Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви

Автентичні галицькі страви у ресторанній подачі.

Автентичні галицькі страви у ресторанній подачі.

Дозвілля та їжа
01 червня 2018 17:34
Автор: Наталія Семенюк , Наталія Семенюк

Галицька кухня є екзотикою для іноземців. Туристи, їдучи до Львова, хочуть неодмінно спробувати традиційні страви, відтак власники ресторанів все частіше відроджують забуті рецепти прабабусь.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

 VG Львів  пропонує вам перелік закладів та страв у Львові, де по-домашньому смачну галицьку кухню можна скуштувати у ресторанній подачі.


Кумпель

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

"Кумпель" — це перший ресторан-пивоварня у Львові, який подає суто традиційні галицькі страви цілодобово. Фішкою закладу є і те, що мідні чани з пивом стоять прямо посеред зали. Гості особисто можуть побачити процес бродіння місцевого пива. Вас чекають автентичні галицькі рецепти зібрані у львівських сімей. Серед різноманіття страв відвідувачам рекомендують спробувати галицькі зупки, флячки (волові рубці приготовані за традиційним галицьким переписом) або часникову зупу, яку там подають у чорному квадратному хлібчику власного випікання. Якщо хочете скуштувати кожну, то варто замовити "Львівський смак" — дегустаційний сет традиційних галицьких зуп. З десертів радимо скуштувати яблучний пляцок з "труфелем" (пиріг з ябруками за галицьким переписом), якщо, звичайно, ви хочете чогось суто галицького й екстравагантного.

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2б

Графік роботи: з 11.00 до 24.00

Бар та кухня працюють з 11.00 до 23.30

Телефон: +38 (032) 229-51-77


Ресторація Бачевських

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

Цей ресторан, як і "Кумпель", належить до мережі "Kumpel 'Group". Ресторація присвячена родині Бачевських — засновникам першої у світі офіційної фабрики горілки, меценатам і громадськім діячам. Фабрика Бачевських, відкрита в 1782 році, стала першою фабрикою масового виробництва горілки у всьому світі. Ресторан тішить відвідувачів не лише горілкою Бачевських, але й величезним вибором наливок і настоянок власного виробництва (понад 80 видів), а також новою галицькою кухнею. Тут ви знайдете авторські рецепти традиційних страв, які передавалися з покоління в покоління  у львівських родинах впродовж віків. До прикладу "Надіваний короп" — це сімейний рецепт фаршированого коропа однієї знатної львівської родини, а галицький пісний борщик із вушками — це найстаріший з зафіксованих в історії рецептів борщу: буряк квашений, буряк тушкований, буряк варений, і в цьому всьому гриби та тісто. Саме таким був борщ 700 років тому. Смакуючи тут каву по-львівськи у супроводі Tylko we Lwowie (тільки у Львові) можна пройнятися атмосферою Львова 20-30-х років.

Адреса: вул. Шевська, 8

Графік роботи: 08.-00, 02.-00

Телефон: +38 (098) 224-44-44 


"Centaur"

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

Кам‘яниця кафе "Centaur" береже пам’ять про своїх жителів ще з XVI ст. Автентичні камені стін і старовинні предмети передають щоденну історію побуту львів’ян. Родзинкою кафе "Centaur" є колекція меню першої половини ХХ ст., що належала князю Курнонскому. Засновник Мішленівського ресторанного гіда, найвидатніший французький гастрономічний критик, який колекціонував меню з усіх відвіданих заходів. "Кентавр" спеціалізується на львівській та авторській кухнях. У закладі є пивниця, де представлено безліч славнозвісних "закруток" — консервацій, компотів, варення. Тут каву смажать власноруч, і створили свій секретний купаж — Арабіку Centaur. Багато відвідувачів кажуть, що найсмачніший львівський сирник у місті готують саме в "Кентаврі".

Адреса: пл. Ринок, 34

Графік роботи: 08.00 - 23.00

Телефон: +38 (032) 235-55-12, +38 (096) 188-24-45


Голодний Микола

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

Ресторан "Голодний Микола" вразить вас кількістю галицьких страв у меню, адже він є найбільшим рестораном галицької кухні у світі. Головною родзинкою закладу є  подвійний ставок, одна частина якого надворі, а інша — просто у приміщенні. Кожен відвідувач сам може спіймати собі рибку, яку йому відразу приготують. 

"Для нас кожен Миколай — святий", — каже господар Микола Миколайович. Тут кожен названий Миколою має “М’яке місце для Миколи” у вигляді подушки та пригощання алкоголем на власний вибір. Найцікавіше, що для не місцевих відвідувачів точно потрібен перекладач при виборі їжі, хоча, напевно, не всі галичани пригадають значення деяких слів. Тут ви знайдете традиційні галицькі зупки, м’ясні, рибні страви, ковбаси власного виробництва, холодні та гарячі закуски, пироги, макітри з варениками, пательні з баношами, бігусами, великий вибір страв на компанії. Особливою популярністю користуються банош, голубці з бульбою, і обов’язково душенина з баранини з картопляними книдлями. Пиво тут подають із "Кумпелю", а  горілку від "Бачевських".

Адреса: вул. Стрийська, 352

Графік роботи:  12:00 - 24:00

Телефон: +38 (032) 232-96-06, +38 (098) 229-22-22


Трапезна ідей на Валовій

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

Більшість ресторанів знаходяться у центрі міста і мають помпезні вивіски та фасади. Проте "Трапезна ідей на Валовій" - це незвичайне місце, стилізоване під келію монаха, де вас чекає справжній музей у підвальному приміщенні. Ресторан справжньої галицької кухні в пивницях колишнього монастиря отців Бернардинів. Без допомоги офіціанта з меню ви не розберетесь, бо назви страв такі ж вінтажні, як інтер’єр. Запитайте будь-кого, хто колись був у "Трапезній", яку страву замовити, і ви неодмінно почуєте, що найпопулярнішою стравою закладу безперечно є цибулевий або яворівський  (із гречкою та картоплею) пироги. Проте не відмовте собі спробувати традиційно галицьку грибну зупу, а на десерт сирник, спечений за традиційним львівським рецептом. Фішкою закладу є і те, що всі страви подають у глиняному посуді.

Адреса: вулиця Валова, 18

Графік роботи: 11:00-23:00

Телефон: +380 322 546 155

 

Цукерня

Флячки, зупки, книдлі: ТОП ресторанів у Львові, де подають автентичні галицькі страви - фото

Цукерні у Львові до 1939 року були надзвичайно популярними. Посмакувати ласощами могла навіть біднота — рештки з підносів від тортів коштували копійки. Заклад відкрився у 1999 році, і став, свого роду, продовжувачем традиції львівських довоєнних "цукерень". "Майстерність у створенні солодкого дійшла до нас десь через сімейні традиції", — кажуть у закладі. Зараз в "Цукерні" є три зали зі столиками, де на вас чекають торти, пляцки, сирники, роляди, тістечка, печиво і найсмачніший у Львові галицький штрудель з вишнею і волоськими горіхами в вишневому соусі. Тут подають фруктові салати і морозиво власного виробництва.

Адреса: вул. Староєврейська, 3

Графік роботи: 08.00 - 22.00

Телефон: +38 (032) 235-69-49

ДИВИСЬ ЩЕ:

Цвібак, флячки та андрути: де у Львові спробувати справжню галицьку кухню

Львів'янину на замітку: 16 фактів про український борщ

Як львівські газдині готуються до Святвечора: рецепти від пані Стефи

Культова страва: де з’їсти львівський сирник

Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах