Особливості рому Хавана Клаб, що роблять його популярним

Особливості рому Хавана Клаб, що роблять його популярним - фото

Особливості рому Хавана Клаб, що роблять його популярним - фото

Стиль життя
26 березня 19:23

М'якість і дивовижний посмак, чудовий насичений аромат — ром Havana Club достатньо скуштувати лише один раз, щоб запам'ятати його привабливі особливості. Невипадково алкоголь цієї торгової марки вважається одним із найбільш продаваних у світі та найкращим серед кубинських міцних напоїв. Сьогодні успішно експортується весь асортимент популярної продукції, за винятком 1–2 сортів.

Історія появи бренду Havana Club

Візитівка Куби та її національний символ — саме так називають легендарний бренд Хавана Клаб, який був створений 1934 року. Компанія уособлювала весь багаторічний досвід успішної роботи майстрів ромеро на сімейному заводі Хосе Аречабали, розташованому в містечку Карденас. Різні види рому, які досі виготовляють за традиційними рецептурами, запатентованими 1934 року, успішно експортують до багатьох країн по всьому світу. Конкурувати з алкоголем Хавана Клаб може далеко не кожен продукт.

Привабливі особливості популярного кубинського рому

Цікаво, що в технології виготовлення напоїв немає єдиної концепції. Головними причинами популярності рому, який можна замовити в Maudau, майстри купажу вважають:

  1. Використання виключно преміальної сировини. Для виготовлення алкоголю потрібна тростинна патока. Досвідчені майстри ретельно відбирають рослини та доставляють на завод тільки найкращі, добре визрілі стебла.
  2. Унікальну традиційну рецептуру. Вона передбачає використання преміальної сировини та чіткість і послідовність усіх необхідних процесів.
  3. Спеціальну технологію витримування алкоголю. Виробництво зводиться до добування патоки з цукрової тростини, її правильної ферментації, перегонки спиртів, їхньої витримки та купажування.

Відомий лише один із секретів створення популярного рому з чудовим смаком і ароматом. Це ретельне і грамотне витримування сировини. В основі будь-якого напою з лінійки — спирти, які обов'язково дозрівають у дубових бочках. У деяких рецептурах передбачається з'єднання основи з молодими дистилятами. Для створення інших напоїв її змішують з іще більш витриманими спиртами. Після такого з'єднання купаж знову піддається дозріванню. Кубинський ром Хавана Клаб — це різноманітні напої від кришталево-білого кольору до різних відтінків бурштинового, залежно від сорту та витримки. Яскраво відчутні аромати — прянощі, ваніль, кава та деревина. Білі та золотисті сорти, як правило, використовують для приготування коктейлів. Темний ром Хавана Клаб п'ють не розбавляючи, але доповнюють сигарою чи легкими фруктовими закусками. Це можуть бути ягоди або нарізка з дині, манго, ананаса. У смаку напоїв переважають пряно-тютюнові нотки з оригінальними фруктово-квітковими солодощами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах