5 причин пити чорний чай

5 причин пити чорний чай - фото

5 причин пити чорний чай - фото

Стиль життя
30 листопада 2023 19:49

Мало хто обходиться без чашечки насиченого чорного чаю. Однак, щоб отримати максимум користі та смаку, варто присвятити час знайомству з чаєм, і обирати справжніх оригінальних представників. П’ять цікавих причин для їх постійного пиття наведемо просто зараз.

Ну, як же обійти увагою чорний чай? Його знайомий охоплюючий смак переносить у найкращі стани й спогади. Особливо, якщо обраний чай зі знанням і з любов’ю. Сьогодні дізнаємося ще більше про цей зігріваючий напій, і полюбимо його ще сильніше.

Причина 1. Насправді – червоний!

Насправді чорний чай на його батьківщині, в Китаї, називають червоним. Це сильно ферментований напій, про насиченість та міцність якого говорить його колір. У Європі його стали називати чорним через відтінок настою. Ввівши моду на чаї, британці спочатку сприймали їх лише за кольором: чорним чи зеленим. На відміну від слабкоферментованого зеленого, чорний чудово переносив транспортування океаном, і тому довго залишався більш популярним. А ви тепер точно знаєте, що ваш улюбленець – це червоний чай.

Причина 2. Традиції – наше все

Саме завдяки популярності чорний чай став традиційним напоєм у безлічі культур. Про його корисні властивості ходять легенди, він дійсно покращує настрій, а пити його можна по-різному:

  • без цукру й меду, щоб відчути його первозданний смак;
  • із підсолоджувачами (сьогодні – ще й некалорійними штучними);
  • з молоком чи вершками (як англійці);
  • з лимоном;
  • із льодом;
  • із прянощами (як в Індії);
  • із фруктовими чи квітковими додатками й ароматизаторами, які чудово пасують насиченому напою.

6568b705a2c6c.webp6568b705a2c6c.webp

Причина 3. Різноманіття видів

Окрім численних додатків, які надають нового звучання симфонії чорного чаю, він сам поділяється за безліччю класифікацій:

  • байховий (розсипний) чи пакетований;
  • плитковий чи гранульований;
  • китайський, індійський, цейлонський;
  • крупно- чи дрібнолистовий;
  • високогірний чи рівнинний;
  • сильно- чи середньоферментований.

Серед всього цього розмаїття легко обрати щось для себе: наприклад, Дянь Хун просто з китайського Юньнаню (обрати його можна тут https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay/vid-dyan-hun), чи індійський Ассам.

Причина 4. Універсальний смак та подарунок

Інтенсивний аромат, приємна терпкість та відсутність гірчинки роблять чорний чай фаворитом для знавців та аматорів. Він зрозумілий, знайомий, асоціюється з найкращими моментами життя й міцно увійшов у наше життя. Чорний чай є чудовим подарунком людині будь-якого статусу, приємним сувеніром та символом вдячності та затишку.

Причина 5. Легке заварювання

Із чорним чаєм не влаштувати видовищної чайної церемонії, зате він дарує комфорт і дозволяє якомога швидке отримати задоволення від свого аромату та смаку. Все, що потрібно – скип’ятити воду й настоювати чайний лист протягом 3-5 хвилин. Обирайте будь-який посуд для заварювання, будь-які улюблені чашки, а головне – найприємнішу компанію для чаювання.

А щоб відшукати й купити чорний чай, який пасуватиме вашому смаку, просто зараз переходьте за цим посиланням https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay на каталог New Tea, та обирайте свій найсмачніший напій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах