Названо найпопулярніші туристичні об'єкти Львівської області за пів року

Названо найпопулярніші туристичні об'єкти Львівської області за пів року.

Названо найпопулярніші туристичні об'єкти Львівської області за пів року. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
30 сiчня 07:55

На Львівщині назвали топ 3 туристичних локацій області за відвідуваністю у 2023 році. Згідно зі статистичними даними управління туризму та курортів, туристи найчастіше відвідували заповідник «Тустань».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тустань

Фортеця, яка немає аналогів у світі за способом будівництва, а також одне з семи чудес України – розташована на Сколівщині. 

Як йдеться у повідомленні управління туризму та курортів, впродовж останніх пів року у «Тустані» побували 134 974 осіб. 

Тустань.Тустань. Фото: tustan.ua/attractions/tustan-rock

Тустань як дерев’яну фортецю заснували в другій половині 9 століття племена Білих Хорватів, проіснувала вона до середини ХІІІ ст., коли необхідність в ній відпала. Тустань була свого часу важливим стратегічним пунктом і охороняла західні рубежі Київської Русі та пізніше Галицько-Волинського князівства. Історики згадували її в літописах та ставили поруч з такими відомими містами, як Львів, Галич, Перемишль, Любачів, Теребовля, тощо. Крім важливого оборонного значення, фортеця також була митним центром у Карпатському регіоні. Купці, що рухались через терен Галичини, повинні були тут зупинитись і сплатити мито. 

Унікальність Тустані – у забудові, яка існувала на скелях багато століть тому. Археологи з’ясували: споруджуючи неприступну дерев’яну фортецю, древні майстри використовували заглиблення в камені для закріплення дерев’яних конструкцій. Дерева давно немає, а сліди в камені збереглися й досі. Сучасники не втрачають надії у майбутньому повністю відбудувати унікальну фортецю. 

Сколівські Бескиди

Друге місце за національним природним парком «Сколівські Бескиди» – 83 400 осіб.

Це Національний природний парк в Українських Карпатах, розташований у південній частині Львівської області, що охоплює частини басейнів річок Стрий та Опір. Найвища його точка — гора Парашка (1268 метрів).

Площа парку величезна – 35684 гектарів. На його території є багато неймовірних місць, які перехоплюють подих: гори, річки, струмки, водоспади, озера... Аби відвідати усі навіть відпустки може видатися замало, не те, що вікенду. 

Ведмежий Притулок «Домажир»

На третьому місці рейтингу найпопулярніших туристичних локацій – ведмежий притулок «Домажир» – 18 138 осіб відвідало місце. 

Ведмежий Притулок «Домажир».Ведмежий Притулок «Домажир». Фото: karpatium.com.ua.

Це реабілітаційний центр, метою якого є допомога та порятунок ведмедів із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. Тут є умови для утримання тварин максимально наближені до природних, що сприяє відновленню природних інстинктів та поведінки. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис квадратних метрів. 

Втім, це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді, а й великий освітньо-відпочинковий простір для сімейного дозвілля. Тут проводять концерти, майстер-класи, дегустації, ярмарки, квести й інші розваги для дітей і дорослих.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах