Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня)

Новина - Огляди - Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня)

Новина - Огляди - Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня)

Огляди
02 липня 2018 12:55
Автор: Наталія Семенюк

Вам же відомо, що будні створені не тільки для роботи і домашніх турбот? Це, також, яскраві дні, вечори яких насичені цікавими культурними подіями. VG Львів зібрав найяскравіші заходи цього робочого тижня, щоб кожен день був як вихідний.

Більше заходів — в розділі афіша Львова.


Фестиваль "Місяць авторських читань 2018: Туреччина"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото

Вже традиційно липень у Львові присвячений літературі. Найбільший транскордонний літфестиваль Центральної Європи МАЧ учетверте в Україні (і вдев’ятнадцяте в Європі!) збирає упродовж цілого місяця найцікавіших авторів та читачів польської, чеської, словацької, української та турецької літератур.

Почесна гостя МАЧ 2018 – Туреччина, тож щодня у Львові зустрічайте турецьких письменників та письменниць, які разом зі своїми колегами з Польщі, Чехії, Словаччини та України мандруватимуть усіма містами фестивалю, і завершуватимуть своє турне саме у "Дзизі".

Українські учасники МАЧ 2018: Мар’яна Савка, Артем Чех, Кость Москалець, Богдана Матіяш, Оксана Була, Галина Ткачук, Світлана Поваляєва, Остап Українець, Юрій Завадський, Маркіян Камиш, Дмитро Лазуткін, Вікторія Амеліна, Остап Дроздов.

Центральноєвропейську лінію фестивалю представлять: Arnost Goldflam (CZ), Orlova & Cichon (CZ), Lucie Faulerova (CZ), Katarzyna Boni (PL), Daniel Majling (SK), Pawel Soltys (PL), Petra Dvorakova (CZ), Jerzy Kronhold (PL), Vratislav Manak (CZ), Dusan Vicen (SK), Vit Kremlicka (CZ), Weronika Gogola (PL), Martin C. Putna (CZ) та інші.

Турецькі гості МАЧ 2018: Nedim Gursel, Murathan Mungan, Behcet Celik, Ayfer Tunc, Pelin Ozer, Gonca Ozmen, Sebnem Isiguzel, Sema Kaygusuz, Murat Uyurkulak, Hatice Meryem, Lale Muldur, Oya Baydar, Sayg?n Ersin, Ozgur Mumcu, Iskender Pala, Haydar Karatas, Asl? Perker, Tar?k Tufan, Ciler Ilhan, Necla Kelek, Yade Kara, Haydar Ergulen, Tuna Kiremitci, Gaye Boral?oglu, Murat Ozyasar, Aysegul Celik, Faruk Duman, Efe Duyan, Gokcenur Cenge.

Де: Галерея "Дзиґа"

Коли: 1 липня - 4 серпня, 19:00

Адреса: вул. Вірменська, 35

Вхід вільний.


Вистава "Легені" 18 +

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 1

В рамках IV Міжнародного фестивалю театрів ляльок "І люди, і ляльки — 2018"
Пластична драма-піар за п'єсою Данкана Макміллана
Вистава Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Вистава зосереджує увагу на родинних стосунках між чоловіком і жінкою. Пара поки не має дитини, але хоче цього з багатьох причин. Роздуми над цим провокують конфлікт. Але це — тільки привід виплеснути назовні  справжні, відверті емоції. На свободу виходять страх, нерішучість, взаємні образи. Спроби виправдати це турботою про майбутнє ще ненародженої дитини зачіпають  цілу низку  проблем у взаєминах і ставлять питання про шляхи їх вирішення.Через промовисту пластику, занурення у психоделічну палітру звуків і вир емоцій виконавців історія довжиною в життя шукає способи заявити про спільну відповідальність чоловіка і жінки за прийняті рішення, якщо вони налаштовані на те, аби прожити разом роки і знайти в собі сили наповнити їх змістом.

"Самобутня, нешаблонна історія кохання… брутально чесна, гостра та сучасна. Це голос покоління, для якого невизначеність — це спосіб життя", — написала про п’єсу "The Guardian".

Де: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки

Коли: 2 липня, 16:30

Адреса: вул. Городоцька, 36

Ціна: Від 80 грн.


Польська хорова музика. Cappella Corale Varsaviana

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 2

В Україні відбудеться турне хорової капели Романа Реваковича "Cappella Corale Varsaviana".

Роман Ревакович — польсько-український диригент і композитор, активний популяризатор сучасної української музики. Зокрема, митець сприяв появі музичного фестивалю "Контрасти" у Львові, є організатором проекту "Дні української музики в Польщі", головою фундації "Pro Musica Viva".

Програма концерту представить репрезентативний спектр польської духовної хорової музики. Прозвучить прем'єра твору українського композитора Богдана Сегіна "Sanctus". 

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 3 липня, 19:00

Адреса: вул. Чайковського, 7


ІV Міжнародний фестиваль театрів ляльок "І люди, і ляльки - 2018"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 3

З 1 по 3 липня 2018 року, вчетверте, у Львові буде проходити ІV Міжнародний фестиваль театрів ляльок "І люди, і ляльки - 2018".

На участь дали свою згоду найкращі театральні колективи Черкас, Одеси, Івано-Франківська, Дніпра, Сум, Сєвєродонецька, Ірану, Польші, Литви, Білорусії та Львова.

На фестивалі будуть представлені вистави, які мають визнання та нагороди в Україні та за кордоном. Для показу фестивальних спектаклів будуть задіяні п'ять театральних майданчиків міста Львова. Також, заплановані творчі зустрічі та прямі ефіри на місцевому телебаченні. 
Дивіться детальнішу  програму.

Де: м. Львів

Коли: 30 червня - 3 липня, 10:30


Перед заходом сонця


Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 4

"Перед заходом сонця" Герхарда Гауптмана — історія про те, щотрапляється,
коли розкривають давні  таємниці.

Події п’єси відбуваються в особняку сімдесятирічного Маттіаса Клаузена, який святкує ювілей. У помешканні безліч гостей та гучне святкування. Ювіляр нещодавно втратив дружину, тож діти намагаються дбати про його здоров’я, опікуються його самопочуттям.

Проте за деякий час з’являються чутки, що їхній батько симпатизує 18-річній дівчині. Що ж далі? Виявиться, що у цієї родини є сімейна таємниця…

Коли: 5 липня, 18.00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької вул. Лесі Українки

Ціна: 40-100 грн

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 5


LUX FM Party Tour

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 6

Зіркове тріо: Злата Огневич, Марія Яремчук та "Patsyki Z Franeka" виступлять у Львові.

Стильна та неповторна Злата Огневич, талановита і відома Марія Яремчук та драйвові й кайфові "Patsyki Z Franeka" заспівають у Львові. Вас чекає великий концерт "LUX FM Party Tour " в нічному клубі "MALEVICH". Відомі хіти, дружня атмосфера і нестримні танці.

За словами організаторів, це буде справді стильне, грандіозне шоу, яке не залишить байдужим жодного слухача, адже масштаби заходу справді вражатимуть.

"Люксовий" ведучий концерту — Андрій Ферцак.

Живий звук.

Де: Нічний клуб Малевич \ Malevich Night Club

Коли: 6 липня, 19:00

Адреса: пр. Чорновола, 2

Ціна: Від 150  до 550 грн.

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 7

 


Літній вечір у Ботанічному саду

 

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 8

6 липня львів'ян запрошують відвідати благодійний Літній вечір у Ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка.

Впродовж вечора Ви матимете можливість:

Долучитись до етно-забав, насолодитись виступами відомих виконавців та студентських колективів, відвідати цікаві екскурсії Ботанічним садом, поласувати смачними стравами та напоями.

Спеціальні гості вечора — Оксана Муха та Павло Табаков

У рамках заходу буде проведено тихий аукціон.

Всі зібрані кошти будуть спрямовані на створення саду магнолій.

Де: Ботанічний сад Львівського університету

Коли: 6 липня, 18:00

Адреса: вул. М. Черемшини, 44


Вистава "Коли цвіте папороть"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 9

"Фольк опера-балет “Коли цвіте папороть” Євгена Станковича — явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою. У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій – відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи", — зазначили організатори."Тут немає векторного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. Натомість твір будується як величезна мозаїка, у якій за принципом контрасту поєднуються сцени, замальовки, епізоди. Все це — відбиток мозаїчності мислення ХХ сторіччя, дивним чином поєднаний із принципом поетичного кінематографа", — доктор мистецтвознавства Юрій Чекан.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 6 липня - 7 липня, 18:00

Адреса: пр. Свободи, 28

Ціна: Від 80 до 500 грн.

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 10


За двома зайцями


Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 11

У п’єсі розповідається про цирульника Свирида Голохвостого, який намагається розбагатіти, одружившись із багатою міщанкою Пронею Сірко, і, водночас, залицяється до бідної дівчини-красуні Галі. У творі порушується проблема соціальної нерівності, висміюється життя українських русифікованих міщан Києва.

Коли: 06 липня 18:00

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької 
м. Львів, вул. Лесі Українки

Ціна: 40-200 грн

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 12


Вистава "Марія Заньковецька"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 13

Вистава "Марія Заньковецька" стала своєрідною творчою візитівкою заньківчан на багато років. Здавалося з примітивно біографічної п’єси неможливо зробити цікаву виставу. Виявилось можна! Вистава стала справді доленосною і для театру, і для виконавиців головних ролей, і для глядачів, які з цією виставою ще більше полюбили свій театр.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 7 липня, 18:00

Вартість: Від 40 до 150 гривень

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 14


Фестиваль нових авто New Cars Fest 2018

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 15

Зовсім скоро відбудеться головна подія в автомобільному житті Львова — фестиваль New Cars Fest 2018, організований медіагрупою "Автоцентр".

На фестивалі буде представлено новинки провідних світових автомобільних брендів. Всі охочі зможуть взяти активну участь у тестах двох десятків новеньких авто, зокрема електромобілів.

Особливе місце в експозиції займають автомобілі, визнані експертами і автовласниками найкращими в нашій країні – переможці Всеукраїнського рейтингу "Автомобіль року в Україні 2018", а також претенденти на це престижне звання у 2019 році.

Не залишаться без уваги любителі екзотичної техніки, які зможуть ознайомитися з тюнінгованими машинами, ретротехнікою та іншими шоу-стоперами.

Крім того, на всіх гостей New Cars Fest 2018 очікують розіграші цінних призів і подарунків від партнерів. Для найменших автолюбителів передбачено окремий майданчик для відпочинку і розваг.

На гостей чекають лекції від авто експертів та журналістів "Автоцентру" та ведучих "Першого автомобільного телеканалу".
Смачно пригощає мережа ресторанів "Local".

Де: FESTrepublic. club

Коли: 7 липня - 8 липня, 11:00

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Вхід вільний.


Балет "Лебедине озеро"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 16

Лібрето В.Бегічева та В.Гельцера.

Балетмейстр-постановник — заслужений артист України Петрос Малхасянц.

Диригент-постановник — заслужений діяч мистецтв України Роман Дорожівський.

Художник-постановник — народний артист України, лауреат Національної премії України ім.Т.Шевченка Євген Лисик.

Художник костюмів — заслужений художник України Оксана Зінченко.

Диригент — Юрій Бервецький.

Балет на 3 дії.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли: 8 липня, 12:00

Адреса: пр. Свободи, 28

Ціна: Від 50 до 400 грн.

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 17


Криза


Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 18

Люди, сім’ї, родини, гроші, багатство, маєтки, посмішки, цілунки, компліменти, сварки, ворожнеча, проблеми, — йдемо до цілі, якої не бачимо, бо вона — примарна. Минаємо тих, хто найбільше нас любить, бо ми — егоїсти.

А, можливо, просто достатньо заглянути в вічі і попросити одне в одного пробачення? І сказати: "Я кохаю Тебе"! Хочемо ми цього, чи ні, біжимо за істиною, чи втікаємо від неї, врешті-решт, вона знайде нас сама…

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької 

Коли: 08 липня, 18:00

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 19


Опера "Наталка Полтавка"

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 20

За однойменною п'єсою Івана Котляревського.

Диригент-постановник — заслужений діяч мистецтв України Михайло Дутчак.

Режисер-постановник — Володимир Дубровський.

Художник-постановник — народний художник України Михайло Риндзак.

Диригент — Ірина Стасишин.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:8 липня, 18:00

Адреса: пр. Свободи, 28

Ціна: Від 50 до 300 грн.

Диван зачекає: куди піти у Львові на цьому тижні (2-8 липня) фото 21

ДИВИСЬ ЩЕ:

Де поплавати біля Львова: ТОП озер і баз відпочинку

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви

Локації, графік, ціни: ТОП басейнів Львова просто неба

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах