Оксамитовий сезон: п'ять місць у Львівській області для осіннього відпочинку

Оксамитовий сезон: п'ять місць у Львівській області для осіннього відпочинку.

Оксамитовий сезон: п'ять місць у Львівській області для осіннього відпочинку. Фото: Pixabay

Дозвілля та їжа
08 вересня 08:34

Цьогорічний вересень на Львівщині дуже щедрий на тепло. У перший місяць осені синоптики прогнозують спекотну погоду – до 30 градусів тепла і відсутність дощів. Розповідаємо про п'ять місць у Львівській області для осіннього відпочинку біля води. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карпатське море

Це штучна велика водойма на лівому березі річки Стрий між селами Довге та Сопіт, що на Стрийщині. Це дивовижне місце для тих, хто не може вибрати між морем і горами. Приїхавши сюди, ви одночасно зможете насолодитися неймовірними карпатськими краєвидами та бірюзовим плесом.

Водойму викопали у 1979 році для того, аби забезпечувала водою Львів і гідроелектростанцію, ставши найвисокогірнішим водосховищем світу, але щось пішло не так... Наприкінці ­1980-х стався великий зсув – і будівництво зупинили. Потім був невдалий вибух під час розвідувальних робіт, тож вартість будівництва, а яке Радянський Союз на той момент вже й так вклав понад 50 мільйонів доларів, стрімко зросла. А потім Союз розвалився, тож проєкт "заморозили".  

На згадку про так і нереалізований проєкт залишились різні будівлі і об'єкти: будинки для персоналу ГЕС, озеро, залізобетонні конструкції верхнього і нижнього переливу води й інше. Рай для сталкерів. Тут є на що подивитися і є над чим задуматися.

Моршин

На відміну від морських, на бальнеологічному курорті туристичний сезон триває увесь рік. 

Місто, зусібіч оточене заповідними лісами, потопає у зелені. Гуляти курортними вулицями, на повні груди вдихаючи чисте карпатське повітря – задоволення, яке недоступне мешканцям великих міст.  

А ще у Моршині є два озера (одне – у місті, друге – у лісі), де можна досхочу насолодитися оксамитовим сезоном. 

Доброгостівське озеро

Величезна водойма з мальовничими берегами у селі Доброгостів, що входить до Трускавецької громади, – рай для рибалок. Тут ловлять: коропа, карася, білого амура, щуку, ляща, товстолоба, судака й інші види риби. Риболовляє є платною. 

Окрім того, це дуже популярне місце серед купальників, а також тих, хто хоче відпочити від міської метушні у наметах.

Оточене лісом і горами, Доброгостівське озеро створює ідеальну атмосферу для релаксу та насолоди природою. 

Сколе

Не кожному українському місту пощастило мати річку у центрі. Особливо таку, як у Сколе, — Опір — широку, мілку, зусебіч встелену великим гладким камінням. Влітку і ранньої осені тут багато купальників. Коли світить сонце, вода в Опорі прогрівається дуже швидко, тож тут плескаються із самісінького ранку і аж до пізнього вечора. 

Одразу за мостом через Опір розташована популярна рекреаційна зона з озером, пляжем і гірським струмком, який має назву Павлів потік. Вздовж останнього прокладена мальовнича стежка через смерековий ліс. Гуляючи нею, натрапляєте на лавочки й альтанки, де можна перепочити, а то й влаштувати пікнік. А ще ця стежка приведе вас до унікального джерела Залізна Вода. 

Водоспад Кам'янка

Розташований у межах масиву Сколівські Бескиди (між селами Дубина і Кам'янка Сколівської громади, що на Стрийщині). Це дуже популярна локація серед туристів. Тож, якщо вам хочеться зробити фото на тлі водоспаду, але без інших людей, найкраще відвідати це місце у будні, в першій половині дня.  

Висота водоспаду — близько 7 метрів. Складається він із одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки. 

Поруч із водоспадом Кам'янка є сувенірний ринок, а також кілька невеликих кафе. Готують тут традиційні для карпатського краю страви: бограч, печену картоплю з салом, ребра, шашлик, форель, млинці з медом. Тож голодними з водоспаду Кам'янка ви навряд чи поїдете. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах