Куди піти у Львові з дітьми та підлітками безкоштовно – афіша на 21-27 листопада

Куди піти у Львові з дітьми та підлітками безкоштовно – афіша на 21-27 листопада.

Куди піти у Львові з дітьми та підлітками безкоштовно – афіша на 21-27 листопада. Фото: Pexels.com.

Дозвілля та їжа
21 листопада 2022 12:47

У перший день нового робочого тижня традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові з дітьми та підлітками безкоштовно – огляд подій із 21 до 27 листопада. Цього тижня на юних львів'ян чекає немало цікавих заходів: кінопокази, квести, екскурсії, майстер-класи з фігурного катання, ярмарки. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події"

Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події".Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події". Фото: espreso.tv.

У понеділок, 21 листопада, у мистецькому просторі "РадіоГараж" у Львові відбудеться відкриття фотовиставки Володимира Кліщевського "Майдан 2014. Люди та події".

Фотовиставка висвітлює ключові події Революції гідності: мирний Євромайдан, побиття студентів, протистояння на Грушевського, мистецькі акції протесту, розстріл та прощання з Небесною Сотнею. 

Коли: 21 листопада, початок о 14:00.

Де: РадіоГараж, вулиця Князя Романа, 6.

Ціна: безкоштовно.

Показ і обговорення фільму "Фортеця Маріуполь. Орест"

Показ і обговорення фільму “Фортеця маріуполь. Орест”.Показ і обговорення фільму “Фортеця маріуполь. Орест”. Фото: docudays.ua.

У вівторок, 22 листопада, львів'ян і гостей міста запрошують на перегляд та обговорення документального фільму "Фортеця Маріуполь. Орест" (режисерка Юлія Гонтарук) від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

"Фортеця Маріуполь" – це цикл фільмів, побудованих на відеодзвінках до воїнів, оточених у Маріуполі на "Азовсталі". Від початку облоги режисерка веде розмови з бійцями полку "Азов", розкриваючи їхні портрети.

Героєм фільму став Орест – колишній зв’язківець, а нині голова пресслужби полку "Азов" у Маріуполі.

Коли: 22 листопада, початок о 16:00.

Де: адресу повідомлять гостям після реєстрації.

Ціна: безкоштовно.

Виставка картин, згенерованих штучним інтелектом, "Тварини очима машини"

«Тварини очима машини» — виставка картин, згенерованих штучним інтелектом.«Тварини очима машини» — виставка картин, згенерованих штучним інтелектом. Aото: Відкриті клітки та Midjourney

Благодійна виставка картин, згенерованих штучним інтелектом, проходитить у Львівському палаці мистецтв. Більшість героїв робіт — фермерські тварини.  Кожна картина цієї виставки — унікальна. Всі вони згенеровані активістом громадської організації "Відкриті клітки Україна" за допомогою нейромережі Midjourney і надруковані на полотні в єдиному екземплярі. Midjourney — це, по суті, бот на основі штучного інтелекту, який створює картини за текстовим запитом.  

Усі виставлені роботи продаються. Виручені кошти підуть на закупку рослинних продуктів для відправки військовим, які не вживають м’яса. 

Коли: щодня, 11:20-18:00.

Де: Lviv Art Palace, вулиця Коперника, 17.

Ціна: безкоштовно. 

Мистецький україно-польський проєкт "Посестри – Duchowe siostry"

Мистецький україно-польський проєкт "Посестри – Duchowe siostry".Мистецький україно-польський проєкт "Посестри – Duchowe siostry". Фото: kl.informator.ua

"Посестри – Duchowe siostry" — це спільнота двох сестер за духом, які зустрічаються, щоб разом снувати розповіді, оперті на власні досвіди. Особливий образ жінки в їхніх працях виступає символом, алегорією, та стверджує традиційні жіночі ролі. Роботи обох художниць можна віднести до жіночого мейнстріму в мистецтві.

Дві частини експозиції, доповнюючи одна одну, творять посестринську синергію: милування жіночими образами як шана збереженій культурній індентичності українців з боку Агнєшки Бабінської та вкраплення польської традиції в українську орнаментику з її універсальністю знаків і символів у роботах Дани Якимчук. 

Кожна з мисткинь мала свій шлях до початку цієї колаборації: Агнєшка через численні подорожі Україною, і як наслідок — власні візії образів українок; Дана, живучи на дві країни кілька років поспіль, вибудувала свої культурні мости. Тепер подруги не лише спільно творять, але й збирають і доставляють гуманітарну допомогу в Україну. 

Коли: щодня, 12:00-20:00.

Де: Порохова вежа, вулиця Підвальна, 4.

Ціна: безкоштовно.

Майстер-клас із фігурного катання

Майстер-клас із фігурного катання.Майстер-клас із фігурного катання. Фото: inlviv.in.ua.

У неділю, 27 листопада, юних львів'ян запрошують на відкритий захід із фігурного катання. У програмі – майстер-клас із професійними інструкторами, показові виступи та веселі забави. 

Участь в майстер-класі можуть взяти участь діти 5-12 років. 

Коли: 27 листопада, початок о 09:00.

Де: адресу повідомлять учасникам після реєстрації.

Ціна: безкоштовно.

Квест від Музею Міста

Фото: Юрій Богун.Фото: Юрій Богун.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова «Як риба в місті». В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, Субота – з 12:00 до 18:00, Неділя – вихідний.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20 Понеділок-неділя – з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Вівторок-п'ятниця – з 11:00 до 20:00, субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00, Понеділок – вихідний.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00 Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Понеділок-п'ятниця – з 10:00 до 18:00, неділя – з 10:00 до 17:00, Субота – вихідний.

Коли: щодня.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Ціна: безкоштовно.

Вінтажний маркет

Вінтажний маркет для ЗСУ.Вінтажний маркет для ЗСУ. Фото: facebook.com/tlumkram

У неділю, 27 листопада, львів'ян та гостей міста запрошують на вінтажний маркет "Тлум&Крам" у Порохову вежу.

Це вже 9-ий благодійний ярмарок під гаслом "Купуй красу заради ЗСУ" (30% від покупок віддадуть на благодійність, збиратимуть кошти на придбання оснащення для військових).

Коли: 27 листопада, початок о 12:00.

Де: Порохова вежа, вулиця Підвальна, 4.

Ціна: безкоштовно.

Екскурсія у музей "Слідами галицьких євреїв"

Фото: Юрій Богун.Фото: Юрій Богун.

Музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Коли: щодня, з 9:00 до 21:00.

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30.

Ціна: безкоштовно.

Екоцентр

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: у будні – з 10:00 до 17:00. У вихідні – з 10:00 до 15:00. 

Де: вулиця Кубанська, 12.

Ціна: безкоштовно.

Домівка врятованих тварин 

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: щодня, з 10:00 до 17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Ціна: безкоштовно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах