Незвичайні безкоштовні музеї у Львові, які неодмінно вразять

Незвичайні безкоштовні музеї у Львові, які неодмінно вразять.

Незвичайні безкоштовні музеї у Львові, які неодмінно вразять. Фото: fest.lviv.ua.

Дозвілля та їжа
14 лютого 08:49

Під час війни більшості з нас довелося тугіше затягти паски, іноді на дозвілля грошей просто не залишається. Але, щоб боротися, донати ЗСУ та відновлювати Україну потрібно вчасно "перезавантажитися". У цьому матеріалі розповідаємо про музеї Львова, які можна відідати безоплатно. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Львівська копальня кави

Львівська копальня кави.Львівська копальня кави. Фото: fest.lviv.ua.

Це унікальний безкоштовний музей кави, аналогів якому ви не знайдете ніде. Це єдине місце не лише в Україні, але й у світі, де кавові зерна видобувають просто з-під землі – з надр львівської площі Ринок. "Заклад із глибинною історією, яка була розпочата Юрієм Кульчицьким ще у 1675 році, коли кавові зерна були закладені в шахті, як корисні копалини", – розповідає про заклад головний гірник Львівської копальні кави.

Запах і атмосфера справжнього Львова, історія і трохи дивовижних вигадок, добра кава, смачні тістечка, хороша література, тематичні сувеніри – усе це, а також багато неймовірних емоцій, просякнутих кавовим ароматом, чекає на відвідувачів на площі Ринок. Вхід вільний, смаколики і сувеніри, звісно ж, за додаткову плату.  

Де: Львівська копальня кави, площа Ринок, 10.

Коли: 08:00-23:00.

Ціна: безкоштовно.  

Центр води

Музей води у Львові.Музей води у Львові. Фото: facebook.com/vodokanal.lviv.

Смакувати чисту прозору воду, розгадувати загадки та спробувати себе у дорослій професії – саме на такі пізнавальні екскурсії запрошує дітей "Центр води". Під час екскурсії Музею води відвідувачі дізнаються, як організована система водопостачання та каналізації у місті Лева, та чому потрібно бережно використовувати водні ресурси. 

Охочих потрапити на екскурсію, просять зголошуватися за номером телефону (097) 359 85 02, писати у приватні повідомлення на сторінці "Львівводоканалу" у Facebook, чи на електронну пошту tgembach@gmail.com.  

Де: Центр води у Львові працює за попереднім записом. 

Коли: Центр води, вулиця Хуторівка, 24. 

Ціна: безкоштовно.

Музей "Слідами галицьких євреїв"

Музей "Слідами галицьких євреїв".Музей "Слідами галицьких євреїв". Фото: facebook.com/lvivcitywalks

Музей "Слідами галицьких євреїв" працює при всеукраїнському єврейському благодійному фонді "Хесед-Ар’є". Якщо вам цікаво дізнатися, як євреї вплинули на львів’ян, та які цінні речі залишили на згадку про свою культуру; що таке цдака і для чого був дітям спеціальний посуд фабрики Бачевіса; чому ключ від синагоги, який зберігається у Музеї, виготовлений зі скла, – неодмінно завітайте на безкоштовну екскурсію. 

Номер телефону для запису: (032) 238 98 69. 

Де: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв", вулиця Котляревського, 30. 

Коли: Кімната-музей "Слідами галицьких євреїв" працює за попереднім записом.

Ціна: безкоштовно.

Музей історії Львівської залізниці

Музей історії Львівської залізниці.Музей історії Львівської залізниці. Фото: 4studio.com.ua

Музей історії Львівської залізниці розташований у приміщенні Палацу науки і техніки локомотивного депо Львів — Захід. Музей засновано у 1973 році, він став першим музеєм залізниці на теренах України. У 2001 році до святкування 140-річчя Львівської залізниці відкрито відновлену експозицію музею історії найстарішої магістралі України.

Загалом у Музеї представлено трохи менше тисячі експонатів. Тут можна побачити зразки рейок усіх часів і народів, інвентар залізничників, форму, тримовні пасажирські квитки 1918-1921 років., і, звичайно ж, моделі різних вагонів. 

Де: Музей історії Львівської залізниці, вулиця Федьковича, 54/56.

Коли: понеділок-четвер 08:00-17:00 (12:00-12:45 обідня перерва); п'ятниця 08:00-15:45 (12:00-12:45 обідня перерва).

Ціна: безкоштовно. 

Екоцентр

Екоцентр.Екоцентр. Фото: rudana.com.ua

Хоча Екоцентр у Львові чимало людей вважають зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де діти можуть отримати хороші знання про травин та досвід роботи з ними. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рук недобросовісних господарів. Загалом у центрі є більше 130 тварин, серед яких чимало екзотичних. Також у експозиції львівського Екоцентру є кілька дуже цікавих колекцій, присвячених життю комах, плазунів, тварин і птахів. Приходьте, цікаво буде і дітям, і дорослим. 

Коли: щодня, 10:00-18:00 ( на вихдіні 10:00-15:00). 

Де: Екоцентр, вулиця Кубанська, 12.

Ціна: безкоштовно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах