Безкоштовно: куди піти у Львові з дітьми — афіша на 14-20 листопада

Безкоштовно: куди піти у Львові з дітьми — афіша на 14-20 листопада.

Безкоштовно: куди піти у Львові з дітьми — афіша на 14-20 листопада. Фото: Pexels.com.

Дозвілля та їжа
14 листопада 2022 12:38

У перший день нового робочого тижня традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові з дітьми безкоштовно – огляд подій із 14 до 20 листопада. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Активне слухання як техніка ефективної комунікації

Активне слухання як техніка ефективної комунікації.Активне слухання як техніка ефективної комунікації. Фото: facebook.com/Освітній Хаб Львівщини

Що заважає нам ефективно комунікувати? Що може покращити нашу комунікацію,щоб ми були почутими і могли краще зрозуміти інших? Відповіді на ці запитання участики заходу отримають вже цього вівторка, 15 листопада. 

Проводить тренінг: Тітійова Наталія — фасилітатор, медіатор, тренер з ефективної комунікації. Попередня реєстрація обов'язкова.

Коли: 15 листопада, початок о 15:30.

Де: Освітній хаб Львівщини, вулиця Івана Огієнка, 18А.

Ціна: безкоштовно.

Показ і обговорення фільму "Літургія протитанкових перешкод"

Показ і обговорення фільму "Літургія протитанкових перешкод".Показ і обговорення фільму "Літургія протитанкових перешкод". Фото: cinema.in.ua

У вівторок, 15 листопада, львів'ян і гостей міста запрошують на перегляд та обговорення документального фільму "Літургія протитанкових перешкод" (режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук) від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Розповідь про українців, які тимчасово змінили професію та хочуть бути корисними Україні під час війни з росією. Реальність в Україні поділилась на два періоди – до війни та після. Кожен громадянин намагається бути корисним у цьому загальнонаціональному спротиві. Українці змінюють свої професії та пристосовуються до потреб воєнного часу. У художніх майстернях скульптори виготовляють протитанкові перешкоди. Мовчазні постаті українських діячів, янголів, козаків та множинні копії Ісуса Христа, наче теракотова армія, завмерли в очікуванні нових творінь. Майстри зварюють металеву оборону для Збройних Сил України. 

Коли: 15 листопада, початок о 16:00.

Де: адресу повідомлять гостям після реєстрації.

Ціна: безкоштовно.

Показ і обговорення фільму "Земля Івана"

Показ і обговорення фільму “Земля Івана”.Показ і обговорення фільму “Земля Івана”. Фото: docudays.ua

18 листопада охочих запрошують на перегляд та обговорення документального фільму "Земля Івана" (режисер Андрій Лисецький) від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Іван Приходько — один з останніх народних художників України. Він самоук, живе в селі, і все, що виходить з-під його пензликів чи різця — наївне та чесне мистецтво. Його світосприйняття, його внутрішній світ сповнені краси та радості. Одного дня картини Івана потрапляють на виставку в Мистецькому арсеналі — головному виставковому центрі країни. Чи проміняє він маленьку сільську хатинку на гламурне міське життя й товариство арт-критиків та агентів? 

Коли: 18 листопада, початок о 16:00.

Де: адресу повідомлять гостям після реєстрації.

Ціна: безкоштовно.

Поетично-театралізована вистава "Тримаємось разом" 

Поетично-театралізована вистава "Тримаємось разом".Поетично-театралізована вистава "Тримаємось разом". Фото: Михайло Скоп.

У п'ятницю, 18 листопада, у Львові відбудеться показ нового проєкту від команди "Культура Маріуполя". Модерн-вистава "Тримаємось разом" створена за віршами сучасних українських письменників Петра Маги та Сергія Жадана. 

"За допомогою художнього слова актори театру, який на своїй базі об’єднав творчих людей Маріуполя, розповідають глядачеві, про сучасні реалії українського народу під час війни та його незламність. Вірші обпалені війною глибоко торкаються струн людської душі, викликають сльози, гнів, біль і дарують розраду. Вселяють велику віру і надію в нашу перемогу. Живе слово акторів супровождується сучасним відеосупровідом, який посилює сприйняття образів, що втілюються на сцені", – розповіли організатори.

Автор проекту та режисер – керівник незалежного маріупольського театру авторської п’єси Conception Олексій Гнатюк. Попередня реєстрація обов'язкова. 

Коли: 18 листопада, початок о 18:00.

Де: вулиця Кушевича, 1.

Ціна: безкоштовно.

Квест від Музею Міста

Фото: Юрій Богун.Фото: Юрій Богун.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Ціна: безкоштовно.

Майстер-клас "Оберіг для воїна"

Майстер-клас "Оберіг для воїна".Майстер-клас "Оберіг для воїна". Фото ілюстративне: naurok.com.ua.

У неділю, 20 листопада, у Палаці Хоткевича відбудеться майстер-клас для підлітків, на якому створюватимуть листівки, які згодом передадуть нашим захисникам.

Заняття підійде дітям до 14 років. Тривалість – 1,5 години.

Коли: 20 листопада, початок о 12:00.

Де: Палац Хоткевича, вулиця Кушевича, 1.

Ціна: безкоштовно.

Танцювально-рухова практика "Вільний рух"

Танцювально-рухова практика "Вільний рух".Танцювально-рухова практика "Вільний рух". Фото ілюстративне: osvitanova.com.ua.

На занятті діти опановуватимуть елементи сучасного танцю та матимуть змогу поекспериментувати. Рухову практику проводитимуть учасники колективу «Данс-клуб». Модеруватиме – керівниця колективу Тетяна Польцева.

Тривалість – 45 хвилин. Із собою потрібно мати зручний одяг, теплі шкарпетки або змінне взуття і воду. 

Коли: 20 листопада, початок о 16:00.

Де: Палац Хоткевича, вулиця Кушевича, 1.

Ціна: безкоштовно.

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв"

Фото: Юрій Богун.Фото: Юрій Богун.

Музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Коли: щодня, з 9:00 до 21:00.

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30.

Ціна: безкоштовно.

Екоцентр

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: у будні – з 10:00 до 17:00. У вихідні – з 10:00 до 15:00. 

Де: вулиця Кубанська, 12.

Ціна: безкоштовно.

Домівка врятованих тварин 

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Ціна: безкоштовно.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах