Куди поїхати на Львівщині навесні: п'ять неймовірних локацій

Куди поїхати на Львівщині навесні: п'ять неймовірних локацій.

Куди поїхати на Львівщині навесні: п'ять неймовірних локацій. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
30 березня 08:20

Відчуття, коли, побувавши на природі, "перезавантажуєшся" і хочеться гори перевернути, знайоме багатьом. У цьому матеріалі розповідаємо про п'ять локацій у Львівській області, куди неодмінно слід поїхати навесні, аби відновити внутрішню гармонію. І не обов'язково чекати літньої відпустки. Беріть і їдьте!

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Долина чорних тюльпанів

Долина чорних тюльпанів.Долина чорних тюльпанів. Фото: ogorodnik.com.

Це унікальне місце у Львівській області. Червонокнижні квіти, які у народі називають чорними тюльпанами, а в науці – рябчиком шаховим (завдяки незвичайному забарвленню пелюсток), квітнуть, як правило, у квітні. Ростуть чорні тюльпани далеко не скрізь. На Львівщині у великій кількості побачити їх можна хіба в заплаві річки Дністер на околиці села Надітичі, що за пів сотні кілометрів від Львова.

Долина чорних тюльпанів у Надітичах не є розкрученою туристичною локацією, відвідувачів сюди приїздить небагато. Це ідеальне місце для спокійної прогулянки на лоні природи.

Зауважимо, що чорні тюльпани рвати не можна. Забрати цю красу з собою краще на екранах смартфонів і фотокамер.

Де: село Надітичі, Розвадівська сільська громада.

Карпатська Швейцарія

У селі Рибник Східницької громади Львівської області є оглядовий майданчик, з якого відкривається неймовірний краєвид на Карпати, річку Стрий і найдовший пішохідний міст краю. У теплу пору року дивовижне місце для єднання з природою і медитації користується неабиякою популярністю серед відпочивальників. Навесні ж людей небагато і це плюс. 

З оглядового майданчика, спорудженого над прірвою, відкривається широка панорама, від якої у перші хвилини просто перехоплює подих.

Гори, вкриті густими і не дуже лісами, каньйони, полонини з "розкиданими" на них сільськими хатами, меандр ріки Стрий, яка розширюючись, утворює невеликий острівець, який своєю чергою, неначе ділить її на дві частини, довгий і дуже хиткий підвісний дерев'яний міст (найдовший у Львівській області і лише для сміливців!), і знову безкрайні гори – на це можна дивитися довго, щоразу вихоплюючи очима якісь нові цікаві деталі. 

Де: село Рибник, Східницька Селищна громада. 

Ведмежий Притулок Домажир

Це одна з найпопулярніших туристичних локацій Львівської області у 2023 році. Попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну, у 2023 році прихисток для клишолапих відвідали майже 40 тисяч туристів. 

Ведмежий Притулок «Домажир».Ведмежий Притулок «Домажир». Фото: karpatium.com.ua.

Домажир – це реабілітаційний центр, метою якого є допомога та порятунок ведмедів із притравлювальних станцій, пересувних зоопарків, цирків, готелів і ресторанів. Тут є умови для утримання тварин максимально наближені до "диких", що сприяє відновленню природних інстинктів та поведінки. Кожен ведмідь у притулку має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тисяча квадратних метрів. 

Втім, Домажир – це не лише місце, де живуть врятовані ведмеді, а й великий освітньо-відпочинковий простір для сімейного дозвілля. Тут проводять концерти, майстер-класи, дегустації, ярмарки, квести й інші розваги для дітей і дорослих.

Де: Ведмежий притулок Домажир, вулиця Ведмежий Край, 1, село Жорниська, Івано-Франківська селищна громада.

Карпатський маяк

Хребет Цюхів завжди славився неймовірними краєвидами, а не так давно тут з'явився ще й "Карпатський маяк", який звідусіль вабить до себе туристів. 

15-метрова оглядова вежа, з якої в хорошу погоду видно не лише Дрогобич, Трускавець, Борислав, Східницю, гору Парашку та долину річки Стрий, які знаходяться поруч, а й Львів та Івано-Франківськ, до яких не менше 100 кілометрів, з'явилася у 2022 році. Це ідеальне місце, аби подумати про життя-буття й прийняти важливе рішення.  

"Карпатський маяк" є "родзинкою" проєкту "ВелоБескиди", який передбачав будівництво 12 сучасних об’єктів туристичної велосипедної та пішохідної інфраструктури на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця. На жаль, більшість велодоріжок поки що є лише на мапі. 

Де: біля села Орів, Трускавецька міська територіальна громада. 

Арборетум у Страдчі

Арборетум у Страдчі.Арборетум у Страдчі. Фото: 032.ua

Веснянин світлинам із цього парку позаздрять усі подруги. Розташований він на північно-західній околиці села Страдч (п’ять хвилин пішки від траси Львів-Краковець). Площа парку – 5,7 гектара.

Арборетум є структурним підрозділом Ботанічного саду Національного лісотехнічного університету України. На його території зростає понад 700 представників деревної й трав'янистої флори. Та найбільше захоплює алея дугласій Мензиса, разом із різними видами туї. Ця композиція у вигляді геометричної фігури, яка висаджена деревно-чагарниковими групами за ландшафтним принципом, захоплює і зачаровує.

Де: село Страдч, Івано-Франківська селищна громада.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах