Дізнайся: який у Львові показник тепла за січень в будинках без лічильників

фото з сайту Teemalehed - DELFI

фото з сайту Teemalehed - DELFI

Комуналка
17 лютого 2017 10:40

За цей місяць львів'яни, які живуть у будинках, де не має приладів обліку тепла, платитимуть понад 30 гривень за кожен обігрітий метр квадратний.

Нагадаємо, цей показник щомісяця змінюється і залежить від того, скільки споживали тепла мешканці, у будинках яких є лічильники, пише газета Експрес.

"У жовтні усереднений показник споживання тепла для мешканців, яким надає послуги з теплопостачання ЛМКП "Львівтеплоенерго", становив 12,95 гривні за квадратний метр. У листопаді -- 19,71 гривні, у грудні -- 26,41. А за січень оплату за теплопостачання для споживачів, які живуть у будинках без лічильників, нараховуватимуть, застосовуючи середньозважений показник 30,91 гривні за метр квадратний опалювальної площі", -- розповідає Ганна Пищула, речниця ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Оскільки у Львові послуги теплопостачання надає також ЛКП "Залізничнетеплоенерго", то це підприємство окремо визначає середньозважені показники споживання тепла.

"Для наших споживачів, які живуть у будинках без лічильників тепла, у жовтні середньозважений показник становив 11,39 гривні за квадратний метр опалювальної площі, -- розповідає Ярослава Єлфімова, заступник директора з економічних питань ЛКП "Залізничнетеплоенерго". -- У листопаді він становив 24,23 гривні, у грудні -- 24,81, а у січні -- 31,04. У нас сьогодні без приладів обліку тепла всього 11 будинків -- 79 квартир".

У теплоенерго кажуть, що постанова Кабміну №865 від 30 листопада 2016 року, згідно з якою щомісяця визначають середньозважені показники споживання тепла для будинків без лічильників, діятиме лише до кінця опалювального періоду. Наголошують на цьому, бо мешканці деяких будинків, де є прилади обліку, почали ламати лічильники, аби платити менше.

Дивись ще:

Новація: львів'яни платитимуть за газ відповідно до його калорійності

Подати показники онлайн: на сайті “Львівобленерго” з'явився "Персональний кабінет"

Без паніки: у Львові поки що світла не вимикатимуть

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах