Три дивовижні парки Львівщини, які слід відвідати цієї весни

Три дивовижні парки Львівщини, які слід відвідати цієї весни.

Три дивовижні парки Львівщини, які слід відвідати цієї весни. Фото: facebook.com/park3020

Дозвілля та їжа
04 березня 08:27

Розповідаємо про три дивовижні парки у Львівській області, куди неодмінно слід поїхати цієї весни, аби відпочити від міської метушні та "перезавантажитися". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Арборетум у Страдчі

Арборетум у Страдчі.Арборетум у Страдчі. Фото: 032.ua

Веснянин світлинам із цього парку позаздрять усі подруги. Розташований він на північно-західній околиці села Страдч (п’ять хвилин пішки від траси Львів-Краковець). Площа парку – 5,7 гектара.

Арборетум є структурним підрозділом Ботанічного саду Національного лісотехнічного університету України. На його території зростає понад 700 представників деревної й трав'янистої флори. Та найбільше захоплює алея дугласій Мензиса, разом із різними видами туї. Ця композиція у вигляді геометричної фігури, яка висаджена деревно-чагарниковими групами за ландшафтним принципом, захоплює і зачаровує.

Парк Адамівка у Трускавці

Курорт Трускавець – прекрасне місце для весняної фотосесії. Закладений ще у 1895 році, за понад сотню років він набув свого сучасного неповторного вигляду, ставши парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва України у 1984 році, та об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення у 2020 році.

Площа парку у Трускавці близько 60 гектарів і тут кожен знайде собі немало місць для інстаграмних фото: музична альтанка чи старовинні вілли на бульварі Торосевича, струмки та озеро, сходи, лавки і доріжки, засипані жовтогарячим листям, унікальні кущі, дерева та статуї – варіантів безліч. 

Парк сучасної скульптури 3020 у Стрілках

Парк сучасної скульптури 3020 у Стрілках.Парк сучасної скульптури 3020 у Стрілках. Фото: facebook.com/park3020

Це перший публічний парк сучасної української скульптури. Відкрили його 12 вересня 2020 року в селі Стрілки. Одразу ж після відкриття парк розпочав співпрацю з Йоркширським скульптурним парком — найголовнішою інституцією презентації публічного мистецтва у Великій Британії.

У постійній експозиції PARK3020 представлені близько 40 робіт українських скульпторів, зокрема Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди, Богдана Томашевського та інших. Скульптури зроблені з каменю, металу, бетону та граніту.

Загальна площа парку — понад 16 гектарів. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах