviv.cafe1.

Дозвілля та їжа
26 жовтня 2022 08:34

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Львові закрили кілька ресторанів, які раніше дуже любили і містяни, і туристи. Деякі заклади припинили роботу тимчасово, але є й такі, які зникли з гастрономічної мапи міста Лева назавжди. VG Львів розповідає про популярні львівські ресторани, які вже не працють.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Шампанерія Х&Х 

Шампанерія Х&Х у Львові вже не працю.Шампанерія Х&Х у Львові вже не працю. Фото: facebook.com/Шампанерія Х&Х/Champagneria X&X

Це був чи не єдиний у світі гастрономічний заклад, де хот-доги вдало поєднували з ігристим вином. Про закриття легендарного львівського ресторану VG Львів повідомив його власник Вадо Арзуманян. 

"Ми виконали свою місію, і по заявам наших постачальників, відкриття Шампанерії підняло продажі ігристого в декілька разів. Нарешті, його перестали боятись продавати на розлив! Ми ламали стереотипи, і з любов‘ю спостерігали за вами, як ви їли хот доги, запиваючи їх келихом ігристого. Ми ламали ножі і пальці, коли літніми вечорами чистили для вас сотні устриць в годину. Ми смакували поглядом, коли дивились як ви відламуєте кутики аджарського і набираєте ними той тягучий ароматний сир… Ми піднімали з вами бокали з аперолем та тішились вашим щасливим посмішкам, коли Вася приносив вам трояндочки з серветок… Ми дуже любили вас весь цей час і продовжуємо любити зараз, бо ви, наші гості, найцінніше що в нас було всі ці 7 років", – розповів Вадо Арзуманян. 

Винотека Cafe 1

"Cafe1" у Львові з місцем для поцілунків зачинилося назавжди."Cafe1" у Львові з місцем для поцілунків зачинилося назавжди. Фото: facebook.com/lviv.cafe1.

У провулку за Катедральним собором, у самому центрі Львова, невеличкого кафе з затишним вінтажним інтер’єром, де можна було сховатися від метушливого міста та посмакувати ніжним французьким кіш лореном, мідіями по-бельгійськи чи равіолі з рікотою, доправивши їх витонченним смаком доброго вина, теж більше немає.

Винотека "Cafe 1" – популярний заклад, який гості ще нерідко називали "кафе з квітами у чоботах", припинив роботу. Від нього на Катедральній площі, 5 у Львові нині не залишилося й сліду. 

Легендарного місця для поцілунків, позначеного спеціальним знаком, теж більше немає. Вказівник демонтували. 

Старий Лев

Популярного львівського пабу "Старий Лев" більше не існує.Популярного львівського пабу "Старий Лев" більше не існує. Фото: lviv.vgorode.ua/Юрій Богун.

Популярний львівський паб "Старий Лев", який славився серед містян завдяки доброму пиву, смачним стейкам і хорошій музиці, теж припинив роботу. Нині у приміщенні на площі Старий Ринок, 7 тривають ремонтні роботи. 

Останні кілька місяців заклад не працював. Втім, під час пандемії коронавірусу таке вже бувало, тому львів'яни до останнього сподівалися, що "Старий Лев" відновить роботу, але ні.

Гостям "Старий Лев" запам'ятався, як затишне місце, де можна смачно пообідати, провести ділову зустріч, зустрітися на каві з колежанками, або відпочити у дружній компанії за кухлем доброго пива і переглядом футбольного матчу. 

McDonald's 

Три ресторани McDonald's у Львові зачинені вже майже вісім місяців.Три ресторани McDonald's у Львові зачинені вже майже вісім місяців. Фото: t.me/lmbrg_lviv

У перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, McDonald's закрив усі ресторани в Україні. Без улюблених бургерів і картоплі фрі українці були майже пів року. Лише 20 вересня почав McDonald's відкривати заклади в Києві, куди одразу ж вишикувалися жовжелезні черги.

18 жовтня компанія McDonald's анонсувала відкриття популярних ресторанів швидкого харчування у Львові. Втім, не всіх, а лише чотирьох, за такими адресами: проспект Чорновола, 12; проспект Свободи, 35;  вулиця Стрийська, 30​, проспект Шевченка, 7. 

Коли відкриють решту закладів цієї мережі у Львові, і чи станеться це взагалі, наразі невідомо. Тож McDonald's на вулиці Володимира Великого, у торгово-розважальному центрі Forum Lviv, що на вулиці Під Дубом, та на проспекті Червоної Калини не працюють. Втім, на відміну від усіх попередніх закладів, ці ще цілком можуть запрацювати знову. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах