«Львівобленерго» напрацьовує нові графіки відключень світла

«Львівобленерго» напрацьовує нові графіки відключень світла. ЇЇ Фото: fastivnews.city.

«Львівобленерго» напрацьовує нові графіки відключень світла. ЇЇ Фото: fastivnews.city.

Комуналка
22 травня 2023 21:22

На Львівщині на енергетичних об’єктах тривають ремонтні роботи, тож можливе припинення електропостачання. Ремонти проводять задля того, щоб підготуватися до зими і без аварій увійти в опалювальний сезон. Ремонти триватимуть до жовтня. Про це повідомили в «Львівобленерго».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Зараз дефіциту немає, тому немає і відключень. Треба враховувати багато чинників: ворожі атаки, ремонтну кампанію, погодні умови. Це все може впливати на баланс генеруючої потужності в енергосистемі України», – зазначив технічний директор «Львівобленерго» Роман Іванців.

Відключення можуть застосовувати як до юридичних осіб, так і до всіх споживачів. Зокрема, йдеться про графіки погодинних відключень. Зараз напрацьовують зміни до цих графіків. Їх мають згодом оприлюнити на сайті «Львівобленерго». Окрім того, можуть бути й аварійні відключення, про які завчасно повідомити неможливо. 

«Дефіцит потужності може виникати з 18:00 до 23:00, адже саме тоді найбільше навантаження на систему. Тому прошу в цей час максимально розумно використовувати електоенергію. Також краще обмежити використання енергоємних приладів і зовнішньої реклами, щоб ми могли спокійно пройти цей період. Найбльше електроенергії влітку споживають кондиціонери і охолоджуючі станції. Додам, в будь-яку пору року найбільше потужності споживають побутові прилади, зокрема, електрочайники», – наголосив Роман Іванців. 

Як повідомляє Львівська міська рада із посиланням на «Львівобленерго», зокрема, погіршення електропостачання можливе у мешканців вул. Кульпарківської (разом з прилеглими вулицями), вул. Симоненка, вул. Любінської, вул. Городоцької (район Привокзального ринку), вул. Виговського, вул. Петрлюри та вул. Садової. Також можливе погіршення електроживлення у медичних та інших установах, розташованих у районі вказаних вулиць.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах