Івана Купала 2023: куди піти у Львові

Івана Купала 2023: куди піти у Львові.

Івана Купала 2023: куди піти у Львові. Фото: facebook.com/Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Дозвілля та їжа
06 липня 2023 07:20

У п'ятницю, 7 липня, українці святкуватимуть день Івана Купала. Це не лише хороша можливість, привітавши знайомих Іванів та Іванок, гарно почастуватися за їхній рахунок, але й магічне свято, зустріти яке неодмінно треба у хорошій компаній. Розповімо про найцікавіші заходи у Львові для святкування Івана Купала 2023.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пісні про кохання. Хор "Гомін"

Чоловічий хор "Гомін" в очікуванні Івана Купала у четвер, 6 липня, запрошує львів'ян відвідати концерт "Пісні про кохання".

Цього вечора на сцені Органного залу лунатимуть улюблені романтичні композиції з репертуару "Гомону", а також неочікувані музичні сюрпризи.

Пісенні зізнання у коханні звучатимуть англійською, німецькою, італійською та, звичайно ж, українською. 

Детальніше про концерт

Коли: 6 липня, 19:00-20:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Бандери, 8.

Ціна: 100-200 гривень.

Тарас Чубай. Концерт

Композитор, символ української музики, голос поколінь, який надихає своїми композиціями, а його музика знаходить відгомін в кожній душі, Тарас Чубай виступить із сольним концертом у Львові у переддень Івана Купала на терасі !FESTrepublic.

Співатиме цього вечора улюблені: "Вона", "Водограй", "Червона рута" та інші пісні, які переносять у музичні мандри нашою країною. 

Коли: 6 липня, 19:00-21:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 350 гривень.

Bouquet of Songs 

Bouquet of Songs.Bouquet of Songs. Фото: philharmonia.lviv.ua

Французька співачка з винятковим ніжним та водночас потужним сопрано Серін де Лабом знову вирушає до Львова. Квитки на концерт - чудовий подарунок Іванам, Іванкам, Івановичам й Іванівнам. 

Голос та артистизм Серін де Лабом вражали кращих європейських диригентів, її харизма підкорила сотні сцен, а розкішні сукні чарували поважну публіку. 

Рік тому Серін вперше відвідала Україну щоб висловити свою підтримку та солідарність. З тих пір співачка не полишає своїх львівських слухачів і приїздить із новими програмами. 

Детальніше про концерт

Коли: 6 липня, 19:00-20:20.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 150-250 гривень.

Ярмарок на Івана в Гаю

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького  запрошує  на "Ярмарок на Івана в Гаю". Задля зручності гостей скансесу Ярмарок відбудеться на вихідні, 8 та 9 липня.

"Тут можна буде просто неба придбати крафтові товари від десятків народних майстрів та ремісників. На майстерках можна буде познайомитися з різноманітними традиційними ремеслами - від гончарства і петриківського розпису до ліжникарства та ліпки сирних коників. Малеча зможе бавитись у народні ігри та забави на Дитячій галявині", - розповіли організатори.

Окрім того, на відвідувачів чекатимуть традиційні ритми у сучасній інтерпретації від популярних музичних гуртів: "Дриг", "Ягоди", "Рогата жаба", "Родовід" та "Етерія", а особливу атмосферу для гостей у неділю творитиме відомий львівський лірник Гордій Старух.

Програма ярмаркування.

Коли: 8-9 липня, 11:00-19:00.

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, вулиця Чернеча Гора, 1.

Ціна: 150 гривень - повний квиток; 100 гривень - пільговий.

Фестиваль лаванди

Фестиваль лаванди.Фестиваль лаванди. Фото: unsplash.com.

Упродовж липня в парку "Казкові Поля" - найбільшому лавандовому полі Львівської області триватиме фестиваль лаванди. 

"Багатоцільова програма фестивалю включає в себе екскурсії, майстер-класи, благодійні концерти класичної музики, ярмарок лавандової продукції та лавандових букетів, а крафтові винороби Бібреччини проведуть в лавандовому полі незабутні дегустації вина", - розповіли організатори. 

Для дітей на території парку є ігровий майданчик та батути. 

Коли: щодня впродовж липня, 10:00-20:00.

Де: Казкові поля, вул. Галицька 169, с. Стрілки, Бібрська ОТГ, Львівська область.

Ціна: 70-120 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах