7 ресторанів у центрі Львова, де подають сніданки

7 ресторанів у центрі Львова, де подають сніданки.

7 ресторанів у центрі Львова, де подають сніданки. Фото: unsplash.com/Davey Gravy.

Дозвілля та їжа
25 березня 2023 06:46

Де поснідати у Львові — запитання, яке турбує багатьох мандрівників, які, приїхавши до міста Лева зранку, голодні гуляють центром із наплічниками та валізами.

Розповімо про 7 ресторанів на пощі Ринок і неподалік, де подають сніданки. Де поїсти у Львові

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Бістро Інші 

Сніданок у Бістро Інші.Сніданок у Бістро Інші. Фото: facebook.com/Євген Клопотенко.

Більшість львівських ресторанів і кав'ярень не відчиняються раніше восьмої, а то й дев'ятої години ранку. А ось у бістро відомого телеведучого Євгена Клопотенка "Інші" подають сніданки вже з 7:00. 

Дещо з меню: Великий сніданок з індичкою, сиром, помідорами та огірками — 225 гривень, великий сніданок з рибою, буряком, картоплею та огірками — 215 гривень. Великий сніданок із пшеницею, беконом, буряком та горіховим маслом — 245 гривень. Вівсянка з індичкою, буряком та яйцем-пашот — 195 гривень. Сирники — 165 гривень. Оладки — 135 гривень.

Графік роботи: 07:00-22:00.

Адреса: Бістро Інші, вулиця Соборна, 2а. 

Ресторан Атляс

Сніданок у ресторані Атляс.Сніданок у ресторані Атляс. Фото: facebook.com/Атляс - Atlas.

Цей ресторан галицької та європейської кухонь — дуже популярне місце на площі Ринок, де полюбляють снідати не лише туристи, але й львів'яни. Сніданки у "Атлясі" подають із 08:00 до 13:00. 

Дещо з меню: Англійський сніданок — смажені яйця, тостовий хліб, бекон, ковбаски, квасоля червона, помідор черрі, печериці — 195 гривень. Шакшука — пюре з томатів, цибулі та болгарського перцю, яйця, бринза, рогалик висівковий — 175 гривень. Скрембл з лососем — 175 гривень. Сирники — 155 гривень. 

Графік роботи: 08:00-22:00.

Адреса: Атляс, площа Ринок, 45.

Ресторан 36ПО

Сніданок у ресторані 36ПО.Сніданок у ресторані 36ПО. Фото: facebook.com/36PoLviv.

Ресторан із акулами популярне місце не лише для сніданку, але й обідів і вечерь. Втім, саме зранку є шанс отримати вільний столик, не бронюючи його заздалегідь. Сніданки тут подають із 08:00 до 13:00. 

Дещо з меню: Англійський сніданок з соковитими ковбасками та беконом — 245 гривень. Яйця пашот з соусом Голландез, беконом, міксом салату та бріошем — 205 гривень. Скрембл з хамоном, міксом салату та соусом Песто — 205 гривень. Сирники з малиновою еспумою та сметаною — 170 гривень. 

Графік роботи: 08:00-00:00.

Адреса: Атляс, площа Ринок, 36.

Ресторація Бачевських

Сніданки у ресторації Бачевських.Сніданки у ресторації Бачевських. Фото: facebook.com/BaczewskiRestauracja.

Цей заклад ми просто не можемо оминути увагою! "Ресторація Бачевських" – гастрономічна легенда Львова й одне з найпопулярніших серед туристів місць для сніданку. І як доказ цього – черга, яка щодня вишиковується перед входом у ранкову пору. 

Дещо з меню: Сніданки тут подають за системою «шведський стіл» з 8.30 до 11.00. «Шведський стіл» – це вибір з 25-30 страв, десертів, фруктів без обмежень, а також одна каву (або чай) і один  келішок шампанського чи горілки – на вибір.

Ціна сніданку – 350 гривень із дорослого та дитини віком від 12 років. Діти 6-11 років – 250 гривень. Діти до 6 років – безкоштовно. На жаль, бронювання столика для сніданку у «Ресторації Бачевських» не працює. Тому, аби поснідати, доводиться стояти у «живій» черзі.

Графік роботи: 8:30-11:30.

Адреса: Ресторація Бачевських, вулиця Шевська, 8. 

Grand Cafe Leopolis

Сніданок у Grand Cafe Leopolis.Сніданок у Grand Cafe Leopolis. Фото: linktr.ee/grandcafeleopolis.

Цей заклад у львівській ратуші містяни називають місцем, де кавує історія. У Grand Cafe Leopolis можна дізнатися про цікавинки й події, які ставалися у Львові відтоді, як люди навчилися фотографувати. Про лижний трамплін на Знесінні, про страйки, канатну дорогу у Стрийському парку, перші польоти й інші пригоди Львова розповідають близько 700 світлин на стінах. А ще тут подають дуже інстаграмні сніданки-вежі — три частунки та просекко, кава або лимонад на вибір. Замовити їх можна щодня з 09:00 до 13:00.  

Дещо з меню: Сніданкова вежа з лососем — тост із заварного тіста з лососем, мікс салату, огірки, помідори чері, редиска, соус "Вінегрет", яйце пашот, голландський соус, паштетки та намазанки — 275 гривень. Сніданкова вежа з беконом — яйце пашот зі смаженим беконом, голландським соусом на тості з вершкового хліба, міксом салату, огірками, помідорами чері, редискою та соусом "Вінегрет", паштетки та намазанки — 265 гривень. 

Графік роботи: 09:00-22:30.

Адреса: Grand Cafe Leopolis, площа Ринок, 1.

Milk Pub Кооператива молока 

Сніданок у Milk Pub Кооператива молока.Сніданок у Milk Pub Кооператива молока. Фото: facebook.com/milkpublviv.

Milk Pub "Кооператива молока" – місце біля площі Ринок, де не лише можна смачно поснідати, але й досхочу напитися кави. Адже до замовлення тут кожному гостю пропонують безліміт фільт-кави. 

Дещо з меню: сніданок із молочною ковбасою (молочна ковбаса, здобна булка, овочева намазанка, збите масло, сир, яйце, томати, салат Ромен) та безлімітна фільтр-кава або чорний чай у Milk Pub "Кооператива молока"  коштують 220 гривень, такий же, але з камамбером – 240 гривень, з лососем – 250 гривень.

Додамо, що такі сніданки тут подають аж до вечора.

Графік роботи: 09:00-22:30.

Адреса: Milk Pub Кооператива молока, вулиця Друкарська, 3.

Сальвадор 

Сніданок у ресторані Сальвадор.Сніданок у ресторані Сальвадор. Фото: instagram.com/salvador.lviv.

Новий заклад, який позиціонує себе як таверна, відкрили у грудні 2022 року у центрі Львова — на площі Ринок. З'явився він на місці бару №44 (поруч із "Атлясом"). "Сальвадор" — це не про Центральну Америку, а про іспанську кухню та Далі. Тортилья, паелья, тапас — у меню нової таверни є все, аби ближче познайомитися з Іспанією на смак.

Дещо з меню: Тортилья — традиційна іспанська страва, схожа на омлет. Запечена картопля в бульйоні з вершковим маслом та з додаванням цибулі, що заливається збитими яйцями та вершками і запікається. Подається з бланшированим шпинатом та очищеними томатами чері.  Ціна тортильї — 143 гривні. Тапас з яйцем пашот з куркою, вершковим шпинатом та каррі — 183 гривні. Сирники з малиновим медом та ванільним соусом — 170 гривень. Ліниві вареники з грушею та піною з горгонзоли — 170 гривень. 

Графік роботи: з 10:00 до 23:00.

Адреса: Сальвадор, площа Ринок, 44.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах