Мінітрактори: як вибрати правильно та де придбати у Львові

Мінітрактори: як вибрати правильно та де придбати у Львові - фото

Мінітрактори: як вибрати правильно та де придбати у Львові - фото

Суспільство
14 листопада 2023 12:11

Кожен фермер Львівщини за необхідності може сьогодні купити мінітрактор або іншу сільськогосподарську техніку, не встаючи з дивану. Для цього варто лише зайти на маркетплейс AGRO.RIA, вибрати категорію мінітрактор Львів і промоніторити пропозиції продавців з продажу нової та б/у техніки, підібравши відповідний варіант за ціною та технічними характеристиками. 

Географічне розташування Львівщини

Особливості сільського господарства Львівщини визначає географічне розташування регіону. 

Львівщина – адміністративно-територіальна одиниця на заході України, що межує з Польщею, Словаччиною та Угорщиною. Вона займає площу 21833 кв. км та налічує близько 2,5 мільйона жителів. Львівська область складається з 20 районів та 44 міст, у тому числі обласного центру – міста Львова, яке є культурною, науковою та туристичною столицею регіону. Регіон має різноманітний рельєф, клімат та природні ресурси. Тут розташовані Карпатські гори, лісостеп, чорноземи, річки, озера та мінеральні джерела. 

Особливості клімату

На Львівщину впливає помірно-континентальний клімат з теплим, вологим літом і м'якою зимою. Середня температура січня варіюється від -4°C на рівнині і до -6°C в горах, липня - від +18° C до +15° C відповідно. Опадів випадає від 550 до 1000 мм на рік, найбільше у Карпатах. Вітри дмуть переважно із заходу та північного заходу. Загалом клімат Львівської області сприятливий для розвитку сільського господарства.

Особливості ґрунту та рельєфу

Рельєф Львівської області характеризується різноманітністю, оскільки регіон розташовано на стику трьох геологічних структур: Східноєвропейської платформи, Західноєвропейської платформи та Карпатської складчастої системи. На території області виділяються Волинська та Подільська височини, Верхньобузько-Арійська та Сансько-Дністровська рівнини, а також передгір'я та Східні Карпати. 

Найвища точка області – гора Пікуй (1405 м). Рельєф також впливає на розподіл корисних копалин, серед яких найбільш важливі кам'яне та буре вугілля, нафта, природний газ, озокерит, сірка, калійна і кухонна сіль, а також різні будівельні матеріали. У північній частині області переважають дерново-підзолисті, підзолисто-тернові, піщані та супіщані ґрунти, у центральній — опідзолені чорноземи, у південній — карбонатні та глеюваті ґрунти. У Карпатах зустрічаються гірські лісові та лугові ґрунти.

Незважаючи на гірську місцевість, в області швидкими темпами розвивається сільське господарство та освоюються нові угіддя для землеробства, адже багато родючих земель на Сході й Півдні України перебувають у зоні бойових дій.

Основні галузі сільського господарства

Основними галузями агро сектору у Львові та області є:

  1. Рослинництво – займається вирощуванням зернових, технічних, олійних та інших культур. Найбільш поширені зернові культури - це пшениця, ячмінь, овес, кукурудза. З технічних культур важливе значення мають цукровий буряк та льон. 
  2. Тваринництво включає такі галузі, як скотарство, свинарство, вівчарство, конярство, птахівництво та інші. Ця галузь забезпечує населення продуктами харчування (молоко, м'ясо, яйця) та сировиною для легкої промисловості (шерсть, шкіра, пір'я). 

Для обслуговування агропромислового сектору регіону використовується різна техніка, включаючи мінітрактори.

Переваги та недоліки використання мінітрактора

Мінітрактори: як вибрати правильно та де придбати у Львові фото 1Мінітрактори: як вибрати правильно та де придбати у Львові фото 1

Міні-трактори купують не лише дачники, а й деякі досить великі фермери. Незважаючи на невеликі габарити, така техніка має чималий рівень продуктивності. До основних переваг міні-трактора можна віднести:

  1. Невеликі габарити, завдяки яким трактором зручно користуватися, він не займе багато місця та може зберігатись навіть у звичайному гаражі.
  2. Маневреність, завдяки невеликій вазі.
  3. Високий рівень ефективності та продуктивності.
  4. Оптимальна вартість та економне споживання палива.
  5. Функціональність, завдяки використанню різного навісного обладнання.

Але у цієї техніки є й недоліки. Незважаючи на те, що міні техніка менша за габаритами від класичних тракторів, вона громіздка порівняно з мотоблоками. І вартість такої техніки для багатьох залишається не підйомною, тому власники ділянок частіше віддають перевагу мотоблокам. До того ж, деякі моделі мінітракторів не дуже зручні в управлінні, а деталі для них досить складно знайти.

Ключові фактори вибору мінітрактора

Основні критерії вибору:

  • потужність, яка необхідна для плідної роботи;
  • розміри, щоб техніка могла поміщатися у гаражі;
  • вид палива, яким потрібно заправляти;
  • вага техніки, яка має відповідати її потужності (орієнтовно 1 к. с. на 40–50 кг маси);
  • інші параметри (гальмівна система, колісна база, розмір коліс, мінімальний та максимальний радіуси повороту тощо).

Важливо! Якщо на вашій ділянці болотистий або дуже пухкий ґрунт, краще вибирати колеса максимальної ширини та діаметра.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах