Куди піти у Львові на вихідних, 12-13 серпня

Куди піти у Львові на вихідних, 12-13 серпня.

Куди піти у Львові на вихідних, 12-13 серпня. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
11 серпня 2023 17:39

На початку нового вікенду традиційно розповідаємо про те, куди можна піти у Львові на вихідні, 12-13 серпня, аби "перезавантажитися". Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У суботу, 12 серпня, в Україні відзначатимуть День молоді. З нагоди свята у місті Лева буде немало цікавих заходів.

Ранкова кава з ведмедями. Екскурсія

Поезія для врятованого ведмедя Бахмута.Поезія для врятованого ведмедя Бахмута. Фото: Ведмежий Притулок Домажир.

Ведмежий Притулок Домажир у суботу, 5 серпня, запрошує на смачний сніданок на лісовій галявині та екскурсію "Ранкова кава з ведмедями". Початок о 9:00 годині, тривалість до 2 годин. 

"У відвідувачів буде можливість побачити як відбувається сніданок у ведмедів та що вони їдять, ветеринарний кабінет, кухню на якій ведмедям готують їсти та почути багато цікавих фактів про кожного з них. Зранку вони найбільш активніші і є більше шансів побачити усіх", - розповіли організатор.

Зазначимо, що у вартість водить екскурсія територією притулку та сніданок у кафе "Мед і Ягода". 

Коли: 12 серпня, 09:00.

Де: Ведмежий Притулок Домажир, село Жорниська.

Ціна: 600 гривень.

Львівський фермерський ярмарок

Львів'ян і туристів запрошують відвідати Фермерський ярмарок у Львові, який проходить щосуботи на Площі Ринок з 10:00 до 16:00. Відвідувачам пропонують широкий вибір органічних овочів, соковитих фруктів, натурального меду, домашнього молока та сиру, свіжих яєць, хліба з пекарень, солодощів і багато іншого. 

Ця щорічна міська традиція створена для підтримки наших місцевих фермерів та сприяння розвитку культури споживання локальних продуктів. 

Коли: 12 серпня, 13:00-19:00.

Де: площа Ринок.

Ціна: безкоштовно.

Український романс. Концерт

Солоспіви Станіслава Людкевича, Нестора Нижанківського, Ігоря Кушплера, а також твори інших українських майстрів романсу лунатимуть в камерному виконанні сопрано та фортепіано. Серед них – три премʼєри: пісні Ярослава Лопатинського, які були віднайдені в сімейному архіві і ніколи досі не виконувалися. Будинок органної та камерної музики запрошує на концерт "Український романс" 12 серпня. 

Детальніше про концерт.

Коли: 12 серпня, 14:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Бандери, 8.

Ціна: 100-200 гривень.

Міжнародний день молоді на території !FESTrepublic

Міжнародний день молоді на території !FESTrepublic.Міжнародний день молоді на території !FESTrepublic. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

Міжнародний день молоді, який вже вдруге з усім світом відзначаємо 12 серпня, відбудется у Львові на локації !FESTrepublic. 

На відвідувачів чекає: спідфрендинг — час знайомств, можливість знайти нових друзів; презентація концепту молодіжної столиці Європи — розповідатимуть про статус Львова 2025; нагородження молоді "Сміливі". 

Детальніше про Міжнародний день молоді на !FESTrepublic

Коли: 12 серпня, 14:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: безкоштовно.

Тільки у Львові. Концерт

Національний театр імені Марії Заньковецької запрошує шанувальників батярської музики на концерт "Тільки у Львові".  

"Ми подаруємо вам пісні, котрі звучали на львівських вулицях в 1930-х роках і стали окрасою неповторної культури львівських батярів та перлинами доби золотого львівського ретро: «Під звуки вальсу», Усміх твій таємничий», «Гей-га», Радий би я залюбитись в тебе», «Подай рученьку, «Як почуєш серця зов», «Як тебе не любити», «Я знов тобі» у авторстві Богдана Весоловського та «Знову у Львові», «Я — тут, ти – там», «Повернеш» Степана Гумініловича,а також народні: «Куплю си газету», «Файдулі, фай» та інші.  Родзинкою концерту, звичайно, буде найвідоміша пісня цього періоду «Тільки у Львові» Генрика Варса", - розповіли організатори.

Додамо, що окрім мелодій, цього дня у театрі Заньковецької жартуватимуть і згадуватимуть Львів у стилі ретро. 

Коли: 12 серпня, 17:00.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1.

Ціна: 60-300 гривень.

Дон Кіхот. Балет

Дон Кіхот Балет.Дон Кіхот Балет.

Львівська Національна Опера запрошує на перегляд балету "Дон Кіхот". Балет, створений за відомим романом М. де Сервантеса, вражає яскравою музикою, надзвичайно красивими танцями з іспансько-циганським колоритом, чудовими декораціями і костюмами. 

Тривалість – 2 години 30 хвилин.

Коли: 12 серпня, 18:00.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, проспект Свободи, 28.

Ціна: 100-500 гривень.

Міша Крупін. Концерт

Міша Крупін. Концерт.Міша Крупін. Концерт. Фото: facebook.com/Міша Крупін.

12 серпня Міша Крупін і гурт "Корупція" виступлять у Львові з благодійним концертом.

Під час виступу буде звучати виключно україномовна програма. Адже після повномасштабного вторгнення Росії, музикант не тільки переклав усі відомі хіти проєкту "Корупція", а ще й почав писати українською нові пісні.

"Я хочу, щоб нова «Корупція» стала голосом народу. Тому що пісні, які я написав під час війни, стосуються всіх нас. І вони будуть зрозумілі кожному",  — зазначив музикант. 

Коли: 12 серпня, 18:00.

Де: Malevich Night Club, проспект Чорновола, 2.

Ціна: 350-500 гривень.

Друга Ріка. Концерт

Друга Ріка. Концерт.Друга Ріка. Концерт. Фото: facebook.com/DrugaRika

Гурт "Друга Ріка" їде до Львова і везе шанувальникам програму "Supernation 2013-2023". Концерт відбудеться 12 серпня на !FESTrepublic. 

"Зіграємо пісні альбому Supernation та улюблені хіти в традиційному «другоріковському» звучанні, за яким ви сумували, поки ми гастролювали з акустичною програмою", - запрошують музиканти. 

Коли: 12 серпня, 19:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 500 гривень.

Романтична хорова музика

Львівський органний зал запрошує на концерт німецької романтичної музики у виконанні чоловічого хору "Гомін" під управлінням дириґента з Берліна Якобуса Ґладзіви.

Органіст-віртуоз Ґладзіва вражав львівських слухачів своєю майстерною грою, а в серпні постане перед публікою в новій іпостасі – дириґента-хормейстера. 

Детальніше про концерт Романтичної хорової музики

Коли: 12 серпня, 19:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Стебана Бандери, 8.

Ціна: 100-200 гривень.

Свинка Пеппа. Вистава

У неділю, 13 серпня, дітей та дорослих запрошують на веселу музичну виставу "Свинка Пеппа" від Театру ростових ляльок. Вистава відбудеться у Центрі Довженка на Сихові. 

"Весела родина Свинки Пеппи" – це динамічне шоу, що підкорить добрим гумором, яскравими танцями й піснями, захопливим інтерактивом за участю дітей та великих ляльок. У цікавій та зрозумілій формі маленьким глядачам розкажуть, як важливо цінувати дружбу, піклуватися одне про одного, поважати старших. Запрошують дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.  

Коли: 12 серпня, 11:30.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 100 гривень.

Фестиваль оплесків

13 серпня львів'ян і гостей міста запрошують на бурхливий Фестиваль Оплесків у !FESTrepublic, щоб трохи поспілкуватися і посміятися. 

"П'ять сцен. Стендап, імпровізаційні авторські шоу, поезія і музика. Фудкорти, коктейлі, пиво. Традиційний збір коштів на підтримку ЗСУ. А потім великий фінал — всі разом будемо співати "Родина, родина". 

Коли: 13 серпня, 14:00-22:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 250 гривень. 

Скиталець. Мандрівні пісні середніх віків 

13 серпня у Львівській філармонії у виконанні всесвітньо відомого ансамблю середньовічної музики «Sequentia» прозвучать давні епічні твори. 

Виконавці: ансамбль "Sequentia", Бенджамін Беґбі, вокал, середньовічна арфа Норберт Роденкірхен, середньовічні флейти Всеволод Садовий, мультиінструменталіст.

Коли: 13 серпня, 19:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 150250 гривень. 

Львівська дитяча залізниця

На початку літа у Львові відкрила сезон Дитяча залізниця. Це вже 72-й сезон руху поїздів у Стрийському парку. У 2023 році працюватиме Львівська дитяча залізниця щовихідних з 11:00 до 14:00 та з 15:00 до 18:00.

Протяжність маршруту, що складається із двох станцій – «Сонячна» та «Паркова» – становить 1,2 кілометра. Рейси виконують тепловози ТУ2-087, ТУ3-039 (для урочистих подій) і чотири вагона Pafawag. Залізничниками у цьому рухомому складі є діти, які займаються у гуртку «Юний залізничник» (заняття безкоштовні для дітей віком 11-17 років).

Коли: 12-13 серпня, 11:00-18:00. 

Де: Стрийський парк.

Ціна: 19-78 гривень. 

Як риба в місті. Квест

Як риба в місті. Квест.Як риба в місті. Квест. Фото: unsplash.com

Музей Міста (МуМі) пропонує пройти квест центром Львова "Як риба в місті". В його основі – мапа із зображеннями місць, які діти рекомендують відвідати своїм одноліткам. Також команди отримують набір мандрівника і мандрівниці з інструментами, які допоможуть розв'язати 10 завдань різної складності.

Квест розроблено для підлітків, однак завдання є достатньо цікавими для сімейних команд з дітьми, а також для дорослих.

Участь в квесті безкоштовна. Достатньо зібрати команду 2-5 осіб, зареєструватись  та підписатися на МуМі в соцмережах. У визначений час прийти до музею чи Центру туристичної інформації і позичити набір мандрівника та мандрівниці. Після проходження квесту його потрібно буде повернути. За виконані завдання, команди отримують невеликий подарунок від Музею Міста.

Квест можна отримати за такими адресами:

  • Музей Міста, площа Ринок 1, (біля входу в Ратушу, за попереднім дзвінком – 067 370 78 45). Субота – з 12:00 до 18:00.
  • Центр туристичної інформації, вулиця Руська, 20. Щодня з 10.00 до 18.00.
  • Urban бібліотека, вулиця Устияновича, 4. Субота – з 13:00 до 19:00, неділя – з 11:00 до 19:00.
  • Центральна дитяча бібліотека, вулиця Окуневського, 3. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека №4, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 9, вулиця Личаківська, 189. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 19, вулиця В. Симоненка, 10. Неділя – з 10:00 до 17:00.
  • Бібліотека № 27, вулиця Б. Хмельницького, 175. Неділя – з 10:00 до 17:00.

Коли: 12-13 серпня, 10:00-17:00.

Де: площа Ринок, 1, вулиця Руська, 20, вулиця Устияновича, 4, Окуневського, 3, вулиця Б. Антоненка-Давидовича, вулиця Личаківська, 189, вулиця В. Симоненка, 10, вулиця Б. Хмельницького, 175.

Ціна: безкоштовно.

Екоцентр

Хоча екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних.

Коли: 12-13 серпня, 10:00-15:00. 

Де: Екоцентр, вулиця Кубанська, 12.

Ціна: безкоштовно.

Домівка врятованих тварин 

Домівка врятованих тварин.Домівка врятованих тварин. Фото: facebook.com/Домівка Врятованих Тварин.

Унікальне місце у Львові, де можна зустріти найрізноманітніших тварин і птахів: лисиць, вовків, білок, єнотів, бобрів, конів, тхорів, кроликів, котів, орлів, лелек, сов, воронів… Притулок розташований у парку "Знесіння" у Львові. Вхід туди вільний і бажаний, як для волонтерів та охочих допомогти, так і для тих, хто просто хоче поспілкуватися з тваринами. Благодійні внески і гостинці для тварин вітаються. 

Що можна принести для мешканців Домівки: курятину, дрібну рибу, корм для гризунів, корм для котів і собак "4 лапи", овочі та фрукти (банани, ківі, яблука, хурма, виноград), горіхи (грецькі, арахіс), фарш, сухофрукти, зерно (насіння соняшника, кукурудза, овес). 

Коли: 12-13 серпня, 10:00-17:00.

Де: Домівка врятованих тварин, вулиця Довбуша, 24.

Ціна: безкоштовно. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах