Кабмін затвердив Львівську ОТГ: які населені пункти ввійшли

Кабмін затвердив Львівську ОТГ: які населені пункти ввійшли. Фото: Львівська міськрада.

Кабмін затвердив Львівську ОТГ: які населені пункти ввійшли. Фото: Львівська міськрада.

Суспільство
27 травня 2020 16:08

Уряд прийняв рішення про створення Львівської ОТГ, до якої увійшло близько 18 сусідніх населених пунктів. Відповідне рішення Кабмін затвердив сьогодні, 27 травня. Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив, що це таки сталося.

«Львівська ОТГ створена! Дякую всім, хто вник у проблему, детально розібрався з аргументами сторін та ухвалив таке рішення. Всім, хто, користуючись нагодою, пробував відірвати щось від Львова, також дякую. Ви нас мобілізували і показали всім свої справжні наміри. Бо пафосно говорити про „Великий Львів“ на телеканалах і робити його насправді - це, виявляється, цілком різні речі», — написав львівський мер.

До Львівської ОТГ, окрім, власне, Львова, увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів.

Так, відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовицької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Рясне-Руське, Підрясне) сільських рад.

Окремо уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ (у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад) та Оброшинську ОТГ (у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад).

Село Суховоля, що поблизу Львова, увійде у Зимноводівську ОТГ, а село Бірки – в Івано-Франківську.

Зазначимо, що загалом в області передбачено 73 об’єднані територіальні громади.

Нагадаємо, у Львові затвердили програму відновлення «Львів завтра». Її розробила міська рада спільно з епідеміологами, науковцями та підприємцями. Метою програми є максимально швидке покращення соціально-економічного і культурного розвитку міста.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах