Біля Львова на похорон 12-річної Діани Ленківської школярі принесли море білих квітів

фото з сайту kp.ua

фото з сайту kp.ua

Суспільство
14 травня 2015 18:02

Шестикласниця померла від рани, яку отримала при падінні з велосипеда.


Місцеві жителі звинувачують в її смерті  лікарів


Ця трагедія схвилювала всю область. 12-річна школярка Діана Ленківська каталась у неділю вдень на велосипеді, впала і отримала травму – рану в паховій ділянці тіла, зачепивши магістральну судину, пише kp.ua.

Трагедія сталася  в передмісті Львова – Винниках. Дівчинку одразу підхопили на руки сусіди, віднесли до хати, викликали швидку і самі спробували зупинити кров. За словами місцевих мешканців, медики, які прибули, відвезли її  до найближчої лікарні – у Львівський обласний шпиталь інвалідів війни і репресованих, але там не було відповідних спеціалісті в неділю. Львівські хірурги теж не змогли врятувати дівчинки. Через п’ять годин Діана померла в операційній.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "навмисне вбивство", розслідуються обставини смерті дитини, встановлюються її причини. Медики ситуації не коментують, але говорять, що зробили все, що змогли.

- Дитину прийняли одразу. Взяли в операційну, оскільки випадок був невідкладний, -  розповідає заступник головного лікаря з хірургії Львівської клінічної лікарні № 8 Ігор Стояновський. - Вся чергова бригада почала реанімувати дівчинку. Вони зробили все, але, на жаль, врятувати дитини не вдалося. В дівчинки була рвана рана пахової ділянки з пошкодженням магістральної судини.

Місцеві мешканці переконані, що Діана загинула через нерозпорядливість медиків – мовляв, і "швидка" прибула лише через годину, і на зайвий заїзд до винниківського шпиталю було страчено час.

- Колись я навіть уявити не могла, що дитина може загинути через падіння з велосипеда, - скрушно хитає головою мешканка Винник Мар’яна Василівна. – Адже не через рану дівчинка померла, а через те, що їй вчасно не надали допомогу. Не уявляю, як ті лікарі зможуть жити з усвідомленням того, що їй вчасно не надали допомоги. Просто не уявляю, як з цим можна жити.


Захоплювалась футболом і любила вчитися


Зрештою, медики звинувачень не приймають – за їх словами,  "швидка" прибула у Винники зі Львова максимально швидко, вже в лікарні лікарі не тратили марно ані хвилини часу, тут же взялися реанімувати маленьку пацієнтку.

- Це неправда, що "швидка" їхала аж годину, і те, що дитину повезли до шпиталю, - відзначає головний лікар Львівської станції швидкої допомоги Наталя Поважук. – Бригада приїхала з проспекту Червоної калини до Винник рівно через 28 хвилин після виклику, і дівчинку одразу доправили до восьмої лікарні.

Чи стала дійсно втрата крові причиною смерті Діани – встановлюють експерти. Винним у її смерті, якщо такі будуть знайдені, загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

За словами керівника прес-служби ГУ МВС України у Львівській області Світлани Добровольської, правоохоронці ще не одержали результатів експертизи, і називати причину смерті ще рано. Медики також не поспішають з висновками, хоча не заперечують, що була суттєва втрата крові. Але чи стала ця причина фатальною?

 Мама дівчинки дуже важко переживає смерть єдиної дитини.

- Діанка росла без батька, у нього інша сім’я, - зітхають сусіди. – Мама її сама не своя.

На похоронах її підтримували попід руки, сердешна ледь трималася на ногах від горя.

Дівчинка навчалась в 6-а класі школи № 47 у Винниках. Вже в понеділок, йдучи на уроки, діти зупинялись біля похоронки на стовпі біля школи і  були в шоці від жаху – їх подружки, веселої, комунікабельної, яка дружила з усіма учнями, більше немає. У ті дні плакав весь клас.

- Діана була дивовижною дитиною, вона встигала абсолютно все, - розповідає класний керівник 6-а класу школи № 47 Уляна Стефанишин. – Вчилась дуже добре: з усіх предметів у неї були високі оцінки. Її улюбленим заняттям був футбол – з хлопчаками постійно бавилася  м’ячем.  Товариська, весела, життєрадісна. Діти важко сприйняли її смерть, плакали.

Діану Ленківську поховали на старому цвинтарі в Винниках, поруч з бабусею. Попрощатися прийшли всі однокласники – принесли вінок і море білих квітів.


 Після смерті  маленької Діани львів'яни хочуть придбати для Винник реанімобіль


Біля Львова на похорон 12-річної Діани Ленківської школярі  принесли море білих квітів фото

фото з сайту www.032.ua

Львів'янин Олег Панас запропонував придбати б/у реанімобіль для мешканців Винник. Користувачі в  соціальних мережах активно поширюють його ідею та схвалюють таку пропозицію

"В мене є друзі, які допоможуть з вибором і купівлею реанімобіля”, - написав Олег Панас

"Я не претендую на славу чи гроші, але якщо є охочі підтримати мої думки - давайте разом щось робити. Офіційно я волонтер Благодійного Фонду "Нова країна". В мене є друзі, які допоможуть з вибором і купівлею реанімобіля", - написав Oleg Panas у Фейсбук.

Нагадаємо, 10 травня близько 13:00 у Винниках 11-річна дівчинка впала з велосипеда. Через отримані травми та велику втрату крові дитину не вдалось врятувати.

 Львів у новинах:

У Львові воєнком за хабар "відмазував" від призову до армії 

Кухарі закладу, де сталося масове отруєння, можуть отримати три роки тюрми 

Кто сможет протестировать: по всему Киеву и Львову запускают бесплатный 3G 

 

        

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах