Біометричні паспорти: чому посередники не допоможуть

Оформлення закордонних паспортів у Львові. Фото: mypassport.kiev.ua

Оформлення закордонних паспортів у Львові. Фото: mypassport.kiev.ua

Суспільство
10 лютого 2015 12:16

Львів’ян застерігають бути обережними та не довіряти виготовлення закордонних паспортів "посередникам", які обіцяють прискорити терміни їх отримання. Останнім часом у Львові побільшало таких шахраїв. Про це пише Вголос з посиланням на речницю ГУ Державної міграційної служби у Львівській області Світлану Хитрову.

"ДМС України просить громадян не користуватися послугами "посередників" у виготовленні паспортів громадян України для виїзду за кордон. Перш за все тому, що посередників законно в природі не існує. Обіцянки виготовити паспорт за кілька днів безпідставні, їх не виконають. Гроші заплатите марно", – пише Світлана Хитрова на своїй сторінці у Фейсбук.

"Усі закордонні паспорти виготовляються централізовано в Києві на ДП "Поліграфкомбінат "Україна", тому прискорити їх виготовлення неможливо.

На місцях лише оформляють документи і відправляють захищеними лініями до столиці. Там – антикорупційна система, що відстежує терміни подачі й виготовлення. Потім спеціальною кур’єрською поштою готові паспорти розвозять у регіони".

Паспорт за 3 дні законно оформляють лише тим, хто потребує негайного лікування за кордоном, особам, які їх супроводжують. Але у всіх випадках необхідно надавати документи, які підтвердять необхідність швидкого виготовлення паспортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Обласний військкомат: довідка для виїзду за кордон не потрібна

Отримати шенгенську візу в Генконсульстві Польщі: що змінилось

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах