П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати влітку.
П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати влітку
Дозвілля та їжа
27 червня 2023 08:25
П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати влітку. Фото: facebook.com/slavsko.travel.

Розповімо про п'ять недорогих курортів у Львівській області для літнього відпочинку. Адже, щоб боротися з окупантами, донатити ЗСУ, волонтерити і відновлювати країну потрібно вчасно "перезавантажуватися". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Буковиця

Взимку серед лижників це дуже популярний курорт, але мало хто знає, що влітку Буковиця теж працює. І це ідеальний економний варіант для подорожі на вихідні, аби "провітрити" голову. Піднятися на канатній дорозі на вершину гори, помилуватися карпатськими краєвидами, скуштувати хашлами, приготованої на багатті... Та що ще треба для теплого літнього вікенду?!

На Буковиці немає звичних для інших курортів сувенірних ярмарків, численних ресторанів і кафе, тут не пропонують катання на конях і квадроциклах, тож розтринькати гроші вам просто не буде де. А ось спокійний відпочинок на лоні природи  забезепечний. 

Зазначимо, що канатна дорога працює у четвер, в п'ятницю та на вихідні з 11:00 до 18:00. Виїзд і спуск тривають близько 8 хвилин. 

Вартість квитка для дорослого (в обидва боки) – 100 гривень, для дітей – 80 гривень.

На вершині гори є траса з розвагами для велосипедистів та літнє кафе. Також можна прогулятися до оглядової 15-метрової вежі на горі Цюхів Верх, відстань до якої складає 6 кілометрів (підніматися близько двох годин). 

Ціни на проживання: на Буковиці немає готелів. Якщо ви не є прихильником ночування у наметі, то радимо зупинитися у Трускавці (про ціни на цьому курорті читайте нижче). 

Славсько

Славсько теж більше відоме, як зимовий лижний курорт, але, повірте, тут і влітку можна дуже гарно провести час. Цьому сприятимуть гори, річки і чисте карпатське повітря.

Найпопулярніше місце Славського – гора Тростян. Висота – 1232 метри. Піднятися на неї можна кількома пішими маршрутами, кожен з яких супроводжується чудовими краєвидами. Протягом усього року тут працює крісельний підйомник, який спростить ваш підйом на гору. 

Окрім того, серед розваг на цьому курорті гостям пропонують: риболовлю у форельних господарствах, майстер-класи у майстерні гончарства, катання на конях і квадроциклах, "тихе полювання" у супроводі місцевих гідів, гарячі чани.

Ціни на проживання: двомісний номер у приватній садибі – від 500 гривень за добу (за двох). 

Східниця

Східниця – популярний курорт у Львівській області, куди звідусіль їдуть люди, аби зміцнити здоров’я, попивши цілющої водички. Селище міського типу стало бальнеологічним курортом у 1976 році, проте про дивовижні властивості місцевих мінеральних вод відомо здавна.

Навіть кілька діб у цьому карпатському селищі дасть хороший заряд бадьорості. Це ідеальне місце для тих, кому хочеться у гори, але зі "зручностями".  Ресторани, кав’ярні, колиби, форельники, супермаркети, магазини, ринки, басейни, SPA-процедури, салони краси – тут є все для комфортного відпочинку на лоні природи.  

Східниця є доволі велика, тож радимо тим, хто планує поїздку в оздоровницю, орендувати житло поближче до "свого" джерела, адже ходити на "водопій" потрібно кілька разів на день. Для тих, хто не звик щодня долати великі відстані може бути важкувато. Та й літні зливи ніхто не скасовував. 

Ціни на проживання: двомісний номер у приватній садибі – від 450 гривень за добу (за двох). 

Трускавець

Трускавець – місто здоров’я, відомий на увесь світ бальнеологічний курорт. Як правило, сюди їдуть за "Нафтусею", "Марією" і "Софією" – цілющим мінеральним водам. Звісно, пити їх слід лише після консультації лікаря та попередньої здачі аналізів. Втім, не тільки вода, у Трускавці навіть повітря лікує, такого у великому місті немає. Так і хочеться просто ходити і дихати, милуючись природою. 

Приїхавши сюди лише на вікенд, ви встигнете піднятися до найвищої в Україні статуї Ісуса Христа, спуститися в повстанську криївку, відвідати шоу дельфінів і зоокуточок, сходити на концерт, або виставу, вмитися з молодильного джерела і "скинути" пару років, погодувати білочок і зробити з ними селфі, послухати виступи вуличних музикантів… Якщо ж плануєте провести у Трускавці усю відпустку, то радимо не обмежуватися прогулянками парком і центром курорту, а ходити в ліс, на озеро, на риболовлю, їздити на екскурсії.

Ціни на проживання: двомісний номер із власною ванною кімнатою та кухнею у приватному секторі – від 400 гривень за добу (за двох). Найдешевшу однокімнатну квартиру у багатоповерхівці можна орендувати приблизно за таку ж ціну. 

Моршин

Цей курорт не такий популярний, як Трускавець чи Східниця і в цьому головна його перевага. Тут вам не доведеться стояти у черзі, аби попити мінеральної води, у ресторані завжди знайдеться вільний столик.

Місто, зусібіч оточене заповідними лісами, потопає у зелені – неймовірне місце для літнього "перезавантаження".

У Моршині є два озера – одне з них знаходиться у житлових кварталах і називається Міським ставом, а інше – у лісі. До обох водойм із центру міста можна дійти за кілька хвилин. 

У Моршині для гостей курорту пропонують різноманітні екскурсії територією Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Варіанти є на будь-який смак – гори і витяги, скелі, термальні джерела, храми, гастрономічні тури, відвідання ферм.

Ціни на проживання: двомісний номер із власною ванною кімнатою у приватному секторі – від 400 гривень за добу (за двох). 

 

 

 

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах