Популярні ресторани та кав'ярні Львова, які закрилися у 2022 році

Популярні ресторани та кав'ярні Львова, які закрилися у 2022 році.

Популярні ресторани та кав'ярні Львова, які закрилися у 2022 році. Фото: lv.cf.ua.

Дозвілля та їжа
09 сiчня 2023 09:44

Гастрономічне життя Львова – це не лише святкові відкриття нових ресторанів, кав'ярень, піцерій, хінкалень і пабів, але й припинення їхньої діяльності. Комусь у збиток під час блекату працювати на генераторах – дешевше не працювати, хтось потерпає від нестачі туристів у зв'язку з війною, а хтось просто не витримав конкуренції... Як правило, закриття відбувається тихо, обмежуючись повідомленням у соцмережах, максимум – прощальна вечірка. 

Розповідаємо про популярні львівські заклади, які закрилися у 2022 році. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Шампанерія Х&Х 

Шампанерія Х&Х у Львові вже не працю.Шампанерія Х&Х у Львові вже не працю. Фото: facebook.com/Шампанерія Х&Х/Champagneria X&X

Це був чи не єдиний у світі гастрономічний заклад, де хот-доги вдало поєднували з ігристим вином. Про закриття легендарного львівського ресторану вулиці Лесі Українки, 29  VG Львів повідомив його власник Вадо Арзуманян. 

"Ми виконали свою місію, і по заявам наших постачальників, відкриття Шампанерії підняло продажі ігристого в декілька разів. Нарешті, його перестали боятись продавати на розлив! Ми ламали стереотипи, і з любов‘ю спостерігали за вами, як ви їли хот доги, запиваючи їх келихом ігристого. Ми ламали ножі і пальці, коли літніми вечорами чистили для вас сотні устриць в годину. Ми смакували поглядом, коли дивились як ви відламуєте кутики аджарського і набираєте ними той тягучий ароматний сир… Ми піднімали з вами бокали з аперолем та тішились вашим щасливим посмішкам, коли Вася приносив вам трояндочки з серветок… Ми дуже любили вас весь цей час і продовжуємо любити зараз, бо ви, наші гості, найцінніше що в нас було всі ці 7 років", – розповів Вадо Арзуманян. 

Винотека Cafe 1

"Cafe1" у Львові з місцем для поцілунків зачинилося назавжди."Cafe1" у Львові з місцем для поцілунків зачинилося назавжди. Фото: facebook.com/lviv.cafe1.

У провулку за Катедральним собором, у самому центрі Львова, невеличкого кафе з затишним вінтажним інтер’єром, де можна було сховатися від метушливого міста та посмакувати ніжним французьким кіш лореном, мідіями по-бельгійськи чи равіолі з рікотою, доправивши їх витонченним смаком доброго вина, теж більше немає.

Винотека "Cafe 1" – популярний заклад, який гості ще нерідко називали "кафе з квітами у чоботах", припинив роботу. Від нього на Катедральній площі, 5 у Львові нині не залишилося й сліду. 

Легендарного місця для поцілунків, позначеного спеціальним знаком, теж більше немає. Вказівник демонтували. 

Балувана Галя

"Балувана Галя" йде зі Львова."Балувана Галя" йде зі Львова. Фото: facebook.com/baluvana.galia.lviv.

Навіть якщо їсти у цій вареничній вам і не доводилося, але проходили повз неї ви точно безліч разів. Варенична "Балувана Галя" на площі Яворського у Львові було популярним місцем не лише серед туристів, але й серед містян. Особливо людно та гамірно було вечорами на літній терасі. Втім, "Балувана Галя" йде зі Львова. 

"Прощальний пост. Друзі, на привеликий жаль варенична «Балувана Галя» у Львові більше працювати не буде!
Всі ці роки ми були дуже раді вас бачити в нашому закладі пригощати смачними українськими стравами та улюбленими вареничками. Безмежно вдячні всім, хто приходив до закладу та підтримував нас у тяжкі часи
Наші вареничні працюють в інших містах: Чернігові, Києві, Черкасах, Житомирі", – таким було останнє повідомлення на фейсбук-сторінці "Варенична Балувана Галя у Львові", опубліковане у середині грудня.

За словами ресторанного маркетолога, дослідника традицій галицької кухні Всеволода Поліщука, вареничну з площі Яворського вигнали постійні конфлікти з орендодавицею та війна, адже "важко вести ресторанний бізнес в місці, де щодня відбуваються похорони". 

Кактус

Кав'ярня "Кактус" виїжджає з вулиці Грушевського у Львові.Кав'ярня "Кактус" виїжджає з вулиці Грушевського у Львові. Фото: facebook.com/cactusespresso.

Перша кавʼярня київської мережі Cactus Espresso Bar відкрилася у центральній частині Львова у липні 2022 року. Новий затишний заклад поблизу памʼятника Михайлові Грушевському, де окрім кави, чаю та лимонадів готували й дуже непогані сендвічі, одразу ж припав до душі львів'янам. Втім, у грудні стало відомо, що "Кактус" йде зі Львова. Приміщення на вулиці Грушевського, 11 у Львові знову пустує. 

Старий Лев

Популярного львівського пабу "Старий Лев" більше не існує.Популярного львівського пабу "Старий Лев" більше не існує. Фото: lviv.vgorode.ua/Юрій Богун.

Популярний львівський паб "Старий Лев", який славився серед містян завдяки доброму пиву, смачним стейкам і хорошій музиці, теж припинив роботу. Нині у приміщенні на площі Старий Ринок, 7 тривають ремонтні роботи. 

Останні кілька місяців заклад не працював. Втім, під час пандемії коронавірусу таке вже бувало, тому львів'яни до останнього сподівалися, що "Старий Лев" відновить роботу, але ні.

Гостям "Старий Лев" запам'ятався, як затишне місце, де можна смачно пообідати, провести ділову зустріч, зустрітися на каві з колежанками, або відпочити у дружній компанії за кухлем доброго пива і переглядом футбольного матчу. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах