Які ресторани у підвальних приміщеннях є в центрі Львова

Які ресторани у підвальних приміщеннях є в центрі Львова.

Які ресторани у підвальних приміщеннях є в центрі Львова. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
24 вересня 2022 11:24

Попри війну, гастрономічне життя Львова триває. До міста Лева поступово повертаються туристи.

VG Львів розповідає про ресторани, які працюють у підвальних локаціях у центрі міста. Адже, як не крутіть, чимало із нас під час війни лише, опинившись у підвалі, може відчути себе у безпеці й розслабитися з коктейлем або гальбою пива.

Криївка

Криївка у Львові.Криївка у Львові. Фото: fest.lviv.ua.

Популярний серед туристів заклад холдингу емоцій !FESTrepublic, перед входом до якого на вихідні майже завжди є черга, розташований у старовинному підвалі однієї з львівських кам’яниць у самісінькому «серці» Львова.

Ресторан-кнайпа, де готують страви української й польової кухні, подаючи їх у військовому посуді, відкрився на площі Ринок у 2007 році й не втрачає популярності й досі.

Адреса: площа Ринок, 14.

П’яте підземелля

П'яте підземелля у Львові.П'яте підземелля у Львові. Фото: facebook.com/5thdungeon.

П’ять великих тематичних залів у підвалі, монахи та середньовічні господині за офіціантів та офіціанток, соковите м'ясо на кілках та ароматне пиво у глиняних кухлях – усе це про ресторацію «П’яте підземелля» у Львові. Тут смачно, ситно і безпечно.

Адреса: площа Ринок, 5.

Реберня під Арсеналом

Реберня під Арсеналом у Львові.Реберня під Арсеналом у Львові. Фото: fest.lviv.ua.

Це теж дуже популярне серед туристів місце у Львові, про черги до якого вже навіть ходять легенди. Туристи готові годинами чекати під стінами гастрономічного закладу на холоді або спеці, під дощем чи снігопадом, аби лише потрапити у середину та поїсти ребер. Заклад має чималу літню терасу, але зали у підвалі під час активної фази війни Росії проти України користуються більшою популярністю.

Адреса: вулиця Підвальна, 5.

Трапезна ідей

Трапезна ідей у Львові.Трапезна ідей у Львові. Фото: discover.ua/locations/trapeznaya-muzeya-idey.

Ресторан галицької кухні, розташований у пивницях колишнього монастиря отців Бернардинів — місце відпочинку, задоволення та тепла, де після роботи збираються митці, аби поговорити та подискутувати, ласуючи традиційною галицькою кухнею.

Адреса: вулиця Валова, 18А. 

Копальня кави

Копальня кави у Львові.Копальня кави у Львові. Фото: fest.lviv.ua.

Заклад, який уже багато років поспіль користується неабиякою популярністю серед туристів, місце, у підвалах якого «видобувають» каву. Тут усе просякнути її ароматом!  «Родзинка» кав’ярні  — «запаяна» кава — неймовірно запашна, а ще дуже карамельна й інстаграмна! Адже просто перед вами карамель запаяють паяльником у карамельний корж. 

Адреса: площа Ринок, 10.

Білий Лев

Білий Лев у Львові.Білий Лев у Львові. Фото: list.in.ua.

Популряний серед львів'ян паб із великим асортиментом пива й закусок до нього розташований у старовинній частині міста Лева. Має невелику терасу і зал на першому поверсі, а також два зали — у підвалі.

Адреса: вулиця Лесі Українки, 15.

Пузата хата

Пузата хата у Львові.Пузата хата у Львові. Фото: objor.com.

Ресторан швидкого харчування з дуже демократичними цінами. «Пузатих хат» у Львові є дві й обидві мають зали у підвальних приміщеннях.

У ресторанах цієї мережі діє режим самообслуговування – відвідувачі замовляють готові страви з вітрини у працівників, а розраховуються за них на касі. 

Адреса: вулиця Січових Стрільців, 12, проспект Шевченка, 10.

Ресторація Роберта Домса

Ресторація Роберта Домса у Львові.Ресторація Роберта Домса у Львові. Фото: lasoon.net.

Пивний ресторан у Львові, названий на честь місцевого підприємця-пивовара німецького походження Роберта Домса, відкритий у травні 2007 року у пивницях Львівської пивоварні.

"Де пиво Львівське вариться, там воно й найбільше смакує!" — кажуть пивовари "Хмільного дому Роберта Домса".

Зважаючи на те, що заклад розташований не в центрі міста, має кілька залів і одночасно може розмістити близько 350 відвідувачів, тут майже завжди є вільний столик. 

Адреса: вулиця Клепарівська, 18.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах