Потоплення крейсера "Москва", нічний Личаків чи прогулянка борделями: 3 екскурсії у Львові, які варто відвідати на вихідних

Потоплення крейсера "Москва", нічний Личаків чи прогулянка борделями: 3 екскурсії у Львові, які варто відвідати на вихідних.

Потоплення крейсера "Москва", нічний Личаків чи прогулянка борделями: 3 екскурсії у Львові, які варто відвідати на вихідних. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
24 лютого 2023 18:16

Якщо вам здається, що ви вже все у Львові бачили, повірте, екскурсоводам все одно є чим вас здивувати. Нічна подорож Личаківським цвинтарем, атракція з потопленням крейсера "Москва" чи прогулянка львівськими борделями — розповімо про три незвичайні екскурсії у Львові. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нічна екскурсія Личаківським цвинтарем 

Нічна екскурсія Личаківським цвинтарем у Львові.Нічна екскурсія Личаківським цвинтарем у Львові. Фото: inlviv.in.ua.

Місце пам’яті, місце історії, місце красивої жалоби та ганебного забуття – це все Личаків. Екскурсія львівським некрополем – одна з найпопулярніших атракцій серед іноземців та емігрантів, чого не скажеш про українців. Чимало з тих, хто багато разів приїздив до Львова ніколи не був на Личакові. Мовляв, та що цікавого може бути на кладовищі? Якщо ви теж так думаєте, то дуже помиляєтеся.

За словами екскурсоводів, хто не був на Личаківському цвинтарі, той не знає справжнього Львова.

Дбайливо вимощені алеї та похилені над ними дерева, родинні гробниці з надгробками-витворами мистецтва та військові меморіали… Бійці УПА, Герої Небесної Сотні, Іван Франко, Роман Іваничук, Соломія Крушельницька, Ігор Білозір… Воїни та політики, історики й архітектори, музиканти та художники, письменники та журналісти… Там, де стираються межі між століттями, роками, поколіннями, між минулим, теперішнім і майбутнім… Дух часу.

Тривалість екскурсії – дві години. Подробиці

Ціна: 200 гривень. 

Адреса: зустріч біля головних воріт Личаківського цвинтаря.

Потоплення крейсера «Москва»

Музеї науки, що на вулиці Стрийській, є одним із найновіших у Львові, його відкрили наприкінці 2022 року. В експозиції – близько 90 різноманітних експонатів, які інтерактивно і цікаво пояснюють дітям і дорослим явища природи та закони фізики. Найпопулярніша розвага у Музеї – потоплення моделі крейсера «Москва». 

Для того, щоб затопити 3D модель ворожого судна, є чотири кнопки. Спочатку двома треба заповнити трюми водою, а двома іншими воду відкачують і він вспливає на поверхню. Так ним можна керувати вниз-вверх. Тобто крейсер «Москва» можна затопити, а потім підняти на поверхню, щоб повторити цю дію знову, а тоді знову і знову – і робити це доти, доки не набридне. 

Музей науки у Львові працює щодня з 10:00 до 20:00. Квитки слід придбати онлайн, обравши конкретну дату та час.

Ціна: квиток – 350 гривень для всіх відвідувачів зростом вище 90 сантиметрів. Малі діти і люди з інвалідністю заходять у музей безкоштовно. 

Адреса: вулиця Стрийська, 200А.

Екскурсія львівськими борделями

Екскурсія львівськими борделями.Екскурсія львівськими борделями. Фото: facebook.com/lvivcitywalks.

У неділю, 26 лютого, львів'ян і туристів запрошують на екскурсію "Львівськими борделями, історичний екскурс". Її проведуть історики Тетяна Казанцева та Андрій Павлишин. 

"Спробуємо простежити історію розташування та облаштування борделів від XIV до XX століття, познайомимося з законами, що супроводжували цей вид праці, а також оглянемо деякі наявні еротичні та не дуже артефакти. Оскільки прогулянка передбачається бути довгою і насиченою, що охоплює дільницю від Хорунщизни до Кракідал включно зі Середмістям, то просимо взуватися і вдягатися зручно і тепло, а також захопити улюблені напої", — розповіли організатори. 

Тривалість екскурсії борделями — дві з половиною години. 

Для участі обов'язково потрібна попередня реєстрація

Ціна: 420 гривень, із них 15% скерують на рахунок ЗСУ. 

Адреса: місце зустрічі повідомлять зареєстрованим учасника напередодні зустрічі. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах