Оферта на завтра: Водохреще, льодові скульптури, моржі та "Плач Єремії"

фото: panoramio.com

фото: panoramio.com

Події
18 сiчня 2015 18:15

Водохреще, що відбудеться 19 січня, є останнім у циклі різдвяно-новорічних свят. У цей день українці традиційно святять воду, яку потім вважають лікувальною. Також на Водохреще, чи як його ще називають Йордан, люди, що не бояться холодів, можуть пірнати у ополонку: кажуть, що це заряджає енергією на весь рік. 

Vgorode вирішив дізнатись, як проходитиме свято Водохреща у Львові, які події варто відвідати та чим можна зайняти себе 19 січня. 


Освячення води на площі Ринок


Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Освятити воду на Водохреще можна й у церкві, але головне освячення традиційно відбудеться на площі Ринок. Загальноміське освячення води почнеться о 13:00 з виступу хору "Орфей", який виконає різдвяні коляди. Після, о 13:30, відбудеться загальноміський молебень за участю духовенства різних християнських конфесій міста. Цього року, відповідно до графіку, чин освячення води очолить Високопреосвященний владика Димитрій, Митрополит Львівський і Сокальський Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Саме освячення води відбудеться о 14:00. Традиційно у Львові освячення води звершується у атмосфері міжконфесійної злагоди. Участь у ньому беруть участь представники Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької Церкви.

Порада Vgorode. Якщо ви не любите натовп - краще утримайтесь від відвідин цього заходу, бо на святі очікується велика кількість людей. На освяченні води у 2014 році була штовханина, навіть міліція та пластуни не могли втримати натовп охочих до свяченої води.

Під час урочистих заходів також буде перекрито площу Ринок для руху трамваїв, тому скорегуйте свої маршрути.

Де: Площа Ринок

Коли: 13:00


Йорданське святкування 2015

Фото: garbuz.org.ua

Фото: garbuz.org.ua

Також усіх охочих запрошує Яворівський національний природний парк. 19 січня там відбудеться "Йорданське святкування 2015". Програмою передбачено освячення води, купання в ополонці, виступи вертепів та фольклорних колективів, спільні колядки та щедрівки біля ватри та багато іншого. 

Йорданське святкування пройде у відпочинковому осередку "Верещиця", с. Верещиця Яворівського району Львівської області. 

Йорданське святкування єднає усіх у спільній молитві, бо за доброю традицією обряд освячення води здійснюють священики різних конфесій, а купання в ополонці в день Водохреща Господнього – запорука доброго здоров’я на весь рік. До того ж, після купелі всі бажаючі зможуть посмакувати чаєм із розточанського різнотрав’я та зігрітися біля спільної ватри, обіцяють організатори.

Де: осередок "Верещиця", с. Верещиця Яворівського району Львівської області

Коли: початок о 13:00

Як доїхати


Моржі на озері

Фото: panorama.it

Фото: panorama.it

Львівські моржі на Водохреще традиційно збираються пірнати у Левандівське озеро. Для цього вони зустрінуться біля ресторану "На озері", що знаходится за адресою вул. Повітряна, 2Б.  

Тож, якщо у вас є бажання зануритись у воду, можете прийти за цією адресою та особисто познайомитись зі львівським клубом моржів.

Додамо, що сам ресторан 19 січня працювати не буде. 

Де: район ресторану "На озері"


Зимове купання та туристична баня


фото: berezka.kz

фото: berezka.kz

Також львів’яни мають змогу спробувати зимове купання, яке організовує "Туристсько-спортивний клуб "Манівці" на озері в парку "Погулянка".

З 12:00 до 19:00 запрошують до купання в озері, а о 19:00 розпочнеться туристична баня.

"Це пічка, викладена з каміння, яка протягом дня напалюється дровами. Ввечері уже розігріта піч накривається спеціальним великим "наметом", який може вмістити до 20 учасників", – пояснили організатори.

Участь у бані безкоштовна для всіх охочих. Усе, що потрібно взяти із собою – це "банний комплект".

Про намір приєднатися до бані організатори просять попередньо повідомити за тел. (097) 918-51-32

Де:  за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини (вул.кінцева зупинка трамваю №7)

 


Конкурс льодових скульптур


Фото: panoramio.com

Фото: panoramio.com

Грандіозним завершенням Різдвяного ярмарку 2015 буде конкурс льодових скульптур. Він проходитиме 18-19 січня біля головної ялинки Львова на проспекті Свободи. 

Величні скульптури робитимуть з льодових брил на очах у відвідувачів. Також відвідувачі зможуть проголосувати за найкращу з їх думки скульптуру, та обрати таким чином переможців конкурсу.  

Це гарний привід подивитись на чудові скульптури та зробити унікальні фото для свого альбому, бо скульптури з льоду довго не простоять.

Де: Проспект Свободи

Коли: 18 та 19 січня


Тарас Чубай та "Плач Єремії" – 25 років


Фото: struna.net

Фото: struna.net

Вже ввечері охочі зможуть насолодитись піснями гурту "Плач Єремії", який відзначатиме 25 років творчої діяльності. Музиканти вирішили це робити саме у Львові, у місті, де починалася їх творча діяльність.

"Плач Єремії" — український концептуальний рок-гурт. Є одним з найвизначніших українських рок-гуртів, вважається в Україні культовим. Гурт здобув чимало вітчизняних нагород у номінації рок-музики.

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Коли: 19 січня, 17:00, 19:30 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кінопрем'єри цього тижня у Львові: "Мамочка", "Хакер", "Виклик безодні", "Медведі-сусіди"

Де провести дитяче свято у Львові: ціни на будь-який гаманець

Пізнаємо невідомий Львів: будинок-кросворд, Пікассо в трусах, пам'ятник рюкзаку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах