Біометричний паспорт: не станьте жертвою шахраїв

фото nahnews.com.ua

фото nahnews.com.ua

Суспільство
17 сiчня 2015 10:04

Державна міграційна служба закликає громадян не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують оформлення біометричних паспортів за підвищеними тарифами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міграційної служби.

"Жодна організація в Україні, крім Державної міграційної служби України, не наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - нагадують у відомстві.

У зв'язку  з введенням біометричних паспортів активізувалися численні шахраї і фірми-посередники, які пропонують "прискорити" оформлення біометричного паспорта або ж оформити цей документ.

"Розцінки на послуги таких посередників коливаються від 1000 гривень і більше. Закінчується це, як правило, в кращому випадку звичайним оформленням документа в міграційній службі у встановлений законодавством термін, в гіршому - втратою коштів і неотриманням документа", - зазначають в Міграційній службі.

Там нагадують, що тільки співробітники міграційної служби здійснюють фотографування, сканування підпису і відбитків пальців рук особи, і без особистої присутності людини в підрозділі ДМС ці процедури провести неможливо.


Ситуація з біометричними паспортами у Львові


Щодня кілька сотень людей записуються в черги, щоб отримати біометричний паспорт. Люди самі контролюють черги і ночують у машинах біля міграційної служби. Про це в ефірі ТРК Львів заявила Лідія Котеляк, в. о. начальника Головного управління Державної міграційної служби.

"Щодня люди створюють великі черги. Проте ми не встигаємо прийняти документи у всіх. За день приймаємо близько 40 осіб", – сказала Лідія Котеляк.

"На жаль, оформити документи можна лише в двох місцях. Це пов’язано з тим, що ми не встигли протестувати все необхідне обладнання в районах. До того ж деяке обладнання ми отримали недоукомплектованим. Найбільший ажіотаж з виготовленням біометричних паспортів сьогодні в Київській та Львівській областях. Саме тому обладнання потрібно протестувати негайно", – зазначила Л. Котеляк.


Де оформити 


Сьогодні у Львові оформити біометричний паспорт можна лише у двох установах:

в Державній міграційній службі на  вул. Руданського, 3, тел.: (032) 261-49-02 

та в ДП "Паспортний сервіс" – центрі оформлення та видачі закордонних паспортів ДП "Документ" у Львівській області, вул. Б. Хмельницького, 212, тел.: (32) 245-54-40

Вартість виготовлення - 518 грн, термін оформлення - 20 робочих днів. Якщо потрібно оформити в прискореному режимі  - 775 грн.

Відповіді на найпопулярніші питання про біометричні паспорти - тут.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

З собаками можна: 58 майданчиків, де вигулювати тварин у Львові [ПЕРЕЛІК, КАРТА] 

Водохреще, льодові скульптури, моржі та "Плач Єремії": як провести 19 січня у Львові

Міжнародний фестиваль надії прямує до Львова: відомі співаки, оркестри та наймасштабніший хор з 2015 людей 

 

 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах