Куди піти у Львові на перших літніх вихідних, 3-4 червня

Куди піти у Львові на перших літніх вихідних, 3-4 червня.

Куди піти у Львові на перших літніх вихідних, 3-4 червня. Фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
03 червня 2023 07:26

На початку нового вікенду традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові на вихідні, 3-4 червня, аби "перезавантажитися". Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Джаз нескорених. Український та світовий. Концерт

Джаз нескорених. Український та світовий.Джаз нескорених. Український та світовий. Фото: Андрій Куб'як

Яскраву літню подію для підготували учасники відкритого джазового об’єднання, до якого входять найкращі музиканти Європи.

Суботнього літнього вечора на сцені виступатимуть: Марта Адамчук, Деніс Аду, Усеїн Бекіров, Сергій Федорчук, Артур Фролов.

Детальніше про концерт

Коли: 3 червня, 18:00-20:00. 

Де: Митрополичі сади, площа святого Юра. 

Ціна: 290 гривень. 

Воля. Благодійний вечір

Воля. Благодійний вечір.Воля. Благодійний вечір. Фото: Zlata Ognevich

Благодійний вечір "Воля" відбудеться у суботу, 3 червня, у Львові. У програмі: благодійний ярмарок, розіграш подарунків та виступи Zlata Ognevich, Polina Dashkova, Dima Prokopov, "Очі в очі", ведучий – Артур Шалак. 

Коли: 3 червня, 19:00-21:00. 

Де: Порохова вежа, вулиця Підвальна, 4. 

Ціна: 500 гривень. 

Жу-жу Парк 

Жу-жу Парк у Львові.Жу-жу Парк у Львові.

Це перше в Україні місце, де діти та дорослі можуть побачити різноманітних комах у великому масштабі, які рухаються та видають характерні звуки. На відвідувачів чекають: 30 рухомих гігантських комах, катання верхи на гусениці, фотозони, розкопки, сувенірна крамничка, батути, карусель.

Коли: 3-4 червня, 10:00-19:00. 

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, вулиця Болгарська, 4.

Ціна: 150 гривень. Діти до трьох років – безкоштовно, діти від трьох років та дорослі – 150 гривень. 

Як риба в місті. Квест

Як риба в місті. Квест.Як риба в місті. Квест. Фото: Юрій Богун.

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова "Як риба в місті". В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Субота – з 12:00 до 18:00.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20. Щодня з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Неділя – з 10:00 до 17:00.

Коли: 3-4 червня, 10:00-17:00.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Ціна: безкоштовно.

Екоцентр

Екоцентр у Львові.Екоцентр у Львові. Фото: vgolos.ua.

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: 3-4 червня, 10:00-15:00. 

Де: Екоцентр, вулиця Кубанська, 12.

Ціна: безкоштовно.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин.Домівка врятованих тварин. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: 3-4 червня, 10:00-17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Ціна: безкоштовно. 

Музей науки

Музей науки.Музей науки. Фото: lviv.travel.

Увесь простір Музею науки у Львові заповнений маятниками, моделями, апаратами – такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє. Моделі міняють стан, форму, положення. На кожному кроці можна самостійно виробити магнітне поле, торнадо, сніжинки. Відчути ураган на собі, управляти вітровою електростанцією, відправити пневматичні повітряні доставки між містами України і спостерігати, як їх "доставляють" по трубах. 

Загалом в експозиції музею науки – близько 90 різноманітних експонатів, які інтерактивно і цікаво будуть пояснювати дітям явища природи та закони фізики. 

Найпопулярніший експонат Музею науки у Львові – зменшена модель російського крейсера "Москва", який успішно потопили ЗСУ. Зараз відвідувачі музею мають таку ж нагоду – судно має пробоїни і його можна легко пустити на дно.  Купувати квитки слід завчасу.

Коли: 3-4 червня, 10:00-20:00.

Де: Музей науки, вулиця Стрийська, 200А. 

Ціна: 350 гривень для всіх відвідувачів зростом вище 90 сантиметрів. Малі діти і люди з інвалідністю заходять у музей безкоштовно.

Музей у темряві

Музей у темряві у Львові. Фото: 0300.com.ua. Музей у темряві у Львові. Фото: 0300.com.ua.

"Третя після опівночі" — один із найнезвичайніших музеїв Львова, де екскурсії у цілковитій темряві проводять незрячі гіди. У Києві такий музей працює ще з 2017 року, його відвідали майже 40 тисяч людей. Їхній найпопулярніший відгук — "Це має відчути кожен!". 

Наразі у Львові музей проводить виставку в темряві "Мистецтво на дотик". Пройти її можна за попереднім бронюванням самому, удвох, максимум — утрьох. Програма виставки складається з двох частин: безпосередньо сама виставка в темряві у супроводі незрячого гіда, де буквально можна відчути посмішку Мони Лізи, колони Тадж Махалу та багато інших експонатів архітектури, живопису та кіномистецтва. А також активності при світлі, під час яких можна навчитись писати шрифтом Брайля, пограти в тактильні ігри та багато іншого. 

Попередня реєстрація обов'язкова. Зробити це можна за номером телефону 073 543 03 00.

Коли: 3-4 червня, за попереднім записом.

Де: Музей у темряві "Третя після опівночі", вулиця Личаківська, 8. 

Ціна: 300 гривень. 

Ботанічний сад

Ботанічний сад.Ботанічний сад. Фото: uk.wikipedia.org.

Від початку пандемії коронавірусу у Ботанічному саду, щоб уникати скупчень людей, перестали проводити Дні відкритих дверей. Ботсад можна було відвідати двічі на тиждень лише під час екскурсій, а згодом його взагалі закрили для відвідувачів. Із середини травня один із найстаріших садів України знову відкритий для відвідувачів. 

У Львівському ботанічному саду зараз рясно квітнуть рододендрони, набирають кольорів бузки та розпускаються іриси. За словами директора Ботанічного саду ЛНУ ім. Івана Франка Андрія Прокопіва, нині відцвітають тюльпани, які подарували голландці та деякі магнолії, хоч певні види зацвітуть ще й у червні.

Коли: 4 червня, 10:00-17:00.

Де: Ботанічний сад, вулиця Черемшини, 44.

Ціна: 50-120 гривень.

Світозари. Концерт на Зелені свята

Світозари. Концерт на Зелені свята.Світозари. Концерт на Зелені свята. Фото: compositor.com.ua.

4 червня, на Зелені свята, "Світозари" запрошують на концертну програму, до якої увійдуть усі шлягери гурту та нові композиції. Гурт "Світозари" з файного міста Тернопіль, створений у 1986 році. Веселі та енергійні пісні колективу люблять і співають не лише в Україні, а й далеко за її кордонами. Серед найвідоміших композицій гурту – "Не моя вина", "Абрикосове літо", "Випускний", "Отчий дім", "Мамина криниця", "Рідний край" та інші красиві й мелодійні пісні. 

Коли: 4 червня, 18:00-21:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 200-440 гривень.

Наш Івасюк. Концерт 

Заспівати улюблені пісні під акомпанемент хорової капели України "Трембіта" у неділю, 4 червня, у Митрополичих садах зберуться кращі солісти міста: Вікторія Ященко, Ірина Доля, Ігор Гуйцалюк, Ольга Муль, Марина Коренєва. Спеціальний гість – SOWA. Диригент та художній керівник проєкту – Народний артист України Микола Кулик.

Пісні Володимира Івасюка завжди залишатимуться символом незламності українського духу: "Червона рута", "Я піду в далекі гори", "Водограй" , "Лиш раз цвіте любов", "Балада про мальви" та понад сотня інших композицій – безцінний спадок, який залишив нам поет. 

Коли: 4 червня, 19:00-21:00. 

Де: Митрополичі сади, площа святого Юра. 

Ціна: 290 гривень. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах