Безкоштовно: п'ять дивовижних місць відпочинку біля водойм у Львівській області

Безкоштовно: п'ять дивовижних місць відпочинку біля водойм у Львівській області.

Безкоштовно: п'ять дивовижних місць відпочинку біля водойм у Львівській області. Ілюстративне фото: unsplash.com.

Дозвілля та їжа
02 липня 2023 07:45
Автор: Юрій Богун

Літо – пора відпочинку біля води.  Навіть ті, хто не вміють плавати, прагнуть хоча б на вихідні виїхати до річки, озера чи водоспаду. Розповімо п'ять мальовничих місць у Львівській області, де можна безкоштовно освіжитися. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карпатське море

Це велика штучна велика водойма на лівому березі річки Стрий між селами Довге та Сопіт. Її викопали у 1979 році.

Озеро мало забезпечувати водою Львів і гідроелектростанцію та стати найвисокогірнішим водосховищем світу, але щось пішло не так... Наприкінці ­1980-х стався великий зсув – і будівництво зупинили.

На згадку про так і нереалізований проєкт залишились різні будівлі і об'єкти: будинки для персоналу ГЕС, озеро, залізобетонні конструкції верхнього і нижнього переливу води й інше. Рай для сталкерів.

Водоспад Сопіт

Це водоспад в українських Карпатах (у Сколівських Бескидах) неподалік від південної околиці села Сопіт Стрийського району. Розташований він на безіменному потічку, який впадає в річку Сопіт (права притока Стрия). Висота водоспаду – 8 метрів. 

Потічок стрімко збігає по скелі, даруючи у спеку жадану прохолоду. 

Поруч із водоспадом є паркувальний майданчик для автотранспорту й альтанки для відпочинку, а також невеличке кафе, де можна замовити бограч, шашлик і печену картоплю. 

Трускавецьке озеро

Розташоване на виїзді з міста-курорту у напрямку Борислава. Біля озера встановлена табличка "Купатися заборонено!", але на неї не зважають. Місцеві кажуть, що вода в озері дуже чиста. Купатися заборонено тому, що на березі немає станції рятувальників, не влаштовано переодягалень, вбиралень й інформаційних стендів про безпеку поводження на воді, а без цього дозволу на купання бути просто не може. Але людей на цьому озері відпочиває багато, особливо на вихідні.

Влітку тут і засмагають, і купаються, і плавають на надувних човнах, і рибалять, і смажать шашлик на березі. Біля водойми є кафе з альтанками та мангалами для оренди, де продають напої, снеки та морозиво.

Річка Стрий

Багато мальовничих місцин для відпочинку біля води є і на на річці Стрий, яка тече в межах Самбірського, Дрогобицького та Стрийського районів Львівської області і є правою притокою Дністра.

Одне з них, біля моста на в’їзді у село Сопіт. Поруч із річкою є велика злена галявина, на якій можна відпочивати, милуючись і водоймою і горами одночасно. 

Озеро в Доброгостові

Величезна водойма з мальовничими берегами у селі Доброгостів, що входить до Трускавецької громади, дуже популярне місце серед купальників, а також тих, хто хоче відпочити від міської метушні у наметах.

Озеро створене у 1963 році і жодного разу не спускалося. З 2013 року постійно проводиться зариблення водойми коропом, карасем, амуром, толстолобом, фореллю, лящем, лином, осетром. Із хижаків тут домінує щука, трапляються екземпляри більше 15 кілограмів. Тож ця місцина – "рай" для рибалок.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах