Не проґав: найгучніші фестивалі липня у Львові

Не проґав: найгучніші фестивалі липня у Львові.

Не проґав: найгучніші фестивалі липня у Львові. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
01 липня 2023 06:05

Попри повномасштабну війну в Україні, фестивальне життя у Львові триває. У другий місяць літа у місті Лева відбудеться кілька дуже цікавих заходів: Дуже смачний фестиваль, Фестиваль лаванди, Ярмарок на Івана в Гаю, Pizzicato e Cantabile, Faine Misto 2023. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дуже смачний фестиваль

У суботу та неділю, 1-2 липня, львів'ян і туристів запрошують на "Дуже смачний фестиваль". Гастрономічний захід відбудеться на вулиці Героїв УПА, 73 (третій корпус, внутрішній двір, парковка).

За словами організаторів, на перші липневі вихідні тут буде: 10 food-станцій (Daily Dose, Fat Dragon, Zwin, SHOco, Файні Льоди, Ахалі, Дідо Джозеф, L’viv Nuts); нові літні коктейлі та вино; безкоштовна зона дитячих майстер-класів від приватного садка Бембі; ігрова зона для дорослих від KAVA; додамо музики від вуличних музикантів; фотозона. 

Коли: 1-2 липня, 12:00-22:00.

Де: вул. Героїв УПА, 73 (третій корпус, внутрішній двір, парковка).

Ціна: безкоштовно.

Фестиваль лаванди

Фестиваль лаванди.Фестиваль лаванди. Фото: unsplash.com.

Упродовж липня в парку "Казкові Поля" - найбільшому лавандовому полі Львівської області триватиме фестиваль лаванди. 

"Багатоцільова програма фестивалю включає в себе екскурсії, майстер-класи, благодійні концерти класичної музики, ярмарок лавандової продукції та лавандових букетів, а крафтові винороби Бібреччини проведуть в лавандовому полі незабутні дегустації вина", - розповіли організатори. 

Для дітей на території парку є ігровий майданчик та батути. 

Коли: 1-31 липня, 10:00-20:00.

Де: Казкові поля, вул. Галицька 169, с. Стрілки, Бібрська ОТГ, Львівська область.

Ціна: 70-120 гривень.

Ярмарок на Івана в Гаю 

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошує  на "Ярмарок на Івана в Гаю", який відбудеться 8 та 9 липня.

"Тут можна буде просто неба придбати крафтові товари від десятків народних майстрів та ремісників. На майстерках можна буде познайомитися з різноманітними традиційними ремеслами - від гончарства і петриківського розпису до ліжникарства та ліпки сирних коників. Малеча зможе бавитись у народні ігри та забави на Дитячій галявині", - розповіли організатори. 

На гостей чекатимуть також традиційні ритми у сучасній інтерпретації від музичних гуртів "Дриг", "Ягоди", "Рогата жаба", "Родовід" та "Етерія", а особливу атмосферу для гостей у неділю творитиме відомий львівський лірник Гордій Старух. 

Детальна програма фестивалю.

Коли: 8-9 липня, 11:00-19:00.

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вул. Чернеча Гора, 1.

Ціна: 100-150 гривень.

Pizzicato e Cantabile 

Цьогоріч вже увосьме у стінах Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика відбувається VIII Міжнародний фестиваль літньої пори "Pizzicato e Cantabile". Його засновницею та директоркою незмінно є відома українська органістка Олена Мацелюх.

Цьогорічний фестиваль має мету об’єднувати, а найкращим гаслом для цього є "Єдність в різноманітті" – гасло Євросоюзу. Бо саме можливість об’єднувати людей задля спільної мети зараз стала найголовнішою функцією культури.

Тому на фестивалі українська музика звучатиме не розмежовано з європейською, її виконуватимуть не тільки українські музиканти, а й наші друзі, що приїхали підтримати Україну, а залу наповнить звучання найвідомішого в світі семплованого органу Собору Нотр-Дам де Парі.  

Коли: 27-31 липня, 19:00-20:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7.

Ціна: 200-300 гривень.

Faine Misto 2023

Faine Misto 2023.Faine Misto 2023. Фото: fainemisto.com.ua.

Легендарний фестиваль Faine Misto 2023 переїжджає до Львова. 28-30 липня Файні Люди знову зберуться разом у Львові на території !FESTrepublic, аби розказати світу власні історії, які варто почути. 

Коли: 28-30 липня, 15:00-22:00.

Де: !FESTrepublic, вул. Старознесенська, 24-26.

Ціна: 800-4000 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах