У Львові створять мурал та меморіальну дошку на честь загиблого у війні Юрія Руфа

У Львові створять мурал та меморіальну дошку загиблому на війні Юрію Руфу

У Львові створять мурал та меморіальну дошку загиблому на війні Юрію Руфу Фото: dilo.net.ua

Люди міста
13 липня 2022 16:19

У Львові створять мурал та меморіальну дошку, присвячені загиблому на війні проти росіян поету і громадському діючу Юрію Руфу (Дадаку). Для реалізації проекту громадські активісти, волонтери, військові та друзі воїна оголосили збір коштів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомила одна з ініціаторок збору, однокласниця Юрія Руфа Ольга Тесляк, мурал має з’явитися на багатоповерхівці у мікрорайоні Сихова. Локацію вже обрали, але її не розголошують. Меморіальну дошка буде встановлено на будівлі школи №93, де навчався Юрій Руф. 

Фото зі сторінки Ольги ТеслякФото зі сторінки Ольги Тесляк

«Коли ми добивалися того, щоб вул. Некрасова перейменували на честь Юрія Руфа, то це не тому, що він загинув у війні, бо таких дуже-дуже багато. А тому, що саме Юра зробив величезний внесок в українізацію Львова та України загалом. Він був серед тих, хто домігся знесення п’ятикутної зірки на Марсовому полі, пояснював суспільству, що пам’яток радянщини не повинно бути, так само російської літератури чи російської музики в закладах. Він це постійно робив своїми діями, і його ідею його ми хочемо нести та розвивати. Так, щоби його мурал нагадував всім, що таких українців багато, і ми ніколи не здамося», – розповіла Ольга Тесляк Tvoemisto.tv.

Фото зі сторінки Ольги ТеслякФото зі сторінки Ольги Тесляк

Аби створити мурал і меморіальну дошку потрібно 115 тисяч гривень. Станом на сьогодні вже зібрали 45 тисяч. За ці кошти мають придбати необхідні матеріали, виготовити меморіальну дошку та оплатити роботу художнику. Риштування безкоштовно має надати Львівська міська рада. 

Нагадаємо, Хмельницькому з’явилася вулиця названа на честь львів’янина Юрія Руфа, який загинув у боях з російськими окупантами на Луганщині. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах