Коронавірус "молодшає": львівські медики зробили гучну заяву

Коронавірус "молодшає": львівські медики зробили гучну заяву. Фото: unsplash.com (умовне).

Коронавірус "молодшає": львівські медики зробили гучну заяву. Фото: unsplash.com (умовне).

Суспільство
06 жовтня 2020 16:49

Коронавірус "молодшає", на Львівщині фіксують тяжкі клінічні випадки у пацієнтів 35+. Про це розповіла лікар-інфекціоніст 5-го відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Людмила Гринів. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

"На жаль, у нашій лікарні збільшується кількість хворих, перебіг захворювання стає важчим та тривалішим. Групи ризику не змінились – це старші люди, та пацієнти із супутніми хворобами. Але на сьогодні ми маємо тяжкі клінічні випадки у пацієнтів молодого віку – від 35 років. Причиною тяжкого перебігу в таких випадках є не вік, а саме наявність тих чи інших хронічних захворювань", – заявила Людмила Гринів.

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис підтвердив, що протягом останніх двох тижнів у Львівській області відзначається негативна динаміка і по кількості звернень, і по кількості госпіталізованих, і по стану пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою.

Він також наголосив, що в осінньо-зимовий період, окрім коронавірусу, поширюватимуться сезонні захворювання. При нашаровуванні цих захворювань, значно ускладниться процес лікування та одужання, а згодом реабілітації. Тому дотримання карантинних норм є обов’язковим для кожного, також медики радять вакцинуватись від грипу.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах