Не коронавірусом єдиним: львівські лікарі заявили про нові небезпечні віруси грипу

Не коронавірусом єдиним: львівські лікарі заявили про нові небезпечні віруси грипу.  Фото: unsplash.com

Не коронавірусом єдиним: львівські лікарі заявили про нові небезпечні віруси грипу. Фото: unsplash.com

Суспільство
01 жовтня 2020 09:59

Львівські медики заявили про нові раніше невідомі віруси грипу. Кажуть, нові збудники грипу і відсутність імунітету можуть призвести до різкого росту захворюваності цієї осені. А на додачу до COVІD-19 нові віруси грипу можуть дуже небезпечними. Про це розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут у програмі «Стінка на стінку».

За його словами, цього епідемічного сезону в Україні лютуватимуть: грип Guangdong-Maonan (H1N1), Hong Kong (H3N2), це грип А, а також віруси групи B: Washington (Victoria) і Phuket (Yamagata). Крім Phuket.

«Нас дійсно турбує ситуація з грипом. Як поведе себе коронавірус і як поведуть себе ті збудники, ніхто на сьогодні не скаже. Бо з коронавірусом в тій формі Covid-19 ми ще не стикалися. Ніхто і ніколи. Ні науковці, ні тим більше практики не можуть спрогнозувати. Але безумовно треба думати відносно захисту», – наголосив Олег Когут.

Медик радить вакцинуватись уже, наголошуючи, що вже з початком жовтня українці вступатимуть в епідемічний період захворюваності на грип і гострі респіраторні захворювання. Для того, щоб виробився імунітет, після вакцинації має минути щонайменше два тижні.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах